Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / «Unge ledere i Dykke-Norge» møtes igjen!
«Unge Ledere i Dykke-Norge» hadde 8.-10. september samling i Ålesund. Her er to av prosjektdeltakerne sammen med dykkepresident, Gry Henriksen (t.h).
«Unge Ledere i Dykke-Norge» hadde 8.-10. september samling i Ålesund. Her er to av prosjektdeltakerne sammen med dykkepresident, Gry Henriksen (t.h).

«Unge ledere i Dykke-Norge» møtes igjen!

Prosjektgruppen «Unge ledere i Dykke-Norge» møttes i Ålesund for å få en liten smakebit på hva dykke-Norge har å by på, deriblant apparatdykking, fridykking og undervannsrugby.

Store deler av helgen ble tilbrakt på klubbhuset til Ålesund Sportsdykkerklubb. Samlingen var 8. til 10. september.

Vi startet helgen fredag kveld med å få en liten leksjon i klubbutvikling av Gunnar Midtgaard. Kvelden ble avsluttet i sofaene i andre etasje, hvor en dykker etter den andre gikk og la seg, spente på hva helgen kom til å bringe.

Bilde1.jpg

Lørdags morgen våknet alle energisk opp, klare for å teste apparatdykking og undervannsrugby. Dagen startet med en hyggelig frokost samlet rundt spisebordet, før vi lærte litt om ledelsesteori med Gry og Helge. Da vi var ferdig med det teoretiske, hoppet vi med tank på ryggen ut i vannet utenfor klubbhuset. For noen av oss var dette første gang med apparatdykking.

Bilde10.jpg

Ålesund glimtet til med strålende sol, og lunsjen ble derfor spist ute i finværet. Etter lunsjen stupte flere av deltakerne i vannet for et nedkjølende bad i varmen, før vi ruslet bort til Bybadet for å spille undervannsrugby. Treningen ble ledet av en av våre deltakere som spiller undervannsrugby på fritiden.

Til tross for at sporten er krevende både fysisk og psykisk, var det unison enighet i gruppen om at det var veldig gøy! Konkurranseinstinktet ble vekket, og det ga tydelig mersmak for mange av oss. Kvelden ble avsluttet med pizza fra Pizzabakeren og sosialt samvær i andre etasje på klubbhuset.

Bilde7.jpg

I forbindelse med «Unge Ledere i Dykke-Norge» har alle deltakerne ett eller to prosjekter vi jobber med ved siden av helgene vi møtes, som handler om hvordan man kan få flere dykkere i vannet. Søndagen startet med en samtale med Gry og Helge om hvordan alle prosjektene ligger an, og om det var noe de kunne bidra med. Deretter fikk vi grunnleggende fridykkingsteori fra Helge, da det var flere av oss som aldri hadde prøvd fridykking. Helge plukket ut et perfekt sted for å fridykke, kun en 15 minutters kjøretur fra klubbhuset, perfekt for både erfarne og uerfarne.

Bilde9.jpg

Plutselig var helgen over og flere måtte haste ut av våtdrakten og dra tilbake til klubbhuset for å rekke flyet hjemover. Alt i alt var gruppa meget fornøyd med helgens aktiviteter, og vi gleder oss masse til neste og siste samling i Øygarden, Bergen.

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond