26 deltagere til årets NM i Undervannsfoto

19. april var siste frist for å levere inn bilder til årets NM i Undervannsfoto. Juryen vil arbeide frem til midten av mai hvor resultatene vil bli publisert. 

Foto: David Gutteridge26 deltagere til årets NM i Undervannsfoto, følgende har sendt inn bilder:


Rune Edvin HaldorsenAkkaren Sportsdykkerklubb
Magnus TornesVeterandykk Molde
Finn RefsnesÅlesund Sportsdykkerklubb
Kim Andre SundGiske Dykkerklubb
Bjørnar Solhaug Hemne Dykkerklubb
Grzegorz MarsickiAskøy Sportsdykkerklubb
Mona TetlieHemne Dykkerklubb
Tore Vidar KnutsmoenDrøbak Undervannsklubb
Ole Christian Meldahl Stavanger Dykkerklubb
Einar Yohsuke KosakaOSI Dykking
Cessa RauchBSI - SUB 
David Gutteridge Stavanger Dykkerklubb
Anders Schouw BSI-SUB
Bjørnar Nygård BSI-SUB
Gry Hege Henriksen BSI-SUB
Sindre A. HersvikNordhordaland Dykkerklubb
Justine SiegwaldBSI-SUB
John Sverre ØenKorssund Dykkerklubb
Petter F. Schmedling Moss Undervannsklubb
Anne Mari With OttesenSlettaa Dykkerklubb
Heine JensenDrøbak Undervannsklubb
Christian Kulmus OSI Dykking
Christine NormannÅlesund dykkerklubb
Axel Hansen GrøvdalNTNUI DG
Ingrid Thea Ølberg Drøbak Undervannsklubb
Morten Sætrang HaakonsenHolmestrand DykkerklubbNy jury i år! 4 nye jurymedlemmer med variert bakgrunn.


Roger Brendhagen


Foto: privat

Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Med side 300 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og er Nikon Ambassadør. Roger er medlem av Norske Naturfotografer / NN

 

Han har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene - med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. 

 

Roger holder en rekke kurs og workshops innen makro – og naturfotografering, og har faste foto-workshop i Mongolia, Sri Lanka, Kenya, India og rundt om i Norden. I  tillegg holder han mellom 80 og 100 foredrag i året.

 

Når Roger ikke er ute og reiser er han ofte å finne på Dovrefjell. Her holder han på med et bokprosjekt om moskusfe og fjellrev. Der det fleste rygger unna – går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger og kvelerslanger. Selv sier han at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap på Snåsa - som å møte en Emu i Australia.

 

Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv.


Kjetil AstrupFoto: privat


Kjetil C. Astrup er en av Skandinavias fremste undervannsfilmfotografer. 

Om det skal filmes under isen, i surfebølger eller i et basseng så har du sikkert sett noe av arbeidet hans. De siste årene har prosjektene dukket opp på både Superbowl, HBO, National Geographic, Oscar utdelingen og på kino. Og har du planer om å se den nye Bond filmen blir du vitne til noen heftige undervannsscener fra Norge med undertegnende 'bak spakene'.


Elisabeth TønnessenFoto: privat


Fotograf Elisabeth Tønnessen AS ble etablert i 2003 og Elisabeth har siden den gang jobbet med forskjellige bedrifter og reklamebyråer i Rogalandsområdet. Oppdragene er varierte, det kan være reklame, matbøker, mote, portretter, natur, industri og alt innimellom. Elisabeth er leder i Sola Uvjakt og Fridykkerklubb og har drevet med fridykking og undervannsjakt de siste 13 årene. Hun tar litt bilder under vann, men prøver i det lengste å skille jobb og hobby. www.elisabethtonnessen.no .Mikkel StokkeFoto: privat


"Jeg jobber som avdelingsleder i Hansen Protection der jeg blant annet jobber mye med dykkebutikken Fue.no

De siste ni årene har dykking vært en livsstil og jeg trives veldig godt med å oppsøke nye dykkeopplevelser. Jeg har tatt mye bilder i mange år og har nylig begynt med film, hovedsakelig i grotter, gruver eller vrak da jeg syntes at det er utfordrende, gir spennende motiver og en mulighet til å leke med lyssetting. 

Som en del av juryen i NM i år tror jeg at jeg kan bidra med å se bilder med et annet synspunkt, da jeg ofte verdsetter kreativitet og lek med bilder."[Tilbake]

 Makeweb CMS