Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Prosjektet «Unge ledere i NDF»: Første samling gjennomført!
Aleksander Nordahl, ettpust.com-096.jpg

Prosjektet «Unge ledere i NDF»: Første samling gjennomført!

Har du fått med deg vårt nye unge lederprosjekt? I løpet av året skal nemlig 10 unge nyskapende fjes bygge ledererfaring og bidra til å utvikle Dykke-Norge. Vi gleder oss til å følge med på prosjektene som settes i gang! Les rapporten fra deres første samling her.

Skrevet av Hedda Førde og Marita Førde

Kjære dykkere! En vår-helg i mars ble det samlet 10 unge kvinner og menn i 18-26 års alderen for å være med å utvikle dykke-Norge. Dette er et prosjekt med hovedfokus på å inkludere de yngre generasjonene og å finne ut: hvordan kan vi få flere folk ut i vannet?

Vi har fått i oppgave å utvikle prosjekter som kan være med å inspirere til å hoppe ut i havet, eventuelt bassenget, eller bare å  tilrettelegge for de som ønsker å bli mer aktive i sine dykkermiljø. Det blir fire samlinger i løpet av året, hvor vi skal utvikle disse prosjektene, bygge nettverk og prøve aktivitetene NDF tilbyr. På denne første samlingen, var vi så heldige å få med oss NM i apnea i Kristinasand!

Unge ledere i ndf .jpg

5 av 10: F.v: Iben Armann Jeppesen, Frida Moldestad, Carina Fossen Haugeto, Severin Skattum, Marita Førde. Ikke avbildet: Hedda Førde, Benjamin Ottesen, Ronja Holster, Fredrik Emanuel Bentsen Berge og Stine Thunheim

Vi hjalp til som frivillige, og i etterkant fikk vi bli med på en apnea trening med Arve Gravningen. Ryktene sier at vi også skal få prøve oss på undervannsrugby og dykking, både med og uten luft på ryggen. 

IMG_5410.jpg

Felles middag: Samtlige unge ledere, furbundsstyret og administrasjonen var samlet til felles middag under NM-helgen. 

Til sammen ble det dannet 5 prosjekter. Å lage en film som viser frem moderne dykking, gjøre ulike klubbtiltak, innføre skoledykking, øke kurstilbudet til NDF, og å inspirere folk gjennom sjømat og forskning. Prosjektet jeg er med på, er det sistnevnte. Vi er tre damer som har troen på at sjømat, alt fra fisk til kråkeboller, tang og tare, kan være veien inn til et potensielt nytt "dykkehjerte." Vi har også troen på at dykk med konkrete mål er attraktive, som for eksempel å hente mat til neste måltid eller la enkeltpersoner bidra til forskning ved å samle arter fra havbunnen. Vi håper dere vil følge oss gjennom prosjektene og følge med videre for mer info om andre prosjekter! 

Syntes du sjømat og forskning er spennende? Eller har du noe på hjertet angående de andre prosjektene? Vi tar gjerne imot innspill og tips, så ta kontakt med Marita (fordemarita@gmail.com) om du har

Dette er prosjektet «unge ledere i NDF»

Hvem og hva: Et ettårig program med praktisk lederutdanning og prosjektarbeid i Dykke-Norge for ungdom mellom 18 og 26 år. 
 
Hvordan: 10 unge ledere fra hele landet har startet programmet. De får en kombinert erfaring med de forskjellige dykkegrenene gjennom fysiske samlinger, og bryne seg på egne prosjekter. 
 
Hvorfor: Engasjere og løfte frem unge medlemmer i NDF og gi dem kunnskap, erfaringer og nettverk som gjør at de har lyst og mulighet til å delta i lederroller både i klubb, krets og på forbundsnivå. 
Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond