Norges Dykkeforbund / Nyheter / Arkiv / NM i foto 2023 er tildelt Kvitsøy Dykkerklubb
Hummermuseet (i midten) vil være basen under NM i foto 2023. Til venstre ligger Restaurant Grøningen, og Hummerklekkeriet kan sees i rødt til høyre. Bildet er tatt fra vest. FOTO: Stein Flom-Jacobsen
Hummermuseet (i midten) vil være basen under NM i foto 2023. Til venstre ligger Restaurant Grøningen, og Hummerklekkeriet kan sees i rødt til høyre. Bildet er tatt fra vest. FOTO: Stein Flom-Jacobsen

NM i foto 2023 er tildelt Kvitsøy Dykkerklubb

Ytterst i havgapet ligger Kvitsøy Dykkerklubb. Kommunen består av 167 øyer, holmer og større skjær – og må betegnes som et eldorado for vannsport. I 2023 vil NM i foto bli arrangert nettopp her.

100-års jubileum og NM på samme tid

Kvitsøy Dykkerklubb er tildelt NM i foto i 2023. I utstrekning er kommunen Norges minste – men alt tilsier at dette arrangementet blir en stor suksess. Kvitsøy kommune fyller 100 år som egen kommune i 2023, og NM vil derfor inngå som en del av kommunens totalfeiring. 

NDF er veldig fornøyd med at NM blir lagt til et så flott sted som Kvitsøy. Samtidig er det veldig stas at NM kan bidra til å spre dykkeglede under et jubileum som dette.

Gode forutsetninger

Kommunen er riktignok Norges minste, men med 167 øyer og holmer, sier det seg selv at dykkestedene aldri er langt unna. Maksimum 15 minutter med båt, ifølge klubben selv. Hummermuseet vil være hovedkvarteret under arrangementet. Med gode kaianlegg og brygger kun få meter fra inngangen, blir dette et kortreist og kompakt arrangement. 

Gode samarbeidspartnere

Kvitsøy Dykkerklubb har allerede fått gode samarbeidspartnere i havn, deriblant Kvitsøy kommune, Ryfylkemuseet, Restaurant Grøningen, Matboden AS, Slogen Hotell og Kvitsøy sjøtjenester AS. I tillegg er dykkeklubbene på Nord-Jæren svært positive til å bidra med både personell og båter. Dete gjelder Stavanger Dykkerklubb (SDK), Havhesten (Sola), Sandnes og Jæren Dykkerklubb (SJD) og Gjesdal Dykkerklubb (GD).

NM i foto 2022 avholdes i Ålesund, og Kvitsøy Dykkerklubb inviteres dit for inspirasjon og læring frem mot 2023. 

Er du nysgjerrig på Kvitsøy? Se filmen som er produsert for Kvitsøy kommune under!

 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO