Vi har en vinner! - NM i UV-film 2019

I år ble det sendt inn 8 filmer i NM UV-film. Nytt i år, premier blir sponset av Safenor, Fue.no og Fotografit.eu


Foto: Vidar Skålevik


Juryen har hatt en vanskelig oppgave med så mange varierte og flotte filmer.

 

Juryen i år bestod av Kjetil C. Astrup, Erling Svensen og Mikael Svartdahl. Med sine erfaringer og bakgrunn fra undervannsfilm, marinbiologi og reklamefilm klarte de til slutt å kåre en vinner av NM 2019.

 

 

1.plass 265 poeng - Thomas Pettersen - Risør Undervannsklubb Vinner et ventilsett sponset av Safenor

 

Fra juryen: Spennende i svart hvit. Likte komposisjonen og at det var en historie med glimt i øyet. Litt lite arter. Visuelt kunne det vært mer interessant helt i starten på land.

 

2.plass 240 poeng - Cathrine Jægerud - Moss Undervannsklubb Vinner hovedlykt sponset av Fue.no

 

Fra juryen: Vakker foto, bra story. Veldig fint konsept, spesielt det over vann var veldig godt filmet. Litt forskjell på volum og voiceover må skynde seg til tider.

 

3.plass 220 poeng - Vidar Skålvik /Siv Ystebø - Harstad Sportsdykkerklubb Vinner et gavekort fra Fotografit.eu

 

Fra juryen: Rolig og behagelig fortalt og filmet. Norsk fauna og flora pent representert under vann. Fine lydeffekter. Litt for kommersielt kanskje? Hadde vært enda bedre hvis det var kokken som dykket og samlet inn mat. Savnaer at maten blir tilberedt.

 

4.plass 84 poeng - Guido Schmitz - Horten UndervannsKlubb

 

Bra klippet til musikk. Dyktig bilder. Originale detaljer som jeg liker godt. Veldig godt lyssatt. Hopper mellom formater. Savner et tema eller en story.

 

5.plass 80 poeng - Geir Eliassen - Arendal Undervannsklubb

 

Fra juryen: Fortelling om følelsen av å reise og leve livet. Morsomme lydeffekter. Godt klippet og fin historie. Blir forvirret og leser tekst selv om jeg hører hva som blir sagt, dette gjør at jeg mister litt fokus. Savner å se mer av det som snakkes om i teksten, øl i solnedgang.

 

6.plass 72 poeng - Rune Edvin Haldorsen - Akkaren Sportsdykkerklubb

Fra juryen: Viktig tema og morsomme animasjoner. Original og god ide, likte kommentarene som fulgte historien. Varierende teknisk kvalitet. Litt dyster fra start.

 

7.plass 66 poeng - Mikkel Stokke - OSI Dykking

 

Fra juryen: Pent eksponert bilder. En spennende verden som ikke mange har sett. Veldresserte modeller. Mangler litt en rød tråd. For mange klipp mellom like bilder.

 

8.plass 45 poeng - Gry Henriksen SUB – BSI

 

Fra juryen: Originalt og fine bilder. Liker tanken på å la oss oppleve det å være under vann. Liker lyden av boblene/vann som renner Mediterende, men var litt vinglete filmet. Klippene ødelegger litt av opplevelsen hvis man skal være til stede i øyeblikket.

 

 

En stor takk til våre sponsorer Safenor, Fue.no og Fotografit.eu
for fantastiske premier. 


Har du ikke fått sett filmene enda, de finner du her


[Tilbake]

 Makeweb CMS