Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Stor instruktørsuksess på Stokkøya!
siluett til nett.jpg

Stor instruktørsuksess på Stokkøya!

Oppdaterte M2 instruktører i klubb. Både Bergen og Trondheim har nå instruktører i klubb som kan videreutvikle og gi medlemmer enda mer faglig påfyll. Det er gull verdt!
Totalt ble det utdannet 4 nye M2 instruktører i Bergen, og 1 M2 instruktør i Trondheim. 
 
Vil du bli en bedre dykker. Lære redning, få erfaring med dypere dykking og håndtere sikkerhetsstopp og oppstigning i frie vannmasser. Eller kanskje vil du finpusse på dine personlige idrettsferdigheter?
 
Svømme baklengs, eller bli stødigere på å dele pustegass fra større dyp. Kanskje vil du lære avansert dykkeplanlegging for vrakdykk der du må gå opp og ned på vraket i frie vannmasser uten å ha noe annet enn en tynn line som visuell referanse.
 
Da er P2 kurset akkurat det du trenger.
 
Tegner og forklarer.jpg
Dykkestedet blir tegnet opp og forklart før dykk. 
Utvider du til P3 blir du også dykkeleder og har begynt på veien til å bli instruktør og trener. Flere klubber fikk i helga som var nye M2 instruktører som kan hjelpe deg til å bli en bedre og tryggere dykker og kjøre oppdaterte utgaver av P2 og P3 kursene.

Gir mulighet for å tilby videreutvikling i klubben

Høsten er innholdsrik i mange klubber og mange får etter hvert inn nye medlemmer. Dette kan være både ferske og erfarne dykkere som ønsker faglig påfyll og videreutvikling. 

Da må klubben ha oppdaterte trenere som kan kjøre kurs og gode treninger for dem.

Debrief.jpg

Debrief etter dykk.

For instruktørene i CMAS er det slik at etter det første instruktørkurset og praksis med kjøring av grunnkurs, kan man bli M2 instruktør og dermed undervise i hele kursporteføljen.

Cmas har oppdatert kravene til spesielt P2 kurset for å gjøre det mer robust og i samsvar med advanced + rescue i mange andre organisasjoner. P2 kurset har nå hele 12 dykk og byr på mye og variert trening. Instruktørkursene våre må derfor også møte nye krav til kompetanse og kunnskap.

Ett kurs – flere miljøer

Vi har hatt god suksess med å kjøre kurs for instruktører for flere miljø samlet, og forrige helg var hele 8 instruktører i sving! Det ble holdt en 4 dagers samling for å delta på det nye instruktørkurset for M2 og å øve på essensielle ferdigheter når man underviser P2 og P3 kurs.
 
Action i båt.jpg
 
Spesielt er det viktig at man har overskudd når man trener i frie vannmasser og på større dyp. Det skaper sikkerhet for elever og rom for å trene effektivt. Redningsferdighetene skal også repeteres og finpusses, og gode teknikker for effektive tilbakemeldinger på mer sammensatte dykk skal øves inn.
 
M2 instruktørkurset som ble kjørt forrige helg tilbrakte nesten 16 timer under vann i løpet av 4 intense dager. Og da var heldgivis all teori gått gjennom på Teams i forkant. Krevende, lærerikt og motiverende for deltagere og arrangører!
 

377740562_2280520252336969_6345743797697512800_n.jpg

 

– Fra Hadsel i Nord til Farsund i sør

På Stokkøya i Trøndelag samlet vi denne gangen instruktører fra Hadsel i nord til Farsund i sør og har også fått oppdaterte instruktører i både Bergen og Trondheim.
 
 
HLR.jpg
Det ble øvd på HLR og førstehjelp under samlingen på Stokkøya.
 
Nå skal disse ut i klubbene og bidra til at vi har solide kurs, også for erfarne dykkere. Ønsker du å ta P2 og P3 kurs, spør klubben din om det er mulig.
 
Ønsker du instruktørkurs arrangeres disse fortrinnsvis av NDF sentralt, men vi har også nye M3 instruktører (Trener 2) tilgjengelig flere steder i landet og kan organisere kurs der du bor. NDF har også reisende instruktører som kan arrangere P2 og P3 kurs.
 
Alle foto: Monica Dybvik, Kristian Hegdahl og Federico Gaeta

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Gunnar Midtgaard
Gunnar Midtgaard
Idrettskonsulent

E-post: gunnar.midtgaard@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Klubbutvikling og trenerløypa, sertifikater, instruktørmateriell og spillemidler til utstyr, utdanning, kursmateriell.

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond