Flott instruktørseminar på Kolbotn

04.02.18 (Sist oppdatert 05.02.18 - 10:28)

Instruktørseminaret er NDFs samling for alle sine dykkeinstruktører, og er ment å være en årviss hendelse. Seminaret er en flott mulighet for å skaffe seg oppdateringer fra utdanningsvirksomheten, og ikke minst er det viktig for NDF og Teknisk Komité å få tilbakemeldinger fra de aktive instruktørene.


Seminaret var denne gang lagt til Mastemyr på Kolbotn. Etter at President Sigurd Paulsen ønsket velkommen orienterte Henrik Øgård fra Teknisk Komite om nye trender innen dykkeutdanningen. Henrik pekte på en dreining av fokus mot ferdigheter på kurs, i stedet for den tradisjonelle inndelingen i ulike dybdeintervaller.

CMAS Skill Diver er et kurs som følger denne tankegangen. Kurset tas etter CMAS grunnkurs med 14-årsgrense. Etter planen vil et pilotkurs på Skill Diver bli gjennomført i løpet av 2018.


Øgård orienterte videre om kvalitetssikringssystemet som skal implementeres som en del av e-læringskursene. Elevene skal rapportere om kurset avholdes i forhold til den aktuelle rammeplanen. Følger ikke kurset rammeplanen, skal det genereres avviksmeldinger. Dette vil forhåpentligvis være et nyttig utviklingsverktøy for både klubb og skole.


Gruppeoppgave; hvordan gjøre dykkeskolen mer attraktiv?


Skandinavisk samarbeid

Teknisk Komité, ved Martin Breen, orienterte om det skandinaviske samarbeidet. Norge, Sverige og Danmark har samarbeidet ved flere anledninger før, senest om utgivelse av bøker på alle elevkurs i apparatdykking.

Dykkeforbundet ønsker nå å være en pådriver for et nytt og bredere samarbeid. Stikkord er felles utdanningsmateriell, samarbeid om emnekurs og utveksling av erfaring og materiell knyttet til digitaliseringen av dykkerutdanningen.


Martin Breen har i tillegg til ledervervet i Teknisk Komité også takka ja til å sitte i CMAS sin utdanningskomite. Martin vil da kun inneha vervet i CMAS. Her vil Martin spesielt jobbe med E-læringskurs på grunnkurs, som etter planen vil være tilgjengelig for alle medlemsforbund.


SoMe

NDF ønsker å øke bevisstheten til sinke klubber og dykkeskoler rundt bruken av sosiale media som rekrutteringskanal. Det ble gjennomført flere økter rundt dette temaet lørdag og søndag. I tillegg ble det lansert en rekrutteringsvideo som instruktører og skoler kan laste ned og benytte til eget bruk. Takk til forbundsstyremedlem og NRK-journalist Eirik Kjos for gode innlegg!


Samarbeid mellom klubb og senter

Trond Williksen fra Dykkerhuset i Moss viste at det er mulig for klubb og dykkesenter å leve sammen lokalt. Senteret samarbeider med flere klubber i Østfold. Bak samarbeidet ligger det klare avtaler som regulerer forholdet mellom klubbene og senteret. For eksempel utdanner ikke Dykkerhuset fridykkere, mens klubbene avstår fra å utdanne apparatdykkere.  I Østfold har de altså klart å unngå konkurranse mellom klubb og senter. 


– Dette er et samarbeid som er utvikla over tid. Det er viktig å stole på hverandre, sa Williksen.


Samlinga er for de fleste en kjærkommen anledning til å treffe instruktørkolleger. Det sosiale er viktig ved slike anledninger, og det ble gitt tid nok til dette i programmet. Under middagen fikk Arve Gravningen og Jan Kirkemyr heder for å ha produsert flest elever innen henholdsvis fridykking og apparatdykking i 2017. Vi gratulerer!


I likhet med Roy og Nora fikk alle nytt tøy på seminaret. Klærne blir snart tilgjengelige i NDFs nettbutikk!


PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
09.04.18 14:01
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00