Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Lillesand Snorkleklubb: Overnattingstur på Skauerøya!
Lunsj, fiskesuppe, Skauerøya 2022.png

Lillesand Snorkleklubb: Overnattingstur på Skauerøya!

Egentlig skulle vi vært på Saltholmen fyr utenfor Lillesand, fra fredag til lørdag. Men det blåste og stormet altfor mye, så det måtte avlyses. Vi visste at veldig mange barn ville bli skuffet, så vi ga oss ikke så lett!

Vi klarte å finne et alternativ, litt mer i le for vinden, pluss at vi forskjøv turen med en dag, som gjorde at vi fikk strålende sol på dag 2! Vi overnattet da på «Huset» på Skauerøya like utenfor Lillesand. Et nydelig sted, med masse plass både inne og utenfor.

I riben forbi Saltholmen fyr, Skauerøya 2022.png

Her tar de plass i riben – klar for fridykking! Foto: Lillesand Snorkleklubb

Vi var ca 30 personer som overnattet, og hadde en helt utrolig flott tur. Vi rakk utrolig mye på et døgn! Etter at alle var innlosjert i rom i huset og på stabburet, bar det rett ned til brygga for å hoppe i drakten. Hvert medlem hadde anledning til å invitere med seg en venn/venninne, så vi hadde flere helt ferske nybegynnere. Egentlig en ide som Peter kom opp med, og som fungerer helt supert!

Lunsj i sola, Skauerøya 2022.png

Lunj i sola på Skauerøya. Foto: Lillesand Snorkleklubb

Mens fridykking og snorkling pågikk for fullt, ble grillene tent opp utenfor huset, så alt skulle være klart til et flott måltid med hamburgere. Sultne var de , så maten forsvant fort! Rett etter mat, var det duket for lek med barn og voksne. For ikke å snakke om teater/mimestykket de voksne ble utfordret til å delta i, av Lise så klart! Ungene brølte av latter, mens de voksne dummet seg ut, aldri så lite! Vi er en mobilfri klubb, så dette var underholdningen for kvelden.

Skattejakten, Skauerøya 2022.png

Foto: Lillesand Snorkleklubb

Men vi var ikke ferdig enda…Nattsnorkling med bål på brygga, og steking av marshmallows stod så på programmet. Vi tillot kun en mindre gruppe i vannet, de mest erfarne. De andre koste seg rundt bålet, eller holdt seg til kortspill oppe i huset. Til slutt fikk vi lagt alle sammen, ganske så utslitte!

Tar plass i riben, Skauerøya 2022.png

Foto: Lillesand Snorkleklubb

Neste dag vekte jeg alle klokken halv 8 med en øredøvende lyd, jeg slo på ei gryte med en øse! Veldig morsomt å se alle trekke dyna over hodet! Frokost klokken 8 i spisestua, før det var det full fart ned til brygga for å kle på seg utstyret. Over 20 personer dro ut i riben, fullt påkledd våtdrakt. Resten av utstyret tok de med seg.

Det ble en av de mest fantastiske turene vi har arrangert. Blikkstille vann, strålende sol og fridykking på skjær helt ut i havet. Ungene storkoste seg. Riben var fortøyd inne i en liten bukt, med havet rett ut. Herfra går det en trang kanal mellom to små holmer, som er fantastisk å svømme igjennom. Etter å ha utforsket overalt, ble det også tid til hopping og dødsing fra fjellet. En perfekt avslutning!

Molly og fotball.png

Hunden til Lise og Peter Walker er klubbens maskot. Molly er populær blant barna! Foto: Lillesand Snorkleklubb

Så var det full fart tilbake til huset på Skauerøya. Der ventet lunsj, fiskesuppe og brødskiver. Så var det tid til flere uteleker, ballong-rundt-beinet lek, hoppe i sekk, egg på skje, fotball og til slutt den store skattejakten! Med en godtepose til hver av dem! Så var det bare å pakke seg ut av huset og frakte alle godt fornøyde deltakere vel hjem på brygga!

Måneskinn, Skauerøya 2022.png

Flott måneskinn på Skauerøya. Foto: Lillesand Snorkleklubb

Lillesand Snorkle og Dykkeklubb

lillesand-snorkleklubb-logo.png

 

Lillesand Snorkle- og Dykkeklubb lærer barn å snorkle, om livet i sjøen, båtmannskap og ferdsel på sjøen. Klubbåten "Snorkelen" er basen vår, og barna får fysisk aktivitet, frisk luft, mestringsfølelse, sosialt samhold og blir trygge i vannet. Vi tilbyr en unik opplevelse på hver tur!

Se klubben på Facebook her!

Kontakt
Adresse: Solheimveien 29, 4790 Lillesand
E-post: info@lillesanddesign.no
Telefon: 472 55 057

Har du en historie du vil dele?

Send en mail med tekst og bilder til den ansvarlige for denne spalten i administrasjonen.
Vi setter stor pris på om du vil dele din dykkeglede med oss!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond