Utforsk en ny verden på ett pust!

 

De fleste har en viss kjenskap til det å utforske undervannsverden ved hjelp av maske og snorkel. Å dykke ned under vann på ett pust har mennesker gjort siden tidenes morgen. Å fordype seg i praktisk og teoretisk kunnskap rundt fridykking vil åpne horisonten for nye opplevelser. 

Fridykking er en lavterskel idrett alle som er trygg i vann kan begynne med. Det er lett å komme i gang og det finnes fantastiske plasser for fridykking over hele Norge. Mennesker kan ha ulik motivasjon for å drive med fridykking. Mange verdsetter roen ved å ferdes under vann langt borte fra hverdagens stress. Andre kan strebe etter utvikling og idrettslig mestring. Fridykking er både en idrett og et verktøy som gjør det mulig å for eksempel drive undervannsjakt, foto, studere marint liv eller bare koble av fra omveden. Mulighetene er mange.

 

Store muligheter for ferdighetsutvikling gjennom NDF

Idrettslig vil man oppleve at det er store muligheter for ferdighetsutvikling gjennom kurs, trening og et godt miljø. Mestring og utvikling bidrar til å gi idrettsglede, trygghet i vann og selvtillit. 

Norges Dykkeforbund har kurstilbud for barn og voksne. Fra en er 7 år kan man delta på et fridykkerkurs og oppnå sertifisering. Å mestre fridykking gir en enorm trygghet i vann i tillegg til at det er utrolig gøy for barn i alle aldre.

NDF / CMAS T1, T2 og T3 er bygget opp på samme måte. Forskjellen ligger primært i at nivået på de ulike ferdighetene er ulike, krav til kunnskapsnivå og verifisering av dette. 

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Inez Santos Aase
Inez Santos Aase
Idrettskonsulent

E-post: inez@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Rekruttering og breddeidrett, klubbutvikling, ungdomsprosjekter og paraidrett. Fridykking og undervannsjakt.

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond