Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Topp stemning på undervannrugbyens dag 2023!
Foto: Stord Undervannsklubb
Foto: Stord Undervannsklubb

Topp stemning på undervannrugbyens dag 2023!

Lørdag 9. september la Norges Dykkeforbund til rette for at våre medlemsklubber kunne arrangere undervannsrugbyens dag i sitt eget lokalmiljø.

3 flotte klubber viste frem undervannsrugby i sitt miljø.  

Stord Undervannsklubb skriver følgende om sitt arrangement: 

Allereie fredag ettermiddag tjuvstarta ivrige undervassrugbyspelarar frå Stord «Undervannsrugbyens dag» med stand utanfor symjehallen i Kulturhuset. Det var sal av kaffi og kaker, samt informasjon om undervassrugby og treningstidene til klubben.  

Laurdag var det klart for open hall, og både nye og gamle spelarar møtte opp i bassenget. Dei etter kvart erfarne juniorspelarane viste fram ulike øvingar og lærte frå seg lure triks. Det var god stemning og alle fekk prøva seg både på målscoring og straffar. Gerhard fekk endeleg vera kaptein, og han leia det blå laget til siger.  

Dei komande vekene vil klubben halda fram rekrutteringsarbeidet, og treningane vil vera spesielt tilrettelagt for nybyrjarar. I løpet av oktober er det planlagt ei sosial samling med pizza og brus for nye og etablerte spelarar. 

Foto: Stord Undervannsklubb

Kongsberg Dykkerklubb: 

Totalt 8 ordinære spillere stilte på forskjellige tider mellom kl 12:00 og 16:00, noen med barna sine som ikke vanligvis spiller undervannsrugby! 

Det var totalt 19 stk som prøvde seg på undervannsrugby. 7 stk jenter og 4 stk gutter i alderen 9-12 år, 4 stk gutter i 15 års alder samt 4 stk voksne. 

Jentene er mer interessert å begynne med fridykking, evt noen av de yngre guttene og. 

Kanskje noen av de 15 årige guttene vill fortsette. Ihvertfall vill 2 av de voksne fortsette! 

De fleste syntes det var veldig gøy å prøve. Noen visste ikke engang at det fantes en dykkerklubb på Kongsberg og ble positivt overrasket! 

Flere syntes det var vanskelig, spesielt å puste i snorkelen. Alle fikk kjenne på en uv-rugbyball og hvordan det var å sentre under vann. 

Totalt var vi ett 30-tal personer i vannet på lørdagen :-) 

 

Akkaren Sportsdykkerklubb fikk også mulighet til å arrangere og forteller om dagen: 

Lørdag 9.september arrangerte Akkaren SDK åpen rugbykveld på Lambertseter. Lager stilte med pølser og vafler, utstyr til utlån og erfarne trenere. Det ble en sosial kveld for laget, med et par interesserte deltakere.  

Fremover har Akkaren åpne treninger med spesielt fokus på juniorer på Manglerud. I det nye store badet er det mange nysgjerrige unge og rekrutteringspotensiale! Allerede denne uken var det tre potensielle spillere innom på trening.

 

NDF takker alle klubber som arrangerte UVR dagen!

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er i permisjon frem til 5. mai 2025. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser. 

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond