Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Årets NM i undervannsfilm er godt i gang!
Foto: Skjermdump fra et av bidragene
Foto: Skjermdump fra et av bidragene

Årets NM i undervannsfilm er godt i gang!

I år ble det sendt inn 5 filmer i NM i Undervannsfilm 2022. Nå skal vinneren snart kåres, og frem til da vil alle filmene offentliggjøres på Norges Dykkeforbund sin Facebook-side. Følg med!

NM i Undervannsfilm er en innsendingskonkurranse som startet i 2017 og blitt gjennomført årlig siden den tid. Det har vært varierende deltakelse disse årene, og i år fikk vi altså inn 5 bidrag. Det er en nedgang fra fjoråret, da det ble sendt inn 12 bidrag.

 

Vinneren offentliggjøres 9. desember

Juryen har de siste ukene sett gjennom samtlige bidrag, og blitt enige om hvem som skal stikke av med norgesmestertittelen. Vi gleder oss stort til å annonsere årets Norgesmester i undervannsfilm den 9. desember! Resultatene fra mesterskapet vil bli publisert på ndf.no.

 

Den første uken i advent teller vi ned til at vinneren skal kåres, ved å publisere alle filmene en etter en på Norges Dykkeforbund sin Facebook-side. Dette vil selvfølgelig skje i tilfeldig rekkefølge, så her er det bare å følge med for en god filmopplevelse!

 

Årets jury

I år har vi 3 flotte og meget kompetente jurymedlemmer som bedømmer filmene:

 

Kjetil C. Astrup

Kjetil C. Astrup jobber profesjonelt som filmfotograf med spesialitet under vann og er daglig leder i Cinemarine som leverer utstyr og mannskap til film- og TV-industrien for vann-relaterte produksjoner.

Han har mange store filmer og navn i porteføljen, og har blant annet deltatt i produksjonene Beforeigners for HBO, Twin for NRK, Frozen Planet II for BBC, Human Playground for Netflix, No Time to Die (James Bond), Nordsjøen og The Snowman. Han har også vært juryleder siden starten av NM i UV-film.

 

Tove Petterson

Tove Petterson er en profesjonell undervannsfilmfotograf, som er kreditert på over 40 internasjonale film-og tv-produksjoner, med roller både foran og bak kamera. Kunsten å bruke kamera under vann lærte Tove av Ron Taylor. Tove har dykket og filmet i alle verdenshavene siden 90-tallet. 

 

Jonatan Ottesen

Jonatan Ottesen driver et produksjonsselskap i Bergen, men er opprinnelig fra Vesterålen i Nordland. Han tok dykkersertifikat som 16-åring, men har holdt seg mest over vann siden. Han jobber i kameraavdelingen på større filmer, i tillegg til å regissere mindre kortfilmer og reklamer i eget selskap. Han er en såkalt teknisk nerd som er rikelig opptatt av at bildet er fint både kunstnerisk og teknisk. 

 

Norges Dykkeforbund ønsker alle utøverne lykke til!

 

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping, prosjekter. 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond