Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Trippel norgesrekord
Foto: Mitch Brown
Foto: Mitch Brown

Trippel norgesrekord

Midt i det karibiske hav, omgitt av krystallklart varmt vann ble VM i apnea dybde arrangert. Landslagsutøver Siri Østvold beskriver opplevelsen som fantastisk med gode forhold, varmt vann og en imponerende samling dyktige utøvere.
  1. - 27. august 2023 ble det syvende VM i apnea dybde arrangert i Roatan, Honduras. Norge deltok med Siri Østvold. 

Det var rundt 100 utøvere fra 36 ulike nasjonaliteter.   

– I tillegg til å være en stor konkurranse, var dette også en mulighet til å møte gode venner og knytte nye vennskap i miljøet. Og samtidig også utvikle ny kunnskap, forståelse og perspektiv, forteller Østvold.  

– Øyas naturskjønnhet ga en unik ramme for dette mesterskapet med utrolige prestasjoner av verdenseliten. Det var en minneverdig opplevelse, legger hun til.  

Hvilke utfordringer møtte du under mesterskapet? 

– Det var en del sykdom som gikk rundt, inkludert korona. Jeg er takknemlig for at jeg holdt meg frisk, men dette begrenset sosialiseringen kraftig i hele perioden som ledet opp til konkurransen. Vannforholdene var helt topp, det var kun et par dager med kraftig strøm og bølger, så resten av tiden hadde jeg gleden av nydelige forhold.  

   Sebastian Lira.jpg

Foto: Sebastian Lira

 

 Hvilke viktigste læringspunkt sitter du igjen med fra et nytt internasjonalt mesterskap? 

– Gjennom forberedelsene mine fortsatte jeg å lære om viktigheten av variasjon og hvile i treningen min. Hvile er en viktig del av det i fridykking, både fysisk og mentalt. Jeg fikk også lære verdien av å være fleksibel med målene mine, da tilpasning må til etter forhold, utvikling og andre eksterne faktorer som kan oppstå.  

– Dette er verdifulle læringspunkter som jeg tar med meg ikke bare i fridykkingen, men også i livet på land og i forretningsverdenen. Det er naturlig nok opp- og nedturer (bokstavelig talt), og det ser man forøvrig også veldig godt når man er nær utøvere på toppnivå, og i dette kan man finne både vekst og motivasjon for nye mål. 

Sebastian Lira2.jpg

Foto: Sebastian Lira

 

Har du noe spennende prosjekter for fremtiden? 

– Jeg føler selv jeg alltid har spennende prosjekter.  

– En av de er å være med bygge både et rammeverk og spesifikke leder-retreats med helt unike opplevelser. Opplevelsene skal utfordre deg mentalt, fysisk eller emosjonelt, med aktiviteter som fridykking, klatring og seiling. Satt sammen med workshops er målet å forbedre deltagerne som ledere, og samtidig skape et nettverk for kunnskapsdeling og vekst. Vi har knyttet til oss verdensledende utøvere og spesialister, og nettverket skal vokse.  

– Jeg arbeider også som en selvstendig konsulent og tar på meg ulike spennende oppdrag som spenner fra merkevarestrategi, utvikling og design, til stedsutvikling.   

Jeg kan tenke meg å gjøre mer vann- og undervannsoppdrag for produksjoner. Med min fridykkingsbakgrunn og som breathwork instruktør synes jeg det er givende og spennende å kunne bidra både foran og bak kamera, for prestasjoner i vann som kan være krevende. 

– Jeg skal fortsette min fridykkingsreise og utvikling i dypet, og ser etter bedrifter og partnere med like verdier som jeg kan ha et samarbeid med som ambassadør.  

– Nå gleder meg over resultatene og opplevelsene fra VM og ser frem til fortsettelsen, avslutter hun.   

Siri satte 3 nye norgesrekorder under VM:

  • CWT 45m 
  • CNF 30m 
  • CWTB 46m  

Gratulerer til Siri Østvold med vel gjennomført VM i apnea dybde! 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond