Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Verdens beste klubblag!
Foto: UVR Norge
Foto: UVR Norge

Verdens beste klubblag!

25.-27. november deltok herrene fra Molde Undervannsklubb og damene fra Akkaren Sportsdykkerklubb på Champions cup i Berlin, Tyskland.

 

Akkaren SDK havner i gruppe med UWRC Wien (Østerrike), Helvetia (Sveits) og Victoria Seadragons (Australia). De norske damene spiller bra og kommer seirende ut av gruppespillet med følgende resultater:

 

Akkaren SDK – UWRC Wien: 9-0

Akkaren SDK – Victorias Seadragons: 3-0

Akkaren SDK – Helvetica: 6-0

 

På damesiden i turneringen spilles det en 3-serie-finale mellom de 3 vinnerne fra gruppespillet. Akkaren SDK, Orcas (Colombia) og Langen (Tyskland) har alle vunnet alle sine innledende kamper og er på søndag klare for å kjempe om den gjeve førsteplassen.  

 

Foto: UVR Norge

 

Akkaren SDK møter Orcas i sin første finale tidlig søndags morgen. De norske jentene er spente. Kampen starter, og damene møter tøff mostand. Akkaren SDK ligger store deler av kampen i forsvar. Etter første omgang er stillingen 0-0. Med 6 minutter igjen av andre omgang scorer de norske damene. Akkaren SDK holder tett i forsvar de gjenværende minuttene og vinner kampen 1-0.Den siste finalekampen til de norske damene spilles mot Langen (Tyskland). Akkaren SDK scorer sitt første allerede i første omgang og ved kampslutt er stillingen 3-0.

 

Akkaren SDK vinner dermed Champions cup 2022.

 

Foto: UVR Norge

 

Molde UVK spiller sine innledende kamper mot UWRC Wien (Østerrike) og UWR Luxembourg (Luxembourg). De norske herrene vinner overlegent gruppespillet med følgende resultater:

 

Molde UVK – UWRC Wien: 11-0

Molde UVK – UWR Luxembourg: 12-0

 

Molde møter Triton Beroun (Tsjekkia) i kvartfinale. De norske herrene spiller en bra kamp og vinner 5-0. I semifinalen møter Molde UVK det finske laget HäSu. Kampen starter med en 1-0 ledelse til finnene. Men Molde UVK utligner på straffe. Stillingen er nå 1-1. Rett før kampslutt scorer de norske herrene enda et mål, og de er dermed sikret en plass i finalen. I finalen møter Molde UVK Orcas (Colombia). Kampen er tøff og ender 8-0 i colombianernes favør.

 

Molde UVK kommer på andre plass i Champions cup 2022.  

 

Foto: UVR Norge

Hva er Champions Cup?

Champions Cup er en cup hvor de beste klubblagene i verden møtes i Berling for å konkurrere om tittelen som verdens beste klubblag.

Bare ett herrelag og ett damelag kan delta fra hvert land. Det er litt ulike måter de ulike landene kvalifiserer sine lag, men flertallet kvalifiseres gjennom landets serie eller nasjonale mesterskap.

Mer om Champions Cup kan du lese HER.

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping, prosjekter. 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO