Finaledagen i NM undervannsrugby 2019

Vi gratulerer damelaget til Akkaren Sportsdykkerklubb og herrelaget til Molde Undervannsklubb med gull i NM i 2019. 

(Marius Skåre og Siri Korsbrekke kommenterte oss gjennom finalene)

Dagen startet med plasseringskamper og fortsatte med jevne kamper. I dag var det kun en kamp for alle lagene og med gode pauser mellom hver kamp. Kampene holdt et høyt nivå og det ble spilt mye god undervannsrugby.Dagens første kamper

Kamp om 5. plass (H): Ålesund – Sandefjord 15-1
Bronsefinalen (H): BSI Boblen – Egersund 1-6
Bronsefinalen (D): TSI Surk – Egersund 4-1


Vi gratulerer Egersund (H) og TSI Surk (D) med bronsemedaljer i årets Norgesmesterskap.

 
(Bronse i herreklassen til Egersund UVK)


(Bronse i dameklassen til TSI Surk)


Innmarsj til finalen ble gjennomført fem minutter før kampstart med kapteinen i spissen for lagene. Lagene kom i oppstillingen og nasjonalsangen ble spilt. 


Kampene i sin helhet finner du her – NDF sin youtube kanal
Bilder fra NM-finalene finner du her


Først ut var damefinalen der Akkaren møtte BSI Boblen til en spennende kamp. Lagene måtte bruke maks energi og det ble noe ampert underveis. Begge lag spilte god rugby, men Akkaren var vassere i de avgjørende situasjonene av kamp. Vi gratulerer Akkaren damer som Norgesmestere i 2019. 


(Akkaren sitt damelag)

Siste kamp i NM var herrefinalen mellom Molde Undervannsklubb og Akkaren Sportsdykkerklubb. I forkant av finalen hadde Akkaren tro på at de skulle klare å ryste den store favoritten Molde Undervannsklubb som jaktet sitt NM gull nr. 25. MUK innfridde forventingene selv om de tidvis fikk god motstand, men det var favorittene fra Molde som holdt ut lengst og vant fortjent til slutt. Vi gratulerer Molde undervannsklubb som Norgesmestere i 2019. 


(Moldes gullag, men det mangler vel en spiller) 

Samtlige resultater fra helgen finner du her


Fantastisk frivillig innsats
I forbindelse med at NM-veka ble lagt til Stavanger ønsket Norges Dykkeforbund at undervannsrugby skulle være en del av NM-veka. Marius Bunæs ble oppnevnt som prosjektleder med Stavanger Undervannsgruppe og etter hvert Egersund Undervannsklubb med som arrangørklubber. Samt god hjelp og støtte fra Akkaren Sportsdykkerklubb og utvalget for undervannsrugby.  

Vi ønsker å rette en stor takk til alle frivillige som har lagt ned utallige timer for å skape et fantastisk arrangement. Dere er den viktigste grunnen til at arrangementet gikk så bra som det gjorde. Dere har gjort en uvurderlig innsats og stått på fra morgen til kveld alle dagene. Tusen takk til alle og enhver!   


Prosjektleder og primus motor er Marius Bunæs. Han har hatt hovedansvaret for arrangementet og har utført oppgaven på en strålende måte og vært den viktigste enkeltfaktoren til et flott arrangement. Med god planlegging, god gjennomføringsevne og pågangsmot har han ledet frivillige, administrasjonen og lagene gjennom et meget godt gjennomført NM. Takk for at du har stått på å legge rammene til rette for alle som har bidratt.  


(Prosjektleder Marius Bunæs og Akkaren Sportsdykkerklubb)


Dommere i verdensklasse
Dommerne legger ned mye tid og er alle sammen i hallen fra morgen til kveld. Til dette mesterskapet har vi klart å hente inn hele seks dommere fordelt på fire fra Norge og to fra Sverige. Totalt var 5 av 6 internasjonaledommere, der Manne fra Sverige også er dommersjef i CMAS. Vi ønsker å takke alle dommere for strålende innsats og god dømming. 


(Dommerteamet)


(Dommertrioen i damefinalen)


(Dommertrioen i herrefinalen)

Vi ønsker å takke arrangører, frivillige, utøvere og lagene for et veldig godt gjennomført mesterskap! 

[Tilbake]

 Makeweb CMS