Vidar Skålevik er Norgesmester i Undervannsfilm 2018

I år fikk inn fire fantastiske bidrag. Fra juryen - «nivået er mye høyere i år enn i 2017, her må vi ned på detaljene for å kåre en vinner».


Foto: Vidar Skålevik (stillbilde fra innsendt bidrag)


Foto: Vidar Skålevik (stillbilde fra innsendt bidrag)

Geir Eliassen fra Arendal Undervannsklubb tok opp det viktige temaet med spøkelsesgarn og teiner. 

Cathrine Jægerud fra Moss Undervannsklubb sendte inn en film om sin drømmeverden. 

Vidar Skålevik fra Stavanger Dykkeklubb viste frem sitt dykkested og at vi faktisk har hai i Norge.

Thomas Pettersen fra Risør Undervannsklubb viste frem hvor eksotisk Oslofjorden faktisk kan være.

Med disse fantastiske filmene hadde ikke juryen med Kjetil C. Astrup, Vegard Paulsen og Rune Edvin Haldorsen en enkel oppgave med å kåre en vinner. Til slutt endte de opp med følgende resultat: '


Resultater

1.plass: Vidar Skålevik med 265 poeng
Kommentarer fra Juryen: 
Fin intro. Veldig pent klippet. God dokumentar om pigghåen med fokus på forvaltning. Litt vond mikrofonlyd, gå heller for proff myggmikrofon. Noe overeksponert på toppbilder, kanskje bruk av Gopro? Noe hakkete overganger. Fint med et ansikt som forteller om stedet.


2.plass: Cathrine Jægerud med 210 poeng
Kommentarer fra Juryen:
Vakker fortelling om følelser for havet. Drømme slow-mo, bra visuelt tenkt. Godt varierte bilder. Voice-over forsvinner i musikken dessverre, ellers god kvalitet på selve lyden. Lydeffekter på manta var kult. Mangler litt den røde tråden i historien. Klipp fra flere verdenshav passer bra inn i historien.


3.plass: Geir Eliassen med 155 poeng
Kommentarer fra juryen:
En viktig historie å fortelle. Bra innklippsbilder, men kunne bygd det opp bedre. Proff intervjuobjekt og veldig bra intervjuoppsett. Passende musikk. Litt hakkete klipping, plutselig selfie i båten, hvorfor? Teknisk sett de vanskeligste forholdene å filme under, noe som tidvis gir litt strølys inn i kantene. 


4.plass Thomas Pettersen med 90 poeng
Kommentarer fra juryen:
Interessant intro, fin oppbygning. Helt klart et vanskelig sted å få fine bilder under vann på grunn av dårlig sikt. Lav kvalitet teknisk på low-light scenene. Klare fine bilder av blekksprut.  Noe mer skifte mellom kameramann og akkar kunne gjort seg. Med så fine bilder, kutt teksten og gå på voice-over. Tekst stjeler øyets oppmerksomhet. 


Vi sender en stor takk til juryen for tiden de har brukt på juryeringen av de innsendte bidragene. Og en stor takk til deltagerne og tiden de har brukt å lage innsendte bidrag. 


Alle bidragene er tilgjengelige på Norges Dykkeforbund sin side på Facebook. Se under videoer. https://www.facebook.com/pg/dykkeforbundet/videos/

[Tilbake]

 Makeweb CMS