Kursetbeskrivelse

T3 kurset er det siste av de tre fridykkerkursene NDF tilbyr. Kurset er satt sammen av en bassengtrening, dykking i sjø, teoretisk kompetanse og en teorieksamen. Det er ikke krav om at en skal ha gjennomført T1 eller T2 for å kunne gjennomføre T3, men det kan være en fordel dersom erfaringsbakrunnen med fridykking ikke er så stor.

For å begynne på dette kurset må du være 14 år og svømmedyktig. 

Målsetningen med kurset er at deltakerene skal bli trygge, selvstendige og sikkerhetsbevisste dykkere, med solid kunnskap og gode ferdigheter. Dette kurset har også mestringsøvelser som for mange krever en del trening for å gjennomføre tilfredsstillende. Sertifikatet er derfor også bevis på et oppnådd ferdighetsnivå.

 

Kursets innhold

Utdanningen inneholder blant annet:

Teoriundervisning / e-læring
Teorieksamen
Bassengøvelser
Dykking i sjø og redningsøvelser

Kvalifikasjoner etter bestått kurs:

Trygg, sikkerhetsbevisst og kompetent fridykker.

Veien videre som dykker etter T3

Som T3 dykker kan er du kvalifisert for videreutdanning som fridykkerinstruktør. NDF gjennomfører årlig flere instruktørkurs og dersom du brenner for å videreformidle fridykking til andre vil vi gjerne ha kontakt med deg slik at vi kan finne neste kurs til deg. 

Synes du det er gøy å utvikle deg personlig og er nysgjerrig på mer avansert fridykking, kan apnea være veien videre for deg. Som T3 dykker er du kvalifisert for å begynne på Apnea kurs.

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Inez Santos Aase
Inez Santos Aase
Idrettskonsulent

E-post: inez@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Rekruttering og breddeidrett, klubbutvikling, ungdomsprosjekter og paraidrett. Fridykking og undervannsjakt.

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond