Norges Dykkeforbund / Nyheter / Arkiv / "Vi hadde det veldig, veldig gøy!"
fridykkere.jpg

"Vi hadde det veldig, veldig gøy!"

Fridykker Lisa Aase Rokkan deltok på jenteprosjektet og ble sertifisert fridykkerinstruktør. Les hennes tilbakeblikk på prosjektet her.

 

Jeg var en av de heldige utvalgte som fikk muligheten til å være med på prosjektet "Kule Jenter i NDF 2022". Jeg ble tipset om å søke på prosjektet av en kollega, og hadde i utgangspunktet ingen forventninger til prosjektet, bortsett fra at jeg ønsket å utvikle meg som fridykker.

 

Et av målene med prosjektet var å utdanne flere kvinnelige instruktører i NDF, men det var klart fra start at dette var frivillig og ikke et absolutt krav til oss deltagere på kurset. Dette synes jeg var en sunn tilnærming, ettersom man gjerne ikke vet om man ønsker å ta på seg ansvaret som instruktør før man faktisk har tilegnet seg den nødvendige kunnskapen og forstått omfanget av hva det vil si å være fridykkerinstruktør. 

 

Helt fra første kurshelg fikk jeg et enormt godt inntrykk av kursholderne og representantene fra NDF. Jeg var helt fersk i dykkermiljøet og kjente ingen fjes fra før, men ble tatt imot med åpne armer og store smil. Dette dannet grunnlaget for et godt læringsmiljø, og i løpet av fire kurshelger fikk jeg et fantastisk læringsutbytte. 

 

I løpet av kurset var vi blant annet gjennom svømmeteknikk, apnea-trening, teori, sjødykk, livredning og ikke minst- vi hadde det veldig, veldig gøy!

 

Eminente instruktører og flotte fasiliteter gjorde kurset til en super opplevelse for meg, og jeg endte med å bestå kravene til å bli fridykkerinstruktør. Jeg fikk i tillegg et helt nytt nettverk innenfor Dykke-Norge, og ikke minst gode venner jeg allerede har møtt igjen flere ganger etter kursslutt. I tillegg endte jeg opp med å bli en del av forbundsstyret i NDF 2022-2024. 

 

Dette prosjektet er et fantastisk tilbud til jenter i hele Norge, og jeg må få rose NDF for å gjøre det mulig å delta selv om man kommer fra et lite sted med lang og kostbar reisevei. Jeg vil anbefale absolutt alle som er glad i å være under vann å søke på neste runde! 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond