Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / EM i undervannsjakt 2022 - Dag 2
Elisabeth Fosstveit og assistent Joel Burman. Foto: Jukka Rapo
Elisabeth Fosstveit og assistent Joel Burman. Foto: Jukka Rapo

EM i undervannsjakt 2022 - Dag 2

Andre og siste dag av EM i undervannsjakt i ferskvann er over. De norske utøverne fikk gode poengsummer og er fornøyde med sluttresultatet. Landslags-rekrutt Elisabeth Fosstveit tar med seg bronsemedalje hjem til Norge.

Les om landslaget og EM i UV-jakt her
Se resultatene fra dag 1 her

Innsjøen Puruvesi viste seg fra sin gode side under andre dag av europamesterskapet, med 26 grader og strålende sol. Dagens konkurranseområde var mindre enn på dag 1, men like tettvokst med siv.

Denne jungelen av siv måtte utøverne snike seg gjennom for å finne fiskResultater - Menn

Angel Santiago Lopez fra Spania gikk av med førsteplassen for menn under årets EM. Kilic Sabri fra Tyrkia tok andreplassen, og finske Matti Pyykkö tok tredjeplassen.

blobid0.jpg


Afif Tabbara fikk en fin gjedde på 1520g, og er svært fornøyd med dagens resultat. "Jakt i ferskvann er helt nytt for meg, så jeg er godt fornøyd med å ha skutt fisk på godkjent størrelse."


Afif Tabbara med dagens fangst. Foto: Jukka Repo


Aksel Ørstavik fikk fire abbor på tilsammen 1752g. Han forteller at dagens dykk var tungt. "Jeg hadde ekstra mye bly på meg for å ligge aspetto, men det ble tungt å svømme rundt i sivet i 6 timer." Selv om det har vært utfordrende, synes Aksel at jakt i ferskvann har vært veldig givende og ser frem til flere ferskvanns-konkurranser i fremtiden.


Niklas Saari, Ivan Knudseth og Aksel Ørstavik. Foto: Jukka Repo

 

Resultater - Kvinner

Jemmi Levonen fra Finland gikk av med førsteplassen for kvinner under årets EM, med en imponerende poengsum. Anzhela Holovianko fra Ukraina tok andreplassen, og norske Elisabeth Fosstveit tok tredjeplassen.

blobid1.jpg

Elisabeth Fosstveit tok en gjedde på 1010g og en stor brasme på 1366g. Dette ga gode poengsummer, og sammen med gårsdagens resultater landet Elisabeth på tredjeplass i EM. Selv om rogalendingen har lang erfaring med undervannsjakt, har hun aldri konkurrert før. "Dette skulle ikke vært mulig!" kom det fra flere imponerte deltakere.Medaljevinnerne, f.v.: Anzhela Holovianko, Jemmi Levonen, Elisabeth Fosstveit

Nathalia Bjerknes tok en gjedde og en mort under dagens konkurranse. Desverre var begge rett under vektgrensen, og det ble derfor ikke poeng på Nathalia. "Jeg så greit med fisk, men det var vanskelig å komme til. Jeg lå lenge og ventet, og hadde noen bomskudd." Likevel syntes Nathalia det har vært gøy og lærerikt å være med, og er veldig glad på Elisabeth sine vegne.


jukka rapo - nathalia 2.jpg
Nathalia Bjernes med dagens fangst. Foto: Jukka Rapo


Største fisk

Den største fisken under mesterskapet ble tatt av Olexandr Halaktionov fra Ukraina. Gjedda ble veid under veiingsseremonien til stående applaus: 9,6 kg. "Det har vært utfordrende for laget mitt å komme oss til EM. Det at jeg tok mesterskapets største fangst er en veldig artig bonus. "Jeg er fornøyd, og glad for å ha fått muligheten til å delta", sier Olexander.

image8bn5g.png
Olexandr Halaktionov med mega-gjedde på 9,6 kg

Resultater - Lag

Selv om europamesterskapet først og fremst var en individuell konkurranse, ble utøvernes poengsummer lagt sammen og lagene rangert. Vertskapslandet Finland gikk av med seieren som beste lag, på både herre- og kvinnesiden.

Det norske herrelandslaget kom på 9.plass i lagkonkurransen, og damelandslaget kom på 3.plass. Lagleder Lidija Vukic er svært fornøyd med resultatet. "Nathalia har ikke konkurrert på lenge, og dette var første gangen for Elisabeth. Vi kom til EM først og fremst for opplevelsens del, men sammen klarte damene å samle nok poeng til tredjeplass som lag. Dette lover godt!"


Damelandslaget, fra venstre: Nathalia, lagleder Lidija, Elisabeth

Lidija håper at damelagets resultater vil inspirere flere kvinnelige undervannsjegere å konkurrere. Kvinnelig deltakelse i UVJ-konkurranser er noe Norges Dykkeforbund og utvalget for undervannsjakt ønsker å satse mer på fremover. Under EM i Finland var 1/3 av utøverne kvinner - vi håper på minst like stor kvinneandel til NM!

 

Meld deg på NS-cup og NM i undervannsjakt her

Har du spørsmål om undervannsjakt eller deltakelse i UVJ-konkurranser? Ta kontakt med administrasjonen:


Kontaktperson i administrasjonen
Inez Aase
inez@nif.idrett.no
97 10 33 95

 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond