Reportasje fra NM 2017

Vi gratulerer Molde UVK herrer og Akkaren SDK damer som norgesmestere i undervannsrugby!
Akkaren SDK var arrangør av NM 2017, som gikk av stabelen lørdag 29. april og søndag 30. april med påfølgende bankett. 6 herrelag hadde som vanlig kvalifisert seg, mens det for første gang på mange år var hele 5 damelag med. Kongepokal deles ut der det er minst 8 lag med og kjemper om tittelen Norgesmester, og denne ble delt ut på herresiden. Presidenten Sigurd Paulsen beæret arrangementet med besøk, og delte ut medaljer og Kongepokal etter finalene. Det satte rugby- Norge pris på!

På damesiden ble det en overraskende klar seier til Akkaren damer, som vant finalen med sifrene 16-1. Spenningen lå i hvem som kom til å ta andre plassen av Boblen og Tromsø. Lørdagen spilte disse to lagene uavgjort (4-4), og da semifinalen kom søndag morgen, fikk Tromsø et raskt mål i første omgang, og ledet hele kampen som til slutt fikk sifrene 4-2. Dette var nok en flott opplevelese for Tromsø som stilte med 12 stk, og ikke har anledning til å trene sammen som et lag, men må spille seg inn på cup. Egersund kom på femte plass, men stilte med det desidert yngste laget under hele NM, og vi heier alle på dem! DG tok da fjerde-plassen, og manglet noen av spillerne som har vært med på andre cuper i år. 

På herresiden var det som vanlig Molde som gikk av med seieren, og slo Akkaren 3-1 i finalen. Akkaren spilte sin beste kamp gjennom turneringen i finalen, og var fornøyde med akkurat det, selv om det drømmes om gullet. Semifinalene var av et annet kalliber. Mens Molde lekte seg til seier med 11-2 i semifinalen mot Egersund (+11 frikast, 2 utvisninger og 1 straffe!), så ble det en triller av en kamp mellom Akkaren og Sandefjord. Akkaren scorte 3 mål i første omgang, Sandefjord scorte 3 mål i andre omgang. Og først etter 9 minutter av sudden death klarte Akkaren å sette inn vinnermålet. OMG. Sandefjord måtte svelge nok en skuffelse ta de også tapte kampen om tredje-plassen mot Egersund. Kampen endte 1-0 etter scoring halvveis i andre periode, og Egersund tok dermed bronse-medalje i årets NM. Boblen tok en klar femte plass med seier 13-1 over Ålesund i plasseringskampen – kampen med størst aldersforskjell mellom lagene.

Molde herrer ble fulgt av NRK Sporten gjennom helgen, som resulterte i en kjempefin reportasje på NRK Sportsrevyen søndag kveld! Vi setter pris på den ekstra innsatsen særlig Øyvind Nyhus bidro med for å få det til. NRK har også en snapchat konto som ble viet til arrangementet noen timer, med ulike innslag. I tillegg ble Akkaren damer fulgt av TV3 til et framtidig program som følger ulike idretter/lag før, under og etter konkurranse. Dette bidrar til at sporten vår blir mer synlig, så vi ønsker å gi en takk til alle som bidro!  
Tips en venn
[Tilbake]
Norges Dykkeforbund2019-03-24 20:44:10

 Makeweb CMS