Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Akkaren Sportsdykkerklubb kan smykke seg med årets norgesmestertittel!
Akkaren damer og herrer feirer Norgesmestertittelen!

Akkaren Sportsdykkerklubb kan smykke seg med årets norgesmestertittel!

Helgen 25.-26. mai var Akkaren Sportsdykkerklubb vertskap for Norgesmesterskapet i undervannsrugby 2024 på Lambertseter bad. Det var en spennende turnering med totalt åtte lag – fem herrelag og tre damelag – som kjempet om de prestisjetunge titlene.

På damesiden stilte: Akkaren SDK, BSI Boblen og Ålesund. På herresiden deltok: Akkaren SDK, BSI Boblen, Egersund, Molde, Ålesund.

Damene

Lørdag

I lørdagens første damekamp møttes rivalene BSI Boblen og Akkaren. Til tross for godt lagspill fra Boblen viste Akkaren muskler med en 5-0 seier. I kamp nummer to var det Boblens tur til å vise at de også kan score mål med en solid 8-0 seier over Ålesund. Ålesund fikk det tøft også mot Akkaren i dagens tredje damekamp, kanskje nyter hjemmelaget godt av det kjente bassenget? Kampen ender 13-0 til Akkaren. I lørdagens siste kamp møtes Boblen og Akkaren igjen. Det blir like mange mål som da de først møttes for dagen, men nå fordelt 1-4 til hjemmelaget.

Søndag

For damene startet søndagen med en solid seier til Boblen med 10-1 over Ålesund, knappe to timer senere var det Akkaren sin tur mot Ålesund der også 10 til vinner laget, og ingen mål imot.

Så var det duket for finale. Boblen hadde hentet inn forsterkninger og var klare for å gi hjemmelaget en tøff kamp for gull. Med 2 minutter igjen av første omgang får Boblen straffe. Vera Erlandsen finter ut Amanda Barsten, sin egen juniorlandslagstrener, og utligner til 3-3. Ett minutt før pause sikrer spillende trener for Akkaren; Lisbet Haugsvær, ledelsen for Akkaren. I andre omgang stenger Akkaren bak, til tross for iherdige forsøk på bøtta fra Boblen. Kampen ender 5-3 til Akkaren som forsvarer gullet og tittelen som Norgesmester.

Søndagen startet med en omkamp av lørdagens siste match. Kanskje hadde Molde bedre kveldsmat, senger og morgenrutiner? De klarte i hvert fall å snu lørdagens trend, og gikk seirende ut av kvartfinalen mot Egersund, 2-0.

Herrene

Lørdag

Akkaren herrer åpnet cupen mot Ålesund. Det ble en jevn kamp som endte med en knapp seier til hjemmelaget. Målet kom rett før pause og Akkaren klarte å holde bøtta lukket resten av kampen. Gjennom dagen skulle det vise seg at Akkaren hadde funnet frem vinnerinstinktet, noe de beviste i alle kampene sine på lørdagen: 5-0 mot Boblen, 3-1 mot Egersund, og 9-1 mot Molde. Dermed ledet Akkaren ved inngangen til sluttspillet.

BSI Boblen åpnet med seier i en jevn kamp mot Egersund, 2-1. Med smaken av gull i munn skrudde de opp et hakk på scoringsmaskinen og leverte solide 12-2 mot Molde. Kanskje var kun to kampers pause for kort, eller bare motstanden for hard? For i Boblens tredje kamp ble det stopp. Ålesund matcher motstanden fra bergenslaget og kampen endte 0-0. Med dette sto Boblen som nummer to inn i sluttoppgjøret.

Videre møttes Ålesund og Molde til lokaloppgjør. Ålesund viste at de fortsatt regjerer Nord-Vestlandet med en solid 7-0 seier. Motstanderne fra Sør-Vestlandet hadde heller ikke det som trengtes for å slå laget: Ålesund-Egersund endte 3-1. Følgelig ble Ålesund nummer tre i gruppespillet.

I lørdagens siste kamp skulle endelig Egersund få vise at det er både krefter og kampvilje igjen. De vant 6-0 mot Molde, og kunne starte lørdagen som nummer 4.

I første semifinale måtte de dessverre se seg slått av hjemmelaget. Akkaren beviser hvorfor de ligger øverst etter søndagen med en 10-1 seier. I den andre semifinalen fikk BSI Boblen igjen sjansen til å teste krefter mot Ålesund. Men med forsterket mannskap var det lite å gjøre med fjorårets sølvvinnere. Ålesund vant kampen 5-1. Kanskje vekket tapet kampviljen, for i bronsefinalen satte Boblen skapet på plass med 11-3 mot fjorårets norgesmestre, Molde.

Vi viste det ikke på lørdag morgen, men etter endt sluttspill fikk vi nærmest en reprise av åpningskampen i finalen: Akkaren mot Ålesund. Lagene byttet på å dominere kampen. Til tross for flere store sjanser klarte ingen å få ballen i mål. Etter 30 nervepirrende minutter sto det fortsatt 0-0 og kampen gikk til “sudden death”. Etter noen minutters pause satte dommeren kampen i gang igjen, og i ett minutt beveger spillet seg mellom blå og hvit bøtte. Så stuper Akkarspiller nummer 66, Alireza Syed Emami-Nejad, i vannet for første gang i finalen. Halvannen meter fra egen bøtte får Kristian Shäfer levert ballen til Alireza som med imponerende styrke rister av seg tre-fire Ålesundspillere på vei mot deres bøtte. I et overbevisende lagspill får Shäfer igjen kastet seg ned på bunnen og inn i bøttekroken der han med finesse får overlevert ballen fra Alireza, via Marius Bunæs og scorer målet som avslutter kampen og plasserte Akkaren på toppen av pallen. Dermed har Akkaren gått ubeseiret gjennom helgen og kan kalle seg Norgesmestere for første gang siden 1996.

Norgesmestere: Akkaren damer og herrer feirer Norgesmestertittelen!

Etter to dager med intens konkurranse ble mesterskapet avsluttet med en flott bankett på Frysja 33. Her samlet deltakerne seg for å feire prestasjonene, dele historier fra kampene og nyte god mat og drikke. Banketten var en perfekt avslutning på en vellykket helg, og ga deltakerne mulighet til å knytte sterkere bånd og bygge fellesskap på tvers av lagene.