NM i undervannsrugby 2018

Ålesund Sportsdykkerklubb hadde gleden av å arrangere årets NM som en avslutning på sesongen 2017/18. 10 spente lag med ulike ambisjoner kom til byen. Noen ønsker seg edle metaller. Andre håper på videre utvikling av sine lag. Felles for de alle er at de gjennom fire serierunder har kvalifisert seg til NM.


Herrene hadde to puljer med Akkaren, Ålesund og BSI-Boblen i den første puljen og Molde, Egersund og Haugesund i den andre. På damesiden var det Akkaren, BSI-Boblen, TSI-Surk og Egersund som skulle slåss om metallet.

På herresiden viser det seg straks at det er Akkaren og Molde som er de klart beste lagene i de to puljene. Egersund og BSI-Boblen var klare nummer to i hver sin pulje, Ålesund og Haugesund kom på tredjeplass. Dette gjorde at Akkaren og Molde kom direkte til semifinale, mens de resterende ville møte hverandre i en kvalifiseringskamp lørdag kveld. 

På damesiden var det Akkaren og TSI-Surk som lå best an etter det innledende spillet. Her skulle Akkaren ut i semifinale mot Egersund. TSI-Surk skulle møte BSI-Boblen. Her var det raskt klart at Akkaren med sine åtte erfarne spillere ville komme seg lett til finalen mot Egersund sitt unge mannskap. Mellom TSI-Surk og BSI-Boblen var det mer usikkert. Etter at TSI-Surk hadde slått BSI-Boblen i det innledende spillet kunne dette se ut som en fordel for TSI-Surk. Men Boblen-jentene ville det annerledes. De klarte til slutt å slå TSI-Surk og var da klar for å møte Akkaren i finalen.


Egersund møtte Ålesund i den første kvalifiseringskampen. Her jobbet Ålesunds unge mannskap forgjeves mot Egersund sine erfarende krigere. I den andre kvalifiseringen var det en grei kamp for BSI-Boblen mot Haugesund. Sistnevnte har ikke  vært i NM på mange år. Det var derfor klart at Egersund skulle møte Akkaren mens BSI-Boblen skulle møte Molde i semifinalen. Ålesund og Haugesund skulle kjempe om femte- og sjetteplass. Haugesund med mange unge spillere klarte ikke å holde forsvaret mot et aggressivt Ålesundslag og fikk derfor sjetteplassen.


I semifinalen gikk Akkaren og Molde greit videre. BSI-Boblen og Egersund måtte spille om bronsen. Den kampen vant Egersund greit og tok bronsen. I finalen bølger det litt frem og tilbake. Molde får etter hvert god kontroll på kampen og vinner NM for herrer 2018.


Bronsefinalen mellom TSI-Surk og Egersund ble enveiskjøring. TSI-Surk tok med seg bronsen hjem. Kampen mellom Akkaren og BSI-Boblen ble ikke så spennende kamp som man skulle ønske. Akkaren vant til slutt kampen med god margin.


Etter kampene i svømmehallen ble det klart for middag og premieutdeling på klubbhuset. Her ble mestere og tidligere landslagstrenere hedret med medaljer og pokaler. 


Ålesund Sportsdykkerklubb takker alle som har gjort denne helgen til den opplevelsen det har vært!


Med vennlig hilsen,
Marius Skåre


[Tilbake]
Norges Dykkeforbund2019-03-24 20:44:10

 Makeweb CMS