3. runde i Norgesserien i UV-Rugby 25. – 26. januar 2014 i Egersund

04.02.14 (Sist oppdatert 16.02.14 - 20:35)


Helgen 25. - 26. januar ble den 3. runden i Norgesserien i UV-Rugby avviklet med Egersund Dykkeklubb som vertskap. Arrangement forløp bortimot knirkefritt med kun noen små forsinkelser. Kampene i Egersundshallen ble også denne gang strømmet rett på nett, til stor glede for publikum.


Sportslig må turneringen sies å være en suksess. At rundt 70 av godt og vel 200 spillere er juniorer, skal vertsklubben ha en del av æren for. Klubben har blitt karakterisert som et skoleeksempel når det gjelder rekruttering. Det er gledelig å kunne konstatere at UV-rugby er en vekstidrett blant barn og unge i landet for tida.

 

Det var tre damelag, ni herrelag og fem juniorlag som møttes til dyst i det klare vannet i Egersundshallen. Lagene som satser målrettet på rekruttering og som stilte med juniorlag var Molde, Sandefjord, Ålesund og arrangørklubben Egersund. Ålesund hadde til og med to juniorlag med. Det er på sin plass å berømme disse klubbene for rekrutteringsarbeidet de legger ned. Rett etter seniorfinalene, ble det også spilt kamp mellom miniene, spillere som er under junioralder. Vi gjør nok ingen noe urett hvis vi summerer opp dette som helgens høydepunkt. For en innsats og spilleglede disse unge spillerne viser og de gir virkelig grunnlag for optimisme med tanke på UV-rugbyens fremtid.

 

På damesiden var det i hovedsak knyttet størst spenning til resultatet mellom NTNUI-DG og Akkaren, som kjemper om førsteplass i Norgesserien. BSI Boblen har hengt bra med de siste årene, men stilte denne gangen med et nokså ungt mannskap. Damelagene spilte to kamper mot hverandre i seriespill.

Innledningsvis var dette nettopp disse to lagene som møttes i en jevn kamp, som allikevel NTNUI-DG dro i land med en 3-1 seier. Den neste kampen mellom NTNUI-DG og BSI Boblen ble ikke uventet vunnet av førstnevnte. Men det unge Bergenslaget bet godt i fra seg og sifrene ble ikke høyere en 7-1. Senere på dagen slo Akkaren Boblen med 9-0. Det andre oppgjøret mellom NTNUI-DG og Akkaren ble en enda jevnere batalje enn den første. Men Trondheimslaget dro til slutt i land en velfortjent 1-0 seier. NTNUI-DG overkjørte så Boblen med 10-1, før Boblen knappet ned forspranget i siste seriekampen mot Akkaren. Resultatet ble her 6-1 og de andre lagene skal nok passe opp for disse unge jentene i fremtiden. Da ble damefinalen som forventet et oppgjør mellom NTNUI-DG og Akkaren. Denne finalen hadde tydeligvis NTNUI-DG bestemt seg for å vinne, noe de også gjorde med en komfortabel 5-1 seier.

 

På herresiden ble det innledningsvis spilt to puljer. De to beste lagene i hver pulje gikk direkte videre til semifinale, mens de resterende måtte ut i plasseringsspill. Det innledende spillet ble gjennomført på lørdagen.

 

I pulje en spilte Molde, BSI Boblen, Sandefjord, SUG og NTNUI-DG 2. Det er kjekt at NTNUI-DG har så stor aktivitet at de kan stille med to lag i Norgesserien og ekstra gledelig med gjensyn av Stavangerlaget SUG etter lengre tids fravær. Ikke uventet var Molde og Boblen på et høyere nivå enn de resterende og tok seg forholdsvis enkelt videre til finalespillet fra pulje 1. 

 

Den andre puljen bestod av Akkaren, Egersund, NTNUI-DG 1 og TSI SURK. Også i denne puljen tok de to forhåndsfavorittene, Akkaren og Egersund, seg forholdsvis enkelt videre til finalespillet. Det var knyttet mer spenning til utfallet mellom TSI-SURK og NTNU-DG 1 som, i lag med Sandefjord, kjemper om de to siste kvalifiseringsplassene til NM. I gruppespillet viste NTNUI-DG at de skal gjøre sitt for å sikre seg en av plassene og endte på en 3. plass i puljen.

 

Første semifinale ble aldri spennende. Molde slo Akkaren med behagelige 7-0 og var velfortjent og som forventet i finalen. Den andre semifinalen ble mer spennede og bølget frem og tilbake. En omgangs spilleforlengelse måtte til for å kåre en vinner. Men BSI Boblen var hakket hvassere en hjemmelaget og vant til slutt en 2-1 seier. Dermed var det klart for finale mellom Molde og BSI Boblen.

 

Kampen om femteplassen viste at det kommer til å bli et jevnt løp fram mot NM for de tre stridende lagene Sandefjord, TSI-SURK og NTNUI-DG. På veien hit slo TSI-SURK Sandefjord knepent med 3-2 og NTNUI-DG kjempet seg videre med 6-1 mot SUG. Etter en hard og jevn kamp klarte NTNUI-DG en 1-0 seier over TSI-SURK, knep femteplassen og sikret seg verdifulle poeng før den siste og avgjørende serierunden som avholdes i Molde i mars.

 

Bronsefinalen mellom Akkaren og Egersund ble av det dramatiske slaget. Kampen var jevnspilt og det krevdes spilleforlengelse for å kåre en vinner. Til slutt klarte hjemmelaget å dra i land en 4-3 seier og tredjeplass i turneringen.

 

Det var nok ikke mange som så for seg at herrefinalen skulle bli spennende. Molde har i flere år vært på høyeste internasjonale nivå og et hestehode foran de andre klubbene som holder høyest nivå i Norge. Men BSI Boblen stilte ikke akkurat med noe urutinert og umerittert lag de heller. Flere av spillerne var gamle ringrever fra Boblen sin storhetstid og hadde svært liten respekt for sine motstandere. Molde tok oppskriftsmessig ledelsen tidlig i kampen. Men bare to minutter senere utlignet BSI Boblen. Kampen var hard, intens og forholdsvis jevnspilt. Ikke før det gjenstod to og et halvt minutt av kampen klarte Molde å putte det avgjørende 2-1 målet. Nok en gang var Molde best og kunne innkassere en ny Norgeserieseier i rekken.

 

På juniorsiden var det som ventet noe ujevnt resultatmessig da Molde hadde en del eldre juniorspillere som hadde spilt en stund, mens Ålesunds spillere var nokså unge og ferske. Men dette påvirket hverken spilleglede eller innsats. Med flere slike turneringer vil fremgangen komme raskt og resultatene jevne seg ut. Molde sine juniorer vant komfortabelt. Etter en jevn semifinale, ble det Egersund som tok 2. plassen og Sandefjord kom på tredje, tett fulgt av Ålesund 1. og 2. Det skal bli spennende å følge disse talentfulle unge spillerne i tiden som kommer etter hvert som de danker ut eldre og mer meriterte spillere fra sine respektive lag. 


En vel avviklet Norgesserierunde ble avsluttet med premieutdeling. Denne gang med en vri hvor kun førsteplass og toppscorere fikk premie i seniorklassen, mens det var en påskjønnelse fra den lokale sjokoladefabrikken til hver enkel  juniorspiller. Aldri tidligere har det vært med flere unge spillere i en Norgesserierunde. La dette være motivasjon til de lagene som enda ikke har kommet i gang med rekrutteringsarbeidet og la denne rekorden bli knust ved første korsvei!PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
26.04.18 13:24
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00