Reportasje NS3 undervannsrugby

05.02.18 (Sist oppdatert 05.02.18 - 13:22)
Sesongens tredje runde i Norgesserien ble gjennomført i Egersund helgen 27.-28. november. Ti herrelag, fire damelag og fire juniorlag møttes til kamper, hvor Akkaren kopierte resultatene fra forrige runde og stakk av med seieren i både herre- og dameklassen. Juniorklassen endte med seier til Egersund. Foto: Erling Svensen.

NS3 ble i likhet med forrige cup gjennomført med to herrepuljer i divisjonsspill, mens damene spilte vanlig serie på lørdag og semifinaler og finale på søndag. Fire lag deltok i juniorserien, som er en dobling fra forrige runde.

Første kamp ble blåst i gang kl 08 lørdag morgen og runden var ikke ferdig før herrenes finale ble avblåst kl 14.20 søndag ettermiddag . Arrangørklubben bisto med kiosksalg av næringsrike delikatesser og streaming av arrangementet direkte på internett hele helga. Nok en gang takket være velvillige foresatte som ofret hele helgen sin til denne turneringen, med kakebaking til langt på natt og lange dugnadstimer i kiosk og sekretariatet i tillegg til tradisjonell god dugnadsånd blant aktive utøvere, var det mulig for oss å gjennomføre hele 49 kamper uten problemer samtidig som vi hadde fire lag i aksjon.

Egersund Undervannsklubb takker alle spillere, publikum og foresatte som hjalp oss med å gjennomføre en fin turnering. Vi setter pris på alle godord og fine tilbakemeldinger og ser fram til mer undervannsrugby i NS4 som skal avvikles i Oslo.

Herreturneringen
Divisjon 1: Molde, Egersund, BSI Boblen, Akkaren, Ålesund
Divisjon 2: Sandefjord, NTNUI-DG, Haugesund, TSI Surk, Egersund 2

Med 10 påmeldte herrelag var det nok en gang divisjonsspill i herreklassen. Dette førte i det hele til mange jevne og gode kamper og bidro mest sannsynlig til at alle lag fikk en god opplevelse i vannet.

Haugesund og Sandefjord var de to lagene som utmerket seg i 2. divisjon. Begge lagene hadde vunnet alle sine kamper, og når lagene skulle møtes skulle det avgjøres om hvem som skulle få muligheten til å spille kvalifisering til 1. divisjon på søndagen. Haugesund trakk det lengste strået og slo Sandefjord hele 5-2. Motstander i søndagens kvalifisering ble Boblen. Også denne kampen ble vunnet av Haugesund, som dermed bytter plass med Boblen i siste runde som spilles i Oslo.

Det var knyttet stor spenning til hvordan kampene i 1. divisjon ville utarte seg. Molde har slitt med formen i det siste, var dette runden de skulle komme tilbake? Det var tre lag som utpreget seg, disse var nevnte Molde, Egersund 1 og Akkaren. Kampene mellom disse tre lagene ble meget jevne. Etter en lang dag med kamper var det klart at hjemmelaget, Egersund 1, tok førsteplassen i pulja etter å ha spilt uavgjort mot Akkaren 1-1 og slått Molde 3-2. Dermed var Egersund klar for semifinale mot Ålesund og Akkaren skulle møte Molde i andre semifinale.

Ålesund bød på liten motstand for hjemmelaget, men det skal sies at laget fra Vestlandet med få unntak bestod av raske og kondisjon-sterke juniorspillere. Sluttresultatet i kampen endte 9-0 i favør Egersund 1. I den andre semifinalen ble det mye jevnere, Akkaren hadde et tap i innledende spill de ønsket å revansjere. Det bølget lenge frem og tilbake, men mot slutten av kampen gikk Akkaren opp i en 2-1 ledelse. Denne ledelsen klarte de å holde resten av kampen. Akkaren var klar for finale mot Egersund og Molde skulle spille bronsefinale mot Ålesund.

Det ble ingen spenning i sistnevnte kamp. Denne ble vunnet oppskriftsmessig av moldenserne, sluttresultatet ble hele 17-0.

Egersund gikk inn i finalen med god selvtillit etter å ha spilt en god innledende runde, og litt over halvspilt førsteomgang gikk hjemmelaget opp i føringen etter en flott scoring av kapteinen Joakim Gravdal. Akkaren presset på og utnyttet en feil i forsvaret til Egersund og redusere før omgangen var over. Det bølget lenge frem og tilbake i kampen, men egersunderne hadde ballen mest, men klarte ikke å overliste Akkarens forsvar. Mot slutten av kampen klarte Akkaren å vinne ballen utenfor egen bøtte og satte i gang en kontring. Kontringen resulterte i en 2 mot 1 situasjon som til slutt endte med scoring og ledelse for Oslolaget. Denne ledelsen gav de ikke fra seg, selv om det var nære på at Egersund reduserte i sluttsekundene. Akkaren ble turneringens vinner, som forøvrig
også var resultatet i forrige runde.

Dameturneringen
På damesiden skulle alle lagene spille mot hverandre i innledende spill. Lagene som deltok var Akkaren, BSI-Boblen, Egersund og TSI-SURK. På forhånd var det knyttet spenning til om Akkaren kunne befeste sin overlegenhet ved å ta sin tredje strake NS-seier på rad, og forventninger om at vertene fra Egersund gjentar jevnspilte kamper i bunnstriden.

Første damekamp var mellom Akkaren og Egersund, som ventet valset Akkaren over vertene og dro i land en overbevisende seier 15-0. Neste kamp sto mellom TSI-SURK og BSI-Boblen. Denne kampen ble jevnere enn forventet, og da Anna Jakobsgaard satte inn et mål i sluttminuttene dro BSI-Boblen inn seier med sifrene 1-0. Kampen mellom TSI-SURK og Egersund endte med seier 8-0 til tromsøjentene. I kampen TSI-SURK møtte Akkaren innledningsvis sin tøffeste motstand så langt. Lagene fulgte hverandre jevnt gjennom hele første omgang og Akkaren gikk til pause med knappes margin på stillingen 3-2. Deretter dreide det meste seg om Akkaren og kampen endte 6-2.

Egersundsjentene hadde håp om å gjenta seier mot BSI-Boblen fra forrige NS-runde, men møtte uoverkommerlig motstand og tapte klart 0-8. Dermed vant Akkaren innledende runde med 6p og var klar for semifinale mot Egersund søndag. BSI-Boblen ble nr 2 med 4p og skulle spille semifinale mot TSI-SURK, som ble nr 3 med 2p.

Søndag:
Damenes semifinaler var mellom BSI-Boblen og TSI-SURK i den første kampen og mellom Akkaren og Egersund i den andre. Det var knyttet stor spenning og klare forventninger til jevnt oppgjør i den første kampen. Spenningen besto i om TSI-SURK kunne revansjere det bitre tapet fra dagen i forveien eller om BSI-Boblen skulle gå seirende ut av oppgjøret nok en gang. Det skulle gå hele fire minutter med bølgende spill før det første målet ble satt av TSI-SURK, til stor applaus på innbyttersida. Innen ett minutt hadde BSI-Boblen utlignet til 1-1 og jubelen sto i taket på motsatt side av bassenget. Stillingen sto seg helt til Åse Døssland satte inn nytt ledermål mot slutten av første omgang, og BSI-Boblen gikk til pause med ledelse på knappest mulig margin. I andre omgang økte Gerd Anne Sollibakke ledelsen til 3-1, og da hun la på til 4-1 var kampen avgjort til BSI-Boblens fordel og store lettelse. 

Den andre semifinalen avgjorde Akkaren med ny overlegen seier over Egersund, resultatet ble 13-0.

Bronsekampen viste seg fort å utvikle seg i tråd med gårsdagens oppgjør. TSI-SURK vant komfortabelt 8-1 over Egersund.

Finalen ble en mer spennende affære, selv om Akkaren tok kontroll i kampen tidlig i første omgang. Akkarens Hilde Hestangen satte inn første mål etter 2 minutter og økte ledelsen til 2-0 et minutt etterpå. Spillet bølget fram og tilbake og stillingen sto seg til pause. Da andre omgang ble blåst i gang var det fortsatt stor nerve i kampen og muligheter for seier til begge lag. Da Hestangen økte ledelsen til 3-0 to minutter ut i omgangen festet Akkaren samtidig et langt kraftigere grep om seieren. BSI-Boblen klarte aldri å skåre til tross for iherdige forsøk, og det hele ble avgjort da Amanda Barsten satte inn vinnermålet 4-0 noen sekunder før kampslutt. Akkaren kunne dermed juble for sin tredje strake NS-seier, etterfulgt av nr to BSI-Boblen, nr tre TSI-SURK og nr fire Egersund.

Juniorturneringen
I juniorturneringen deltok Sandefjord, Ålesund, Boblen og Egersund. Egersund vant NS1 og NS2 knepent foran Boblen og var favoritter. Usikkerheten for Egersundslaget var at man holder på å bygge opp neste generasjon og var usikre på hvordan dette ville slå ut.
Lørdag.

Turneringen startet med kampen mellom Egersund og Sandefjord og selv om kampen bølget frem og tilbake tok Sandefjord en klar 4-1 seier. Boblen startet sterkt og knuste Ålesund 9-3 i sin første kamp. Det unge Egersundlaget slet også i sin neste kamp hvor Ålesund var overlegne og vant 9-4.

Boblen fortsatte sin tilsynelatende triumfferd og banket Sandefjord 12-0. Før siste runde ledet Boblen med 4 poeng, Ålesund med 2 poeng på målforskjell, deretter Sandefjord med 2 poeng og Egersund på sisteplass med 0 poeng.

Før den siste innledende kampen for Egersund måtte de slå det sterke Boblen laget for å unngå sisteplassen i innledningsrunden og det var et heltent Egersundlag som startet kampen. Det er mulig Boblen også forventet en lett seier og derfor tok for lett på oppgaven. Uavhengig av årsak var Egersundsjuniorene overlegne og kjørte over Boblen med sluttresultatet 7-1. Etter dette resultatet var Sandefjord avhengig av å slå Ålesund for å unngå sisteplassen i innledningsrunden. Desverre ble Ålesund for sterke og vant 7-0 i denne kampen.

Stillingen etter første dag ble:

1. Boblen 4 poeng (+16)
2. Ålesund 4 poeng (+5)
3. Egersund 2 poeng (-1)
4. Sandefjord 2 poeng (-12)

Søndag
Resultatet i den første semifinalen mellom Boblen og Sandefjord ble en forventet 12 – 2 seier til Boblen og de var klar for finalen. Etter at Ålesund slo Egersund innledende var det svært usikkert hvem som ville ta den siste plassen i finalen. Kampen var jevn og bølget frem og tilbake men Egersund klarte til slutt å hale i land en knepen 8-6 seier og var med det klar for finale mot Boblen.

I bronsefinalen møttes Ålesund og Sandefjord, og Ålesund ble nok en gang for sterke og vant klart 12-2 og med det 3 plass i turneringen. Finalen mellom erkerivalene Boblen og Egersund ble en dramatisk kamp. Boblen startet best og ledet en periode med 2 mål men Egersund jobbet febrilsk og tok etter hvert over initiativet i kampen uten at de klarte å få et forsprang i målprotokollen. Etter full tid var stillingen 6-6 og begge lagene gjorde seg klare til avgjørelse på sudden death. Begge lag hadde muligheter til å avgjøre men etter 2 minutter klarte Egersund å presse inn ett mål og vinne kampen og turneringen.

Sluttresultat:

Herrer 
1. Akkaren 
2.Egersund UVK
3. Molde UVK 
4. Ålesund
5.Haugesund
6. BSI-Boblen
7. Sandefjord
8. Egersund UVK-2
9. TSI SURK
10. NTNUI-DG

Damer
1. Akkaren
2. BSI-Boblen
3. TSI-SURK
4. Egersund UVK

Junior
1. Egersund
2. Boblen
3. Ålesund
4. Sandefjord

Foto: Erling Svensen.
PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
19.02.18 15:07
16.02.18 09:37
14.02.18 13:36
13.02.18 14:21
13.02.18 14:18
13.02.18 14:05
12.02.18 18:00
12.02.18 11:42
12.02.18 11:38
12.02.18 11:27