Oppsummering av NS 2 i Ålesund

Lørdag 3 november hadde Ålesund Sportsdykkerklubb gleden av å arrangere andre runde i norgesserien 2018/19. Til denne runden var det 8 herrelag, 3 damelag og 3 juniorlag.
Arkivbilde: Runde E. Haldorsen


Det skulle i løpet av helgen avvikles 34 kamper. Herrene var delt i to puljer med Molde, BSI-Boblen, Ålesund og TSI-Surk i pulje 1 og Egersund, Akkaren, Haugesund og Sandefjord i pulje 2. Dame lagene var Akkaren, BSI-Boblen og TSI-Surk. Juniorlagene var Egersund, BSI-Boblen og Ålesund. Disse skulle spille dobbel serie og finale mellom de to beste.

 


(Arkivbilde: Rune E. Haldorsen)


Helgen begynner med litt hektiske timer for arrangøren da det viser seg at ikke alle kamera som skal benyttes virker. Etter hvert må man derfor benytte seg av personer som filmer selv om dette ikke var lagt opp til i planleggingen. Vi beklager derfor at ikke all filming er av like god kvalitet.

I den første runden for damene var det Akkaren som kom best ut med seier i begge sine kamper med 4-1 over boblen og 8-1 over TSI-Surk. BSI-Boblen tok også en grei seier over TSI surk i deres først oppgjør.
I junior serien var det Ålesund Jr som kom best i gang med klare seiere i sine to første kamper. Mens BSI-Boblen vant over Egersund i deres oppgjør.


I herrenes runder var det ikke uventet Molde som tok første plassen i pulje 1 med ganske klare seiere i alle sine kamper. BSI-Boblen tok andre og Ålesund kom på tredje i puljen. I den andre Puljen var det Akkaren som viste seg å være sterkest med Egersund på en klar andreplass. Der var det så Sandefjord som tok en knepen tredjeplass foran Haugesund.


I andre runden for jentene ble det noe tettere mellom Akkaren og BSI-Boblen. Etter full tid stod det 2-2 men det ble også levert inn en klage på en straffe som kom under kampen hvor BSI-Boblen hevdet at det var begått et regelbrudd. Dommeren som dømte i kampen innrømmet at feil var begått og klagen ble tatt til følge og målet annullert. Kampen endte derfor med 2-1 seier til BSI-Boblen. Dette hadde ingen innvirkning på hvem som skulle spille finale og de to lagene skulle da møtes igjen senere.

I den andre runden for Juniorene var Ålesund fortsatt ubeseiret, BSI-Boblen tok andreplassen og skulle dermed møte Ålesund i Finalen.
Etter innledende spill var det altså klart for plasseringsspillet. Ålesund møtte Haugesund og Sandefjord møtte TSI-Surk. Her var det Ålesund og Sandefjord som gikk seirende ut og skulle møtes i kampen om 5 og 6 plassen. Molde vant greit mot Egersund i semifinalen og Akkaren kom seg greit vider til Finalen etter å ha slått ut BSI-Boblen. I kampen om 7 og 8 plass ble det jevnt mellom Haugesund og TSI-Surk og etter full tid stod det 3-3. det ble sudden death og straffekonk for å avgjøre kampen som Haugesund til slutt vant 6-4. I kampen om 5 og 6 plass var det Ålesund som tok kontroll i kampen og vant til slutt 4-1 dette til tross for at Sandefjord åpnet med å score det første målet.

I juniorfinalen var det nok en gang Ålesund Jr som gikk seirende ut og vant den første runden for juniorene denne gangen.
For damene ble det en tettere finale hvor BSI-Boblen tok ledelsen knappe minuttet før pause. Utover i andre omgang spilte BSI-Boblen fornuftig og tok ingen store sjanser. Dette gjorde at de klarte å ri inn en 1-0 seier og vinne den andre runden i norgesserien.

I herreklassen var det BSI-Boblen og Egersund som skulle slåss om 3 og 4 plassen. Her tok Egersund ledelsen etter bare 1,30 ut i første omgang. Etter dette kom BSI-Boblen mer og mer inn i kampen og til pause stod det 1-1. I andre omgang kopierte BSI-Boblen Egersund med å score etter bare 1,30. Denne ledelsen klarte de så å holde helt til sluttsignalet gikk og tok 3 plassen.

I finalen var det Molde mot Akkaren. Akkaren som i fjor klarte å kvalifisere seg til Champions som er om 3 uker. Det er like vel Molde som kommer Best i gang og scorer etter bare 50 sek. Akkaren forsvarer seg godt, og etter første omgang står det bare 2-0 til Molde. Det blir bare ett mål til i kampe og det er også til molde som til slutt vinner 3-0.

Ålesund Sportsdykkerklubb takker for innsatsen til alle lagene og håper at alle var fornøyde med arrangementet.


(Arkivbilde: Tor Inge Leidland)

[Tilbake]

 Makeweb CMS