Reportasje NS4 i Molde 22. – 23. mars 2014

26.03.14 (Sist oppdatert 26.03.14 - 22:08)

 

Under sesongens siste runde av Norgesserien 2013/2014 deltok 10 herrelag og 3 damelag. Det har vært en spennende helg med flere thriller-kamper om NM-plassene på herresiden.

De som deltok på herresiden var lagene:

Molde 1, Molde 2, BSI Boblen, Egersund, Akkaren, Sandefjord, TSI SURK, SURK (Sunndal), NTNUI-DG 1 og NTNUI-DG 2.

 

De som deltok på damesiden var lagene:

NTNUI-DG, Akkaren og BSI Boblen.

 

Lørdagen startet tidlig med lagleder- og dommermøte. Den nye påmeldingsmåten for cuper ble diskutert mellom lagene, og flere lag sliter med den nye betalingsmåten. Ellers ønsket arrangørklubben Molde UVK alle lagene velkomne til Moldebadet. Fra tidligere UVR-arrangement hos Moldebadet har det har vært opp mot 700 tilskuere i løpet av helgen. Denne gangen var klubben dessverre noe uheldig med datoen, da MFK hadde hjemmekamp mot Ålesund samme helg.

 

Molde 1 startet lørdagen og med noe redusert lag, pga mangel på lisens, slo de allikevel Akkaren 6-0. BSI Boblen herrene spilte en særdeles god morgenkamp mot NTNUI-DG 1, og det skulle vise seg utover dagen at de hadde finaleplassen i tankene. Damelaget til trondheimsklubben stilte sterkt med hele 14 spillere under dette mesterskapet, og knuste det sterkt reduserte Oslolaget, som kun stilte med seks spillere hele helgen. Det skulle vise seg at damene fra Bergen hadde mer å gi denne runden og slo Akkaren i de innledende kampene, og etter dobbel serie var damefinalen klar med NTNUI-DG mot BSI Boblen.

 

De store spenningskampene på lørdag var mellom TSI SURK, Molde 2 og Sandefjord i 2.divisjon, og Egersund og NTNUI-DG 1 i 1.divisjon. Første kampen til Tromsø-laget og Molde 2 ble spennende, med en utvisning til Molde 2 allerede etter 4 minutters spill. Moldenserne klarte aldri å utligne kampen og stillingen ble til slutt 3-2 til Tromsø. Sandefjord skulle ikke lenge etter knekke Molde 2 rygg enda litt til, hvor de knuste inn tre raske mål de første 6 minuttene av kampen. Slutten av første omgang fikk Molde 2 tak i ballen og tok igjen med to mål, og stilling sto 3-2 til Sandefjord i pausen. Andre omgang presset begge lag i flere minutter uten mål, først i slutten av siste omgang løsnet det for Sandefjord og de fikk inn to mål til, like etter scorte Molde igjen. To sekunder igjen av kampen og Rusi fra Molde 2 scorer. Dessverre ligger Sandefjord for langt foran og de vinner 5-4.

 

Skulle NTNUI-DG 1 vinne kampen mot Egersund ville de være sikret NM-plass, og Trondheim studentene ville kunne tatt fatt på søndagskampene med stor selvtillit. Dette var kanskje i tankene til DG herrene idet de gjorde seg klar for det som skulle bli en tøff kamp for dem. De første syv minuttene av første omgang ble det ingen mål, og begge lagene presset hardt. To minutter igjen av første omgang og Steffen Tengs fra Egersund dunker inn et mål, og stillingen står 1-0 til pause. Ikke lenge etter at andre omgang starter får DG inn et etterlengtet mål og stillingen utlignes. De fortsetter å kjempe, men Egersund scorer enda et mål. To minutter før slutt får DG en friball i Egersunds forsvar og det avblåses til time out av det forsvarende laget. Spenningen stiger og DG kjemper, dessverre går tiden ut og DG blir nødt å kjempe videre om NM-plassen. 

 

Lørdagens nest siste kamp var mellom TSI SURK og Sandefjord, og det sto om 1.plassen i 2.divisjon. Kampresultatet og plasseringen kunne bli avgjørende for hvem som vant NM-billetten. Allerede i første sekund makser nordlendingene inn i Sandefjords forsvar og scorer etter kun 40 sekunder. De druser inne enda ett mål og Sandefjord er på hælene. Sandefjord skjerper seg og Tord Nerland knuser inn to mål. Like før slutt av 1.omgang blåses det av til straffe mot Sandefjord, og Ole Yngvar Krogh scorer. Stillingen står 3-2 til pause. I andre omgang er temperaturen høy og det blåses mange friballer, spillerne er tente og viser tydelig at NM billetten er de villig til å blø for. Dessverre sliter dommerne noe med lydanlegget i slutten av andre omgang, og friballene tar noe lengre tid enn spillerne ønsker når kampene spilles med løpende tid. Tromsø vinner kampen med en knepen seier 3-2.

 

Kampen om finaleplassen mot Molde 1 spilles mellom Akkaren og BSI Boblen. Akkaren ligger ett poeng foran Bergen-laget i sammenlagt tabellen, men ble slått av Boblen i Egersund. Dette ble en jevn kamp, hvor Boblen starter kampen med å score og stillingen er 1-0 i pausen. I andre omgang starter kampen med friball og en utvisning til Boblen. Med fem spillere i vannet klarer ikke Boblen holde Akkaren unna, og Marius Bunæs utligner til 1-1. Ikke lenge etter tar Boblen tilbake kampen og scorer to kjappe mål. Under ett minutt igjen av kampen scorer Akkaren, men tiden rekker ikke til og med stillingen 3-2 blir herrefinalen mellom Molde 1 og BSI Boblen. 


BSI Boblen vinner mot Akkaren og kvalifiserer seg til finalen.

Foto: Leif Søvik


Kampen mellom TSI SURK og NTNUI-DG 1 på søndagen gnistrer, og dette er Trondheim herrenes siste sjanse på NM plass. Tromsø scorer først, men DG utligner like etterpå. Det ropes og heies på kanten, og spillerne rister av syre. Andre omganger starter med at Ole Ingvar Krogh scorer sitt andre mål i kampen, men minuttet senere utligner DG igjen. Da ber Tromsø om time out, og det er tre minutter igjen av kampen. DG topper sekserrekken i vannet og vet de trenger ett mål til for å vinne. Tromsø kommer seg inn i DGs forsvar og vannet bobler. DG får tak i ballen og kommer seg til frem motstanders forsvar. Det er tretti sekunder igjen av kampen og Nicolas Smith klarer å presse ned ballen i målet. DG vinner 3-2 og er sikret NM-billett. 


NTNUI-DG 1 vinner over TSI SURK og kvalifiserer seg til NM.

Foto: Leif Søvik


Sandefjord og Molde 2 spiller sin siste kamp, og Molde 2 får revansje. Vegard Jacobsen scorer to mål for Sandefjord, men det holder ikke for Molde 2 vil vise at de ikke gir seg selv etter flere tap dagen før. Stillingen viser 3-3 da det ett minutt før kampslutt avblåses til straffe mot Sandefjord. Dramatikken vil ikke gi seg når Tord Nerland blir utvist pga regelbrudd under straffen, og Molde 2 får omstraffe. Rusi scorer på straffen for Molde 2, og Sandefjord mister NM-plassen til TSI SURK.

 

I damefinalen viser DG damene en enorm utvikling og et godt samspill, og scorer flere gode, tekniske mål. Boblen kjemper og ligger flere ganger, i lengre perioder i DGs forsvar, men får ikke satt målene. Stillingen blir til slutt 9-1, og NTNUI-DG damene vinner for første gang Norgesserien sammenlagt. I herrefinalen viser Molde 1 hvem som hersker og vinner 10-2. Nå venter Moldenserne på at ta sin 20. NM-tittel i Oslo til sommeren.

 

Under NS4 arrangerte Molde UVK i samarbeid med UVR Utvalget to juniorkamper, en på lørdag og en på søndag. Dette var til stor glede for de 18 juniorene som deltok på kampene. Søndagen mottok alle juniorene premie, og det var ekstra gøy å motta premie av stjernespilleren Iver Bjørnerem. Klubben fikk flere positive tilbakemeldinger av foreldre etter arrangementet. Iver Bjørnerem gir ut premier til juniorerne som deltok på junior kampene. Foto: Leif Søvik
Felles bilde av (nesten) alle juniorene som deltok i helgen.

Foto: Leif Søvik


Vil også kommentere at under NS4 deltok en undervannsrugbyklubb fra Sunndalen. De besitter flere engasjerte voksne, og flere juniorer som så ut til å kose seg under mesterskapet. Håper de stiller på flere cuper i fremtiden.

 

Til slutt,

Resultatlisten for NS4:

Herrer:

 1. Molde

 2. BSI Boblen

 3. Akkaren

 4. Egersund

 5. NTNUI – DG 1

 6. TSI SURK

 7. Molde 2

 8. Sandefjord

 9. NTNUI – DG 2

 10. SURK (Sunndal)

 

Damer:

 1. NTNUI – DG

 2. BSI Boblen

 3. Akkaren

 

Toppscorer NS4 for herrer ble Iver Bjørnerem med 19 mål og for damer Amanda Barsten med 6 mål.

   

Takk for helgens innsats og lykke til i NM!

   

Med vennelig hilsen Amanda Barsten og arrangør Molde UVK.


PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
26.04.18 13:24
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00