Kule Jenter i NDF

"Jeg gleder meg til å komme i gang med kursholding, utvikling av fridykking i min lokale klubb og videreutvikling om meg selv som fridykker." - Victoria Eggen Sellæg

Foto: Nora Menous-Moland - Synne, Ida og Selma 


Kule Jenter i NDF har gjennomført samling nr 2 i Trondheim, her får du en stemningsrapport fra en fridykker, Victoria Eggen Sellæg. 


Vi er nå i gang med samling nummer to av NDF's jenteprosjekt. Denne helgen har hovedfokuset vært trenerutvikling og instruktørrollen for oss fridykkere, som skal bli CMAS** fridykker instruktører.

 

Sist helg fullførte vi  CMAS*** fridykker kurset og påbegynte Apnea- trening, som vi da fortsatte med denne helgen. Der vi nå jobbet med dybde, stresshåndtering under vann og dykke/svømmeteknikker. Eksempelvis er øvelser som å ta av masken og en svømmefot på 10 m dyp for så å svømme opp igjen. Dette er øvelser som forbereder oss på ulike senarioer som kan skje, slik at man selv vet at om uhellet skjer har man øvd på dette før. Stress ble håndtert, fingre ble kalde og øvelsene utført i i forfriskende mars-temperatur.

 

På teoribasis har vi lært masse om undervisning, ulike måter å tilrettelegge kurs og bassengøkter. Samt fikk vi noen flotte frivillige elever til å øve oss på. Det er lange dager i både sjø, basseng og klasserom. Masse ny kunnskap, men veldig spennende. Det har vært en lærerik helg, med nye erfaringer og moro. 

 

Jeg gleder meg til å komme i gang med kursholding, utvikling av fridykking i min lokale klubb og videreutvikling om meg selv om fridykker.


Foto_Arve_Gravningen

Foto: Arve Gravningen - Kaja svømmer lengder under vann i basseng


Foto_Arve_Gravningen

Foto: Arve Gravningen - Victoria henter en bevisstløs Kaja (redningsøvelse)


Foto: Arve Gravningen - Apnea trening i sjø 


Foto_Arve_Gravningen

Foto: Arve Gravningen - Victoria svømmer opp fra 10 m med kun en svømmefot


Foto_Arve_Gravningen

Foto: Arve Gravningen - Victoria og Kaja klar for sjødykk CMAS ***


Foto_Nora

Foto: Nora Menous - Moland - Thea og Malin
[Tilbake]

 Makeweb CMS