Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Nytt kurs i livredning
Skjermbilde hentet fra e-kurset.
Skjermbilde hentet fra e-kurset.

Nytt kurs i livredning

Bli instruktør i Norsk Grunnkurs Livredning (NGL)! Norsk Førstehjelpsråd har i samarbeid med flere medlemsorganisasjoner, deriblant Norges Dykkeforbund utviklet et nytt kurs rettet mot livredning i vann. Nå er målsetningen å gjøre kurset tilgjengelig over hele landet ved å utdanne instruktører!

Bakgrunnen for kurset var et ønske om å utvikle et kurs fokusert mot mennesker som driver aktivitet i og ved vann. Målsetningen nå er å utdanne instruktører lokalt som kan holde kurset og heve kompetanse og ferdighet innen redning og førstehjelp blant klubbenes medlemmer. Kurset skal både gjøre deltagere bedre forberedt og utvikle egne ferdigheter for selvberging og en vil få erfaring med redning og bruk av ulike hjelpemidler for redning. Livredningsprøven gjennomføres som en del av bassengdelen. Et helt konkret sikkerhetstiltak som vil kunne redde liv.

 

Kurset består av fire moduler. En lavterskel e-læring åpen for alle og tre øvrige praktiske moduler. Det er mulig å kun gjennomføre de modulene som er relevant. Altså kan utøvere som kun driver innendørstrening gjennomføre Modul 1, 3 og 4.

 

  • Modul 1: E-læring (30min)
  • Modul 2: Redning utendørs (1-2 timer)
  • Modul 3: HLR og førstehjelp (1 time)
  • Modul 4: Redning basseng (2 timer)

 

E-læringen skal gjøres før fremmøte på det fysiske kurset.

 

https://www.nakos.no/course/view.php?id=2426         

 

Første instruktørkurs i regi av Norges Dykkeforbund gjennomføres 25. og 26. november i Oslo. Alle aktive sportsdykker og fridykkerinstruktører er invitert til å delta.

Sted: Ullevål Stadion, Kringsjå (NIH) og Sognsvann.

Fredag 25. november: 18-21:00

Lørdag 26. november: 13-21:15

 

Kurset var tenkt gjennomført som en del av instruktørseminaret. Etter tilbakemelding fra mange instruktører om at denne helgen ikke passer har vi valgt å flytte seminaret. Det vil gjennomføres en ny runde med dette instruktørkurset i forbindelse med instruktørseminaret som avholdes 10. – 12. februar.

 

Påmelding til NGL Instruktørkurset gjøres på epost til dykking@nif.idrett.no

Frist for påmelding 14. november. (NY FRIST: Fredag 18. november)

Kursavgift dekkes av NDF.
Instruktører under 30 år vil få dekket reise og opphold, gitt at billetter bestilles i god tid. Øvrige instruktører dekker egne reisekosnader.

 

Husk sportspriser hos SAS

Vi anbefaler alle å bestille flybilletter i god tid, og benytte seg av tilbudet til SAS Sportbilletter.

Som medlem i en NDF-klubb kan du kjøpe sportsbilletter hos SAS. Dette er billetter som har en lav pris og alle de fleksible fordelene du trenger, som gratis avbestilling og endring, og ekstra bagasje.

Instruktører under 30 år vil få dekket reise og opphold, gitt at billetter bestilles i god tid.

Link til SAS Sportsbilletter

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Gunnar Midtgaard
Gunnar Midtgaard
Idrettskonsulent

E-post: gunnar.midtgaard@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Klubbutvikling og trenerløypa, sertifikater, instruktørmateriell og spillemidler til utstyr, utdanning, kursmateriell.

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond