Hva er sportsdykking?

Dykking med pusteutstyr som gjør det mulig å oppholde seg under vann over tid er en fantastisk sport som passer for mange. Dette er en idrett hvor du kan utvikle deg ferdighetsmessig, utfordre deg selv fysisk og mentalt, sette teoretisk kunnskap ut i praksis og ikke minst oppleve fantastisk natur eller spennende fortidsminner under vann.

Sportsdykking er både en idrett og et verktøy for å kunne nå det som ligger under vann. Det er fornuftig å verdsette begge disse aspektene.

Mange vil ha glede av å mestre ferdigheter bedre i seg selv. Det å få til noe man har trent på gir idrettsglede. Som et resultat av trening vil en gevinst også være økt sikkerhet og mer overskudd til å oppleve undervannsverden.

Ulike mennesker kan ha helt forskjellig motivasjon for å dykke. Et menneske kan også like mange ulike former for sportsdykk. Dykking er egentlig et verktøy som gjør det mulig å for eksempel drive undervannsfoto, jakt, studere marint liv, studere skipsvrak eller bare koble av fra omverden og gli vektløs omkring.

Ønsker man å bli en dykker starter man med å gjennomføre et grunnkurs i dykking. Dette kurset gir grunnkunskap og sikrer at man mestrer nødvendige ferdigheter på et tilfredsstillende nivå. Det finnes ulike organisasjoner som tilbyr kurs. Norges Dykkeforbund tilbyr CMAS P1. Ønsker man å videreutvikle ferdigheter og kunnskap finnes det videregående kurs.

Dykking med pustegass innebærer en viss risiko. Vi er avhengig av å puste og derfor er kunnskap og mestring av nødvendige ferdigheter avgjørende for å sikre trygg aktivitet. 

Foto: Mikkel Stokke 

Hvordan kommer jeg i gang?

Vil du oppleve en ny verden under overflaten? Ta kontakt med administrasjonen så hjelper vi deg med å komme i gang! 

Gunnar Midtgaard
Gunnar Midtgaard
Idrettskonsulent

E-post: gunnar.midtgaard@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Klubbutvikling og trenerløypa, sertifikater, instruktørmateriell og spillemidler til utstyr, utdanning, kursmateriell.

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond