Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Dobbelt nordisk jr gull!

Dobbelt nordisk jr gull!

18-19 november 2023 var det Junior Nordisk i undervannsrugby i Finland. Der reiste to fulle lag fra Norge med ambisjoner om å forsvare Nordisk mester tittelen.

De norske lagene har nå vunnet Nordisk kontinuerlig siden 2019 og med flagget på brystet reiste de unge utøverne til Helsinki for å fortsette tradisjonen. Med i turneringen var Finland og Sverige. Danmark hadde dessverre ikke kapasitet til å stille med lag.

Turneringen startet på lørdag og varte til søndag kl 15:00. Det var lagt opp til 4 kamper totalt over helgen. Det var ingen semi finale eller finale, alle 4 kamper skulle spilles og vinneren ble basert på poeng, dermed ville alle kamper telles.

Guttene har første kampen for turneringen mot Sverige, selv om de norske guttene har god kontroll på kampen setter Sverige opp en god kamp, første målet kommer 5 minutter inn i første omgang og stillingen står 3-0 til Norge etter omgangen. Inn i andre omgang holder Sverige godt og holder bra i sitt eget forsvar. Norge har enda god kontroll men scorer ikke flere mål, de vinner komfortabelt 3-0. De norske guttene har ikke sluppet inn ett eneste mål de siste 2 årene og holder fremdeles på det. Kampen direkte etter er de norske jentene som også møter Sverige, sist disse lagene møttes ordentlig var i 2018 under VM i Oberhausen Tyskland. Det blir en tung start for de norske jentene men de holder seg godt og stillingen står hele 5-0 til Norge etter første omgang. I andre omgang skrur Sverige om på taktikken og kjører mer inn på bøtten, dette gjør at de får en straffe og totalt 2 mål, men stillingen står 11-2 til slutt, etter en imponerende andre omgang fra jentene våre.

Neste kamp på agendaen for begge lag er Finland. De finske guttene har ikke like mye å stille med som Sverige og Norge leder komfortabelt inn i andre omgang, med 6-0. Bare 34 sekunder inn i omgangen scorer de sitt 7. mål. Kampen ender 13-0. Guttene kan puste lettet ut om 0 mål imot enda gjelder.

Kampen for jentene blir litt tøffere. Der møter de ett forsterket Finland i forhold til fjorårets lag. Norge får inn 1 mål i første omgang, som blir besvart av Finland med 1 mål imot. Det er en spenningsfylt kamp med 1-1 stilling til start av andre omgang. Jentene mister ikke motet og scorer rask inn i 2. omgang, men det blir møtt av ett mål imot fra Finland. Stillingen står nå 2-2, Finland kjemper godt, men så får Norge tak på kampen og setter inn noen mål. Kampen ender 6-2.

NDFs internasjonale dommere Kai Throndsen og Øyvind Tåsåsen reiste sammen med den norske troppen til Helsinki for å delta i mesterskapet som dommere.

Dommerteamet bestod av totalt seks dommere fra Norge, Finland og Sverige. Sammen med arrangøren sørget dommerne for et trygt og vel gjennomført arrangement.

Norge har da altså vunnet alt den først dagen og ligger godt an når 2. og siste dag av mesterskapet starter. Igjen møter begge de norske lagene Sverige i sin første kamp. Guttene spiller en bedre kamp enn gårsdagen og får inn hele 13 mål og slipper ikke inn noen ting. Jentene møter ett litt mer motivert svensk lag og stillingen ender 6-1. Alt som gjenstår nå for de norske lagene er en kamp mot Finland. De ligger begge an til nordisk gull, men ett vinn i den siste kampen vil sikre seieren. Guttene spiller en sterk kamp og beskytter tittelen som nordiske mestre. De slipper heller ikke inn noen mål for 3. år på rad, en imponerende sats! De norske jentene spiller sin beste kamp hittil i turneringen mot Finland. Jentene får øvd på straffer, med hele 4 straffer i Norges fordel. Norge holder tett forsvar og slipper ikke inn noen mål. Kampen ender med en 9-0 stilling. Det er altså en ren overkjøring fra Norges side på begge lag.

Vi gratulerer begge lag med gullet og er stolte over våre utøvere som år etter år forsvarer tittelen. Vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer.

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond