Oppsummering av NS3 - UVR i Oslo

Lørdag 26.januar og Søndag 27.januar hadde Akkaren SDK gleden av å ta imot 9 herrelag og 5 damelag til tredje runde i Norgesserien 2018/19. Foto: Rune Edvin Haldorsen


I dameserien kom TSI Surk med mange spillere og stilte 2 lag. På herresiden stilte også Sandefjord med to lag, de hadde hentet inn en stor gjeng med spillere fra Spania. 

De fem damelagene var da BSI Boblen, Akkaren, TSI Surk, Egersund og TSI Surk 2. På herresiden ble lagene delt inn i 2 divisjoner. I øverste divisjon deltok lagene Molde, Akkaren, BSI Boblen, Egersund og Ålesund. Andre divisjon bestod av lagene Sandefjord, Haugesund, TSI-Surk og Sandefjord 2.

I den første kampen for helgen møttes to av topplagene Egersund mot Molde. Denne kampen hadde Molde kontroll på og vant 7-0. Det viste seg at det var Akkaren som skulle gi Molde mest motstand og møtet dem i mellom lørdagen endte 1-1. BSI Boblen kom seg gjennom dagen med to uavgjort mot Egersund og Ålesund. Kampen mellom Egersund og Ålesund endte derimot med en grei 6-1 seier for Egersund. Resultatet etter dag 1 i første divisjon endte dermed i denne rekkefølgen: Molde, Akkaren, Egersund. Boblen og Ålesund. De fire første lagene gikk da til semifinaler, mens Ålesund måtte forberede seg til å møte vinneren av 2. Divisjon for å spille om 5.plassen søndag. 












Foto: Rune Edvin Haldorsen

Den første damekampen for dagen var BSI Boblen mot Egersund. Boblen var dessverre få spillere denne cupen, mens Egersund stilte et ungt og friskt lag med en gjennomsnittsalder på 17 år! Boblen har kontroll på denne kampen og vinner 5-1. Egersund slår derimot 2.laget til TSI-Surk, mens 1.laget vinner både over Egersund og Boblen. Akkaren har kontroll i alle sine kamper, også da de hadde 11 spillere mot Boblen sine 4 i sin siste kamp for dagen.  Resultatet etter lørdagen ble dermed Akkaren, TSI Surk, BSI Boblen, Egersund og TSI Surk 2. De tre første lagene gikk da rett til semifinalen søndag, mens Egersund og TSI Surk 2 måtte gjøre seg klar for å spille om den siste semifinaleplassen.

Akkaren hadde meldt på et 2.lag også, men måtte trekke dette i siste øyeblikk, derfor ble det noen walk-over kamper for andre divisjonen lørdagen. Sandefjord sitt første lag har god kontroll lørdagen og vinner overlegent alle sine kamper lørdagen. De fikk dermed møte 5.plassen fra 1.divisjon søndag for å spille om 5.plassen i turneringen. De andre lagene spiller gjevere, men Haugesund har kontroll på de andre lagene og vinner 3-0 over TSI-Surk og 4-2 over Sandefjord 2. TSI-Surk mot Sandefjord 2 kampen starter med at TSI-Surk går opp i ledelsen, men til pause står det 2-2. Sandefjord 2 går opp i ledelsen etter pause, men TSI-Surk klarer til slutt å vinne kampen 4-2. De tre lagene Haugesund, TSI-Surk og Sandefjord 2 vil møtes i et gruppespill for å avgjøre plasseringene søndag.

Søndagen spilte Haugesund, TSI-Surk og Sandefjord 2 om plasseringene 7., 8., og 9. Plass. Sandefjord 2 med sine mange spanske spillere hadde tapt mot begge lagene lørdag, men søndag overrasket dem og vant begge sine kamper. Kampen mellom Haugesund og TSI-Surk endte på samme vis som lørdagen med seier til Haugesund. 7.plass gikk dermed til Sandefjord 2, 8.plass til Haugesund og 9.plass til TSI-Surk.

Kampen om 5. Plassen var mellom Ålesund og Sandefjord. Ålesund fra 1.divisjon må sies å ha et lite favorittstempel på forhånd, men det er Sandefjord som går opp i ledelsen litt over halvveis inn i første omgang. Det ser ut som dette skal bli stillingen inn til pause, men med 1 sekund igjen på klokken går Sandefjord opp i en 2-0 ledelse til pause. I andre omgang blir det flere mål og Sandefjord vinner tilslutt 4-1.

Det unge damelaget til Egersund klarte igjen søndagen å slå TSI-Surk sitt 2.lag. Dermed møtte de Akkaren i semifinale. Denne semifinalen hadde Akkaren kontroll på og gikk dermed til finalen. Den andre semifinalen var mellom TSI-Surk og BSI Boblen. Denne kampen har TSI-Surk kontroll på og vinner 4-0. Dermed er det Akkaren mot TSI-Surk i finalen og BSI Boblen mot Egersund i bronsefinalen. I Bronsefinalen setter Boblen inn sine siste krefter og vinner med en overlegen 9-0 seier. I finalen tar det litt tid ut i første omgang før Akkaren går i ledelsen og til pause står det 2-0. Etter pausen finner Akkaren mer rytmen og de vinner tilslutt 6-0. Det ble en suveren seier til Akkaren denne cupen med null baklengsmål.

Første semifinalen på herresiden er Molde mot Boblen. Her har Molde god kontroll og vinner 5-0. Den andre Semifinalen er Akkaren mot Egersund. Ingen av lagene skårer til pause. Akkaren gjør 3 bytter i pausen, inn kommer blant annet spiller nr. 8 Arild Blokkum, men det blir lite spilletid på han. For han må ganske raskt ut igjen med skade. Akkaren tar kontroll på kampen og vinner 2-0. Finalen blir dermed Molde mot Akkaren og bronsefinalen Egersund mot Boblen. I bronsefinalen går Egersund opp i ledelsen 1-0 til pause. Litt ut i andre omgang utligner Boblen og det står 1-1, men Egersund klarer å skåre et mål til og vinner dermed 2-1. I finalen mellom Molde og Akkaren er det ingen mål til pause. To minutter ut i andre omgang blir det utvisning til både en Molde spiller og en Akkaren spiller for røft spill. Akkaren har en kjempe sjanse på åpen bøtte, men brenner denne og tiden i andre omgang renner ut. Det står fortsatt 0-0. Kampen går derfor over i Sudden Death. Det ble en spennende finale hvor både Molde og Akkaren er i angrep, men med bare 17 sekunder igjen på klokken skårer Molde et mål og vinner 1-0.


Foto: Øyvind Mellem


Norgesserien ble vunnet av Molde på herre siden foran Akkaren og Egersund. På damesiden vant Akkaren foran TSI-Surk og BSI Boblen. Akkaren vil takke alle for innsatsen og håper alle hadde en bra rugbyhelg på Lambertseter. Sees neste gang!



[Tilbake]

 Makeweb CMS