Veien du valgte til å bli marinbiolog er ikke den mest tradisjonelle, eller hva?
Kanskje ikke. Men heldigvis er det flere veier til Rom...
Ettersom jeg trives godt med å jobbe med mennesker, begynte jeg på sykepleiestudiet rett etter videregående. Studielivet var supert og gikk fort unna, plutselig jobbet jeg som fleksibel sykepleier i Kristiansand. Dette lot seg kombinere med lengre reiser og jeg oppholdt meg mye i Asia på denne tiden. Da tok jeg dykkersertifikatet og oppdaget en helt ny verden under vann. Slik holdt jeg på i tre år før jeg bestemte meg for å utforske dette videre ved å bli marinbiolog. Da flyttet jeg til Oslo for å studere på nytt, og kombinerte dette med å jobbe som sykepleier på legevakten der på deltid.
Hva har du gjort siden du ble ferdig med studiene i 2021?
I etterkant av studiene har jeg fortsatte med å jobbe på legevakten i Oslo, men hovedsakelig jobbet som ekspedisjonsguide både på Svalbard og i Antarktis, noe som har vært helt rått. Her kommer man tett på naturen i helt spektakulære omgivelser, og har gitt meg helt ville naturopplevelser jeg ikke ville vært foruten.
Hva fikk deg til å søke på denne stillingen?
Marin forsøpling, og spesielt spøkelsesfiske, er tema jeg synes er på høy tid å få opp på dagsordenen. Det er et stort miljøproblem som ødelegger livet langs kysten, men ettersom veldig få mennesker ser og opplever dette problemet selv, er det altfor få som er klar over at det er et problem.
Derfor ble jeg veldig glad for å se at det er så mange i dykkemiljøet som engasjerer seg i dette, og jeg gleder meg veldig til å delta i prosjektet.
UTE I MILJØET: Siden oppstart for få uker siden, har Ida Camilla allerede vært mye ute i felt og knyttet gode nettverk.