NS1 i Ålesund

14.10.15

Da var norgesserien 2015/16 startet. Også denne gangen i Ålesund. Det var 15 deltakende lag hvorav 9 på herresiden, 3 på damesiden og 3 på junior. Totalt var det 135 utøvere i bassenget i løpet av helgen fordelt på 39 kamper totalt. Dette gjorde programmet for helgen tett og satt krav til at alle arrangører og deltakere gjorde sitt for at programmet ble fulgt. Vi vil derfor starte med å takke dere alle med å gi oss en så enkel jobb som arrangør. Dere har vært ryddige og hjelpsomme på alle punkt. Derfor føler vi også at arrangementet har gått greit.


Med tre damelag påmeldt ble det også denne helgen arrangert dobbel serie med finale mellom første og andre plass til slutt. Her var det stor spenning på om NTNUI-DG ville klare å holde Akkaren og Boblen bak seg i år også etter noen overganger og relativt tette kamper på vårparten.

I juniorserien var det også tre lag og dobbel serie med finale mellom de to beste til slutt. Her Har Molde vært dyktige tidligere år, med Ålesund og Egersund tett bak. Men innenfor junior så har du alltid spørsmålet om hvem som er innenfor alderen, og dette kan bety store utskiftninger fra et kalenderår til et annet. Hva lagene velger å gjøre kan derfor gi store utslag på resultatene. I herreserien var det 9 lag som var påmeldt og derfor 2 puljer med 5 i den første puljen og 4 i den andre. Ryktene for turneringen snakket om at Molde ønsket å få to lag i finalen og dermed ville dele seg ganske jevnt. Ellers knyttet det seg også spenning til hvor sterkt hvert lag stilte da det gikk rykter om frafall i noen av lagene. En «gammel» nykommer hadde også meldt seg på igjen etter noen år vekke fra serien og det knyttes det jo også litt spenning til.

Først ut på damesiden var NTNUI-DG og Akkaren dette var en kamp det knyttet seg spenning til, da disse to knivet sterkt i forrige sesong.  Det viste seg raskt at Akkaren var et par hakk bedre enn Jentene fra DG, og de vant til slutt 9-0. På juniorsiden var det Molde og Ålesund som skulle møtes. Disse to lagene hadde en tøff fight under junior-NM og var nok derfor i forkant litt usikker på hvordan dette ville gå. Her viste det seg også ganske raskt at Molde som gikk av med seieren i NM nå har valgt å satse på en litt yngre og fremadstormende gruppe og at de eldste som kunne spilt for juniorene heller spilte på seniorlagene. Ålesund derimot har en gruppe med jevn alder som fortsatt kan holde sammen ut denne sesongen. Ålesund ble derfor for sterke i forhold til Molde og vant denne kampen 14-2.

De innledende kampene til seniorene gikk litt som forventet. Molde 1 og 2 klarte å ta første og andre plass i pulje 1 mens Boblen, Ålesund og Sandefjord tok de påfølgende plassene. I pulje to er det to lag som det alltid knytter seg litt spenning til. Her er det Akkaren og Egersund som skal slåss om det to øverste plassene, mens NTNUI-DG og Tromsø skal kjempe om 3 og 4. I kampen mellom Akkaren og Egersund er det Akkaren som skårer det første målet. Bare ett minutt etter setter Egersund inn utligningen og tar med et mål sent i første omgang og et nytt mål tidlig i andre omgang kontroll over kampen. Selv om Akkaren med fire og et halvt minutt igjen på klokken setter inn et mål til, ser det ikke ut som Egersund har tenkt å gi fra seg ledelsen. Men man skal aldri si aldri, med bare to minutt og femti sekunder igjen av kampen begynner Akkaren et kjempekjør mot Egersund, og de ender til slutt opp med å skåre 3 mål på under tre minutter. Dette er noe som kommer litt overraskende siden Egersund vanligvis har et ganske solid forsvar. Dermed ender det med at Akkaren møter Molde 2 og Egersund møter Molde 1 i Semifinalene.

Den neste damekampen er mellom NTNUI-DG og BSI-Boblen Her er det helt målløst etter halvspilt kamp, og det ser ut til at begge lagene sliter med å komme gjennom forsvaret til hverandre. Men tidlig i andre omgang klarer NTNUI-DG å få hull på forsvaret, og de går opp i ledelsen. Ett minutt etterpå utligner BSI-Boblen og de er like langt. Denne stillingen står seg til det gjenstår knappe tre minutter igjen av kampen. Da klarer NTNUI-DG å få inn to mål før kampen er ferdig. De vinner da 3-1 og har mulighet til å ta finaleplass.På juniorsiden er det Egersund sin tur til å møte Molde. Egersund har litt mer variert alder, men det viser seg raskt at de også har god kontroll på Molde. De vinner til slutt 12-2 og det ser ut for at det er Egersund og Ålesund som skal møtes i finalen.

I semifinalene til herrene er det Molde 1 som tar seieren mot Egersund, mens det i den andre kampen blir litt mer spennende. Her er det Molde 2 som skal møte Akkaren. Akkaren går sterkt ut og har etter seks minutter en to måls ledelse. Molde utligner rett før pause og det blir ny spenning i kampen. Knappe fire minutter ut i andre omgang skårer Akkaren igjen og det virker som de har kontroll på kampen. Dette har jo vist seg å ikke stemme før i denne turneringen og i løpet av et litt langt minutt har Molde utlignet med to raske mål. Trond Helge Lillevik vil likevel punktere kampen og setter inn et siste mål for Akkaren bare ett minutt og 50 sekunder før slutt.  Molde jager på for en utligning og får uttelling når det står 17 sekuner igjen. Dermed ender kampen 4-4 og de må ut i en omgang sudden death. Etter to minutter slår Akkaren til og vinner kampen med en skåring av Peter Flem.

Damefinalen blir mellom Akkaren og NTNUI-DG hvor Akkaren etter å ha slått DG 9-0 og 7-1 er soleklare favoritter. Det er derfor ikke overaskende at Akkaren etter første omgang leder 3-0. Men i andre omgang klarer DG å ta seg sammen og med 2 minutter igjen på klokken reduserer de til 3-1. Skal dette også bli en kamp som avgjøres på de siste to minuttene? Med stort press forsøker DG seg, men de ender med det ene målet, og Akkaren vinner turneringen.Juniorfinalen går mellom Ålesund og Egersund, to lag som gjennom turneringen har fulgt hverandre med skåringer annen hver gang. Tidligere i helgen har Ålesund vunnet med 5-4 og 7-3. Ville Egersund nå klare å slå tilbake? Ålesund starter med å skåre 3 mål på de første 4 minuttene, og etter det skårer lagene litt annen hver gang. Etter første omgang står det 5-2 til Ålesund. I andre omgang ser det ut for at Egersund har bestemt seg for å endre på dette. De skårer 2 mål etter 4 og 5 minutter og reduserer til 5-4. herfra og ut skårer Egersund et mål til, noe som kunne holdt om ikke Ålesund også klarte å putte inn noen mål. Ålesund avslutter med å skåre tre mål og dermed vinner finalen 8-5. Finalen for herrene endte som ventet med klar seier til Molde 1 over akkaren mens Egersund noe overraskende slår Molde 2 hele 5-0.

Videre nedover i resultatlistene er det Boblen som tar 5 plassen etter å ha slått Ålesund 3-0. NTNUI-DG tar sjuendeplassen etter å ha slått Sandefjord 9-3. Tromsø endte dermed på 9 plass. Etter endt turnering kan vi se tilbake på en helg der det har blitt puttet 403 mål av 135 spillere. På juniorsiden var det 33 deltakere som til sammen puttet 89 mål. Dette betyr at det er mange som har opplevd å ta del i en idrett som gir glede. Tilbakemeldingene har vært gode og NDF- dommerene har spesielt presisert at de syntes juniorene våre «har mye bra spill altså».

Med dette så sier Ålesund sportsdykker klubb seg fornøyd med helgen og ønsker alle lykke til videre i serien.

MvhMarius Skåre
PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
16.03.18 13:29
08.03.18 16:42
07.03.18 16:46
05.03.18 14:16
23.02.18 13:40
23.02.18 10:42
23.02.18 10:40
16.02.18 09:37
14.02.18 13:36
13.02.18 14:21