Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Treningssamling i UVR hos NTNUI DG
Målet med samlingen var å skape samhold og styrke UVR-miljøet i klubbene. Foto: NTNUI DG
Målet med samlingen var å skape samhold og styrke UVR-miljøet i klubbene. Foto: NTNUI DG

Treningssamling i UVR hos NTNUI DG

NTNUI DG arrangerte UVR-samling i Trondheim helgen 14.-16.oktober, og inviterte spillere fra TSI SURK og Kristiansand Dykkeklubb. Les stemningsrapport fra samlingen her.

Helgen 14.-16.oktober arrangerte NTNUI DG treningsleir og dommerkurs i undervannsrugby. Formålet med helga var å motivere, ivareta og gi spillere med kortere fartstid i miljøet en arena hvor de kunne møtes, trene på teknikk og spille mot likere motstand enn i større turneringer. Samtidig ønsket vi å bane vei for samhold og styrke UVR-kulturen. Tre klubber deltok på samlingen, med til sammen 21 spillere, to trenere og én dommeransvarlig.


IMG_4344.JPG

En god treningsøkt med UVR. Foto: NTNUI DG

Helga startet med dommerkurs og trening i Pirbadet fredag kveld. Mens regnet høljet ned ute, koste vi oss med enkel innføring i teknikk og ikke minst mye spilling. Dette var tenkt som en “oppvarmings-økt” hvor vi ble kjent med hverandre, trenerne og spillet.

Lørdagen var en fullstappa dag for dommerkursets deltakere. Dommer-kandidatene startet dagen med en god teoriøkt, før kursen bar videre mot Stjørdal svømmehall. Vel fremme fikk vi først en times innføring på land, før vi hoppet i bassenget.

uvr2.pngLandslagsspillere Tord Nerland og Kristine Nergaard deltok som trenere under samlingen. Her demonstrerer de riktig teknikk på bøtta.

Økten startet med scoringsøvelser, før kampspill overtok som hovedsyssel. Kampene fungerte samtidig som siste del av dommerkurset. Takket være ivrige dommeraspiranter ble det dømt et flertall straffer og friballer. Lagene ble dermed godt drillet i både lydsignal og utførelse før deltakelse i Norgesserien.

IMG_43412.jpgDommeraspirantene fikk prøve seg som dommere under samlingens kamper.

Etter iherdig innsats bar det hjemover igjen i buss kl 21.30. Denne tok deltakerne til Moholt, hvor pizza og badstue ventet. Det ble en sosial og god avslutning på dagen, og spillere fra alle lag satt til sene tider.

Siste samlingspunkt denne helga var en trening søndag kveld. Etter en heftig helg med mye spilling ble fokuset på denne treninga å repetere de tekniske ferdighetene vi hadde tilegnet oss. Litt spilling ble det da også, om enn med en betydelig lavere intensitet.

IMG_4340.JPG

Fornøyde spillere under helgens samling. Foto: NTNUI DG

Konklusjonen etter helga var at dette var et godt og samlende lavterskeltilbud. Vi fikk knyttet bekjentskaper, utvekslet erfaringer og bygd kultur på tvers av byer. Ikke minst var det utviklende og motiverende for deltakerne å få spille mot folk på eget nivå, men med proffe, eksterne trenere.

Tusen hjertelig takk til trenere Kristine Nergaard og Tord Nerland, til dommerinstruktør Steinar Eilertsen for et flott opplegg, og til NDF for støtte til gjennomføring!

 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond