Reportasje NS4 Sandefjord

26.03.13

Det var duket for siste og avgjørende Norgesserierunde i Sandefjord. Det var knyttet stor spenning til hvilket damelag som kom til å komme til Champions Cup i Berlin, mens det på herresiden ble en jevnere serierunde en vanlig. Det var 14 påmeldte lag, 3 damelag og 11 herrelag. Det førte til at herrene ble delt opp i 1. og 2. divisjon. 

I første divisjon var det jevne og tette kamper, mens i andre divisjon spriket det mer på resultattavlene. Åpningskampen var Molde mot Egersund, som Molde gikk seirende ut av 6-2. Begge lagene var en smule redusert og på Molde manglet det et par sentrale spillere. Egersund stilte kun med 7 spillere på 1. laget.  For mange var kanskje kampen jevnere en forventet. Dagens andre kamp var mellom Ålesund og vertslaget Sandefjord. Sandefjord i hvit gikk seirende ut 8-1 av et noe overasket Ålesund lag, og det tydet på at hjemmelaget virkelig hadde noe på gang sammenlignet med de tidligere rundene. Akkaren-BSI Boblen 4-2 hvor Akkaren mente at de hadde mye mer å gå på.

Molde- Sandefjord skulle bli et jevnere og tettere oppgjør en mange kan huske har skjedd i Norgesserien de par siste sesongene. Det skal sies at Molde manglet noen sentrale spillere og Sandefjord stilte med fullt mannskap på hjemmebane. Molde tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 før Sandefjord svarte 2 ganger og ledet 2-1 til pause. Molde svarte etter pause med spiller nr 13 Geir Magne strand og det stod nå 2-2. Da trodde mange nok at Molde kom til å dra det i land, men da gikk Sandefjord i ledelsen 3-2 med scoring av Tord Nerland. Sandefjord ledet til det gjensto 4 min og 30 sek da Molde svarte og tilslutt satt vinnermålet som gjorde at kampen endte 4-3 i favør av bortelaget.

Akkaren tok en grei seier 8-1 over Ålesund og Egersund slo BSI Boblen 4-1 . Når det blir divisjonsspill så er alle kampene like viktig og like tøffe. Akkaren mot Sandefjord var tett og jevn veldig lenge, men Akkaren gjør som i forrige serierunde i Ålesund og avgjør på slutten og vinner kampen 1-0 denne gangen.

De resterende kampene i 1. divisjon på lørdagen var Molde-BSI Boblen( 12-1), Ålesund-Egersund(4-1), Molde-Akkaren (3-0), Ålesund-BSI Boblen (8-1), Egersund-Sandefjord(2-8), Molde-Ålesund (10-1), BSI Boblen-Sandefjord (0-10), Akkaren-Egersund(5-1).

Som skrevet, var det knyttet stor spenning og prestisje i kampene mellom Akkaren og Molde i dameserien. Akkaren var nemlig avhengig av og slå Molde i hver eneste kamp gjennom hele turneringen inkludert en eventuell finale for å vinne Norgesserien totalt og kvalifisere seg for Champions Cup i Berlin. Akkaren holder liv i drømmen om champions med 4-1 mot Molde i første kamp. Neste dam kamp var Akkaren-BSI Boblen (7-1), Boblen hadde med mange nye spillere som har tilhørighet i Egersund og det er en positiv utvikling både på herre- og damesiden! Er nok ikke alle klubbene i Norge som kan skryte av de samme forholdene! BSI Boblen fortsatte og neste kamp var mot Molde hvor sistnevnte gikk av med seieren med 10-5.

Molde trengte kun å vinne en kamp mot Akkaren iløpet av helgen for å sikre Norgesserien totalt, men det skulle vise seg å bli lettere sagt en gjort og den siste damekampen på lørdag vant Akkaren hele 7-0 over Molde, og Akkaren øynet håpet om champions!

Både Egersund, NTNUI-DG og Sandefjord stilte med 2. lag på cupen, noe som tyder på at det er mange som har lyst til å være med på morroa! Egersund 2 var et lag som besto av spillere fra ungdomsskolen og det er et godt tegn på at det gror godt der borte! Sandefjords 2. lag besto av flere fremmadstormende juniorspillere sammen med noen vell etablerte seniorspillere. Første kamp var TSI-SURK-Sandefjord 2 (10-0), videre var NTNUI-DG- Egersund 2 (18-0), TSI-SURK-NTNUI-DG 2 (19-1), NTNUI-DG-Sandefjord 2 ( 6-2)  som i antall scorede mål var den jevneste kampen i 2. divisjon på lørdagen. Ellers var nivåforskjellen mellom lagene i 2 divisjon til tider veldig stor. Møtene som gjensto i 2. divisjon var da; Sandefjord2- Egersund 2 (12-0), NTNUI-DG 2-Sandefjord 2 (0-15),TSI-SURK-NTNUI-DG (6-1)  og siste kampen på lørdag var NTNUI-DG 2-Egersund 2 (10-2). Forøvrig var kampen mellom TSI-SURK og NTNUI-DG fylt med flere utvisninger til begge lag som skapte en viss spenning i kampen, men som TSI-SURK til slutt kontrollerte inn til en sikker seier.

Som man kan se så var det en lang lørdag med mange kamper på hvert av lagene. Det ble også en lang natt for de heldige overnattende på den videregående skolen, men alle var klare for kamp på søndagen.

Det var de yngste som  måtte tidligst opp på søndagen, når Sandefjord 2 og Egersund 2 barket sammen kl 09.00, men Sandefjord 2 tok seieren med 14-0. Egersund endte som nummer 5 i 1. divisjon og skulle da møte 2. plass i 2.divisjon, som var NTNUI DG. Egersund vant komfortabelt 14-0. BSI Boblen ble jumbo i første divisjon og skulle møte topplaget i 2.divisjon TSI-SURK. Boblen vant til slutt 4-1, men kampen var preget av mye stopp i spillet og utvisninger  til begge lag.

Siden det kun er 3 damelag med så spiller de innledende runder også på søndag, slik at topp 2 kommer til finalen. Akkaren og Molde hadde hver sin kamp mot BSI Boblen. Både Akkaren og Molde ble for sterke for Boblen og var klare for den siste og avgjørende finalen.

I semifinalene for herrene var det Molde mot Ålesund, og Akkaren mot Sandefjord. I den første semifinalen vant Molde 9-2 over Ålesund og gikk som forventet til finalen. Lørdagens kamp mellom Akkaren og Sandefjord var veldig jevn hvor Akkaren trakk det lengste strået, noe de også skulle gjøre i denne semifinalen på søndagen. Akkaren vinner til slutt 2-0, etter å ha ledet 1-0 lenge og Sandefjord måtte blottlegge seg bakover for å trykke på etter en utligning. Dermed var det hele klart og skulle avgjøres!

Det var Sandefjord-Ålesund i bronsefinalen, hvor Sandefjord kontrollerer inn 3-0 og endte til slutt på 3. plass på hjemmebane.

I herrefinalen var det flere tente sjeler og noen vil kanskje si at det kokte i bassenget til tider. Det var en tett og jevn kamp med noen omdiskuterte avgjørelser. Molde tar ledelsen etter 1 min 1-0 ved turneringens toppscorer Samuel Gaviria, snaut 2 minutter senere svarer Akkaren med spiller nr 12 Trond-Helge Lillevik. 2 minutter før dommeren blåser til pause scorer Iver Bjørnerem og Molde går til pause med ledelsen 2-1. I pausen er tydelig at begge lag har veldig lyst til å dra dette i land, og Akkaren starter 2. omgangen best og får betalt etter snaut 2 minutters spill igjen med spiller nr 12 Trond-Helge Lillevik. Lagene er like langt og det er tydelig at det er ivirge konkuransesjeler som er i vannet. Temperaturen og tenningen øker, Molde får den avgjørende scoringen ved Jakob Larhammer. Akkaren trykker på, men spillet blir avblåst. Det blir aldri noen sluttspurt fordi det siste minuttet av kampen blir brukt til diskusjoner og avvikling av utvisninger.

Da seieren endelig var delt ut i herreklassen var det på tide med damefinalen, her stod det om Norgesserien totalt og kvalifikasjon til Champions Cup. Akkaren hadde klart det foreløpig og var 1 kamp unna å kvalifisere seg. Med tanke på kampene de hadde spilt på lørdagen, hvor Akkaren vant 4-1 og 7-0, trodde kanskje mange at Akkaren skulle dra dette i land uten store problemer. Kampen ble betydelig mye jevnere en tidligere, hvor Molde gikk i ledelsen 2 minutter før pause ved spiller nr 8 Runa Lind Rong. Akkaren presset på og fikk uttelling ved scoring av Tove Håland. Lagene var like langt, og kampene som Akkaren hadde vunnet med flere mål tidligere i turneringen var nå helt jevn. Begge lag kjempet for å få scoringen før full tid, noe ingen av lagene klarte til tross for store sjanser. Da det ikke falt noen avgjørelse etter full tid var det duket for sudden death 1X10 min, og hvis det da ikke hadde falt noen avgjørelse så var det straffer. Men lagene trengte ikke noe særlig mer  2 min med spill av sudden death, før Anne Selsjord presset inn den avgjørende scoringen for Akkaren som med det vant NS4 i Sandefjord, vant Norgesserien totalt og med det kvalifiserte seg for Champions Cup i Berlin til høsten! Gratulerer!

Toppscorere denne helgen ble:

Samuel Gaviria med 12 mål i 1.divisjon.

Steinar Eilertsen med 17 mål i 2. divisjon.

I dameserien hadde Karine Haugland og Amanda Barsten begge 7 scoringer hver.

Godt jobbet!

Vi takker for en bra helg og ønsker de lagene som skal til NM lykke til!

Til dere andre ønsker jeg dere en god sommer og håper at dere fortsetter med det gode arbeidet dere legger ned for å utvikle rugby Norge!

 

Mvh

Vegard Jakobsen

SDK

Sandefjord Undervannsrugby

 

PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
26.04.18 13:24
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00