Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / NS1 jr Egersund 2023
Foto: David Gutteridge
Foto: David Gutteridge

NS1 jr Egersund 2023

Det var 4 lag påmeldt til NS1 jr i Egersund, Egersund, BSI Boblen, Stord og Ålesund som stilte, og på disse lagene var det spillere fra både Tromsø og Molde.

Lørdagen startet med innledende spill. Først ut var Egersund mot Ålesund der Egersund viste tidlig i kampen å være sterkest og vant 11-1. Neste kamp var BSI Boblen mot Stord. Stord som spillte sin første turnering i jr NM klaret å bite bedre fra seg denne gangen, men BSI Boblen var her sterkeste lag og resultatet viste 9-2 ved kampslutt. Fremgangen til Stord er bra så dette lover bra for fremtiden. Stord viste også senere i turneringen at de er på god vei med spillet sitt.

Etter 4 spillte kamper var det klar for en lang pause, denne ble utnyttet bra. Tom Edvardsen og Øyvind Tåsåsen hadde to gode innlegg. Tom gikk gjennom generell taktikk og fysikk i spillet, og Øyvind snakket om dommerens roller, tegn/signaler og grunnleggende regler.

Lørdags ettermiddag etter alle kampen var spillt samlet alle lagene seg for sosial sammenkomst med pizza og brus. Dette er noe spillerne setter stor pris på og det knyttes gode kontakter mellom spillerne. 

Søndagen startet med Semifinalene var mellom Ålesund og Boblen, og mellom Egersund og Stord. Første kamp vant Boblen 3-1 over Ålesund og første finalelag var klart. I kampen mellom Egersund og Stord vant Egersund 3-1 og finalen var klar; Egersund mot BSI Boblen. Finalekampene skulle først spilles på søndag formiddag.  

 Før bronsefinalen på søndag var det duket for en Mini-kamp (9-13 år) denne kampen var åpen for alle U13 men hoved tyngden av lagene besto av Egersund sitt minilag. Det er når minilagene spiller man ser ekte UVR-glede. Som i jr NM var det «fullt» på av tilskuere på tribunen under mini kampen, så her var det mange nysgjerrige foreldre, søsken og besteforeldre som fikk se norge sin fremtid i UVR.

Bronsefinale mellom Ålesund og Stord ble spennede. Etter full tid var stillingen 5-5 og det var tid for sudden death. Det gikk ikke lang tid før Ålesund fikk et starffe som de utnyttet bra og puttet i mål, dermed var stillingen 6-5 til Ålesund og dermed sikret 3. plassen.

Finalen mellom hjemmelaget, Egersund og BSI Boblen ble også mer spennede en sist gang de møttes. Egersund ledet lenge 3-0 men Boblen puttet ballen i korgen i siste minutt, men tiden var for knap for en innhenting og Egersund vant tilslutt 3-1 og sikret 1. plassen.

Egersund Undervannsklubb vil takke for en fin helg med mye bra spill og god hjelp fra alle som bidro. Spesielt til stevneleder Håkon Emil og til Tom og Øyvind som bidro med det lille ekstra i pausen.

Gleder oss til NS2 på Stord.

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er i permisjon frem til 5. mai 2025. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser. 

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond