Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Spennende i norgesserien for UV-rugby!
Molde juniorspillere hadde stålkontroll på protokoller og sekreteriat og NDF-dommer Øyvind Tåsåsen sørget for rettferdig og god dømming.
Molde juniorspillere hadde stålkontroll på protokoller og sekreteriat og NDF-dommer Øyvind Tåsåsen sørget for rettferdig og god dømming.

Spennende i norgesserien for UV-rugby!

Etter 2. runde i norgesserien 4.- 5. november er det nå 3 herrelag som ligger helt likt i norgesserien for undervannsrugby. Egersund, Molde og Ålesund har alle 29 poeng og fattige 1 og 2 poeng bak teten ligger BSI Boblen og Akkaren. På damesiden vant BSI-Boblen og har med det festet grepet om sammenlagttabellen med 4 poengs ledelse på Akkaren.
  1. runde i norgesserien ble spilt i Molde første helga i november, med 6 påmeldte herrelag og 4 damelag. Herrene spilte innledende kamper i 2 puljer, der Molde, Akkaren og Egersund skulle møtes i pulje 1, mens Ålesund, BSI Boblen og Sandefjord skulle måle krefter i pulje 2. I sin pulje hadde Molde et lite favorittstempel på hjemmebane, der de kunne mønstre et fullt lag med flere sterke spilleren på blokka. Mot Egersund holdt dette til en solid seier mens det mot Akkaren ble en knepen 1-0 seier. Akkaren vant komfortabelt mot Egersund og det var dermed Molde og Akkaren som var klare for semifinaler fra pulje 1. I pulje 2 var Champions Cup-klare Ålesund en klar favoritt i veddemålet om hvem som skulle vinne denne pulja. Ålesund vant stort mot Sandefjord i sin først kamp, men slet overraskende lenge med å få hull på BSI Boblen. Men sunnmørskverna fikk etter hvert åpnet opp bergenserne som måtte se seg slått 4 – 0. Ålesund var klare for seminfinale og fikk med seg BSI Boblen fra pulja. I søndagens semifinaler gjorde begge puljefavorittene jobben og slo sine motstandere relativt greit og det var duket for nordvestlandsoppgjør mellom Molde og Ålesund i herrefinalen.

På damesiden har BSI Boblen jobbet bra med rekruttering og spillerutvikling de siste årene og kom til Molde med et toppet 1. lag og i tillegg et ungt rekrutteringslag. Etter at Akkarens damer har hatt stålkontroll på dametabellen i mange år, måtte de siste serierunde se seg slått av de fremgangsrike bergensdamene og det var stor spenning rundt duellen mellom disse to. I de innledende rundene på lørdag viste BSI Boblen virkelig hvor skapet skulle stå og feide unna all motstand. Det ble store seire mot Ålesund og sitt eget 2. lag, men også hele 9 – 1 mot erkerivalen Akkaren, som virkelig måtte skjerpe seg for å unngå ydmykelse i søndagens finale, som det etter semifinaler var klart at skulle være et nytt oppgjør mellom de to.

På finaledagen ble herrenes 3. plass tildelt Akkaren som slo BSI Boblen 2-1 i bronsefinalen og vinner av siste norgesserierunde Egersund tok 5. plassen etter seier mot Sandefjord. Ålesunds damelag slo greit de unge jentene på BSI Boblen 2 og fikk damenes 3. plass, men det spås en lovende framtid for BSI Boblen som kunne mønstre så mange unge og lovende spillere denne helga.

Finalene, først mellom Ålesund og Molde på herresiden, ble særdeles spennende. Molde spilte tett og defensiv rugby mot et yngre Ålesund i toppform før Champions Cup senere i november. Men de gamle var eldst denne søndagen og Bård Inge Pettersen greide tidlig i kampen å spille fri Jørgen Nyhus Ulvestad som scoret 1 – 0 til Molde. Sunnmøringene greide ikke å legge nok press på ballspillet til Molde og hjemmelaget fikk holde unna i 2 hele omganger og ta seieren i eget basseng.

På damesiden hadde Akkaren skrudd opp nivået noen nødvendige hakk og det ble en tett og tøff finale mot BSI Boblen. Kampen hadde perioder der begge lag førte an med raskt spill og tøffe angrep. Men BSI Boblen har ikke tenkt å gi bort noe som helst gratis denne sesongen og fikk inn 2 mål mot erkerivalen som aldri fikk hull på BSI Boblens forsvar. 2 – 0 til Boblen og det gratuleres. Men det ønskes også lykke til til Akkaren som sammen med Ålesunds herrer skal forsvare Norges ære i Champions Cup i slutten av november.

Molde rutinerte herrespillere måtte jobbe hardt mot et yngre Ålesundslag, men stakk av med seieren på hjemmebane og ligger dermed sammen med Ålesund og Egersund på delt første plass i norgesserien.

Godt spill og en spennende norgesserie ble denne helga pakket inn i et knirkefritt arrangement. Moldes juniorspillere hadde full kontroll på sekreteriat og streaming og NDF-dommer Øyvind Tåsåsen sørget for godt nivå på dømmingen hele helga gjennom. 

NDFs Nora Menous Jordbru og Inez Santos Aase gjennomførte i tillegg et regionsmøte i Molde denne helga, der det ble høstet innspill til NDFs strategi og prioriteringer for kommende 4 år. Alle rugbyklubber oppfordres til å melde seg på i arbeidet og komme med sine innspill for at vi sammen kan utvikle undervannsrugbyen.

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er fraværende frem til 16. mai. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser. 

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond