Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Resultatene fra kvalifiseringsrunden til NM i UV-foto 2022 er klare!
Dette ble kvalifiseringsrundens høyest rangerte bilde. Fotograf: Bjørnar Nygård
Dette ble kvalifiseringsrundens høyest rangerte bilde. Fotograf: Bjørnar Nygård

Resultatene fra kvalifiseringsrunden til NM i UV-foto 2022 er klare!

I årets kvalifiseringsrunde til NM i undervannsfoto var det 28 fotografer som sende inn bilder. De topp 15 høyest rangerte fotografene går videre til NM i Ålesund. Se hvem som kvalifiserte seg her!

I følge juryen var det mange fine bilder som ble sendt inn i år, men flere av bildene kunne ha vært forbedret ved en opprydding i post-produksjon. Mye backscatter/tilbakespredning i flere av bildene som lett kunne hevet bildene flere nivå hadde det vært redigert bort. I kvalifiseringsrunden har fotografene muligheten til å redigere bilder og fjerne små ting som forstyrrer. I NM vil de ikke ha mulighet til dette.

Det er også flere fotografer som ikke har holdt seg helt innenfor kategoriens rammer, så vi ender opp med en del bilder som blir ligger et sted mellom makro og vidvinkel. Fotografer gjør godt i å sette seg seg inn i de to kategoriene, og være bevisst på hvilken kategori de jobber med.

 

Totalt ble det sendt inn 167 bilder. Se bildene som er rangert fra 1. plass til 9. plass her 

 

De topp 15 rangerte fotografene i kvalifikasjonerunden inviteres til å delta på NM i undervannsfoto i Ålesund, 1.-4.september 2022. Påmelding vil bli sendt ut til fotografene og deres assistenter.

 

Topp 15 fotografer

Plassering Fotograf
1 Tore Vidar Knutsmoen
2 Rune Haldorsen
3 Heine Jensen
4 Justine Siegwald
5 David Gutteridge
6 Mikkel Stokke
6 Ole Christian Meldahl
8 Kim André Sund
8 Lee Hepworth
10 Anders Schouw
11 Liga Sirava
12 Grzegorz Marsicki
12 John Sverre Øen
14 Morten Sætrang Haakonsen
15 Bjørnar Nygård

 

Fotografer som ikke har mulighet til å delta på NM-helgen i september bes informere administrasjonen om dette snarest, slik at NM-plassen kan gå til neste fotograf på den sammenlagte rangeringslisten.

 

Venteliste NM

Plassering Fotograf
16 Anne Mari W Ottesen
17 David Gonzalez
18 Cessa Rauch
18 Finn Refsnes
20 Victoria Olsen
21 Christine Normann
22 Arnbjørg Aagesen
23 Axel Grøvdal
24 Gry Henriksen
25 Jørn Knudsen
26 Magnus Tornes
27 Ola Kvaal Brandshaug
28 Jan-Roger Røys

 

 

Årets jury

Lill Haugen, Møredykk - www.uwphotographers.net/lill-haugen

Lill Haugen er en norsk undervannsfotograf, kommunikasjonsrådgiver og frilansjournalist som deler historier og glimt fra undervannsverdenen gjennom tekst og bilder i en rekke publikasjoner. Selv om hun regelmessig besøker dykkedestinasjoner over hele verden, foregår det meste av dykkingen hennes i Norge. Hun konkurrerer i splash-in-konkurranser og har blitt kåret til Norgesmester i undervannsfotografering tre ganger (2010, 2011 og 2013). Lill har tatt flere medaljer i Nordisk Mesterskap og representerte Norge i VM i Tyrkia i 2011, hvor hun fikk sølvmedalje. Hun har også gjort det bra i internasjonale konkurranser som Ocean Art fotokonkurransen og Deep Indonesia. Lill har tidligere sittet i juryen i både det norske og det svenske mesterskapet.

 

 

Galice Hoarau, Bodø Sportsdykkere - www.galice.no

Galice Hoarau vokste opp i Frankrike, med deler av familien bosatt på Réunion. Det var under sitt besøk i dette tropiske paradiset at han ble fascinert av havet og dets innbyggere. Han lærte å dykke som 15-åring, ble dykkeinstruktør som 18-åring, og har dykket i mesteparten av de franske oversjøiske territoriene.

Galice er nå professor i molekylær økologi ved Nord universitet i Bodø, hvor han jobber med et bredt spekter av marine arter - fra dyreplankton til haier, tang og sjøgress. Han bruker bildene sine til å dele sin livslange fascinasjon for det marine miljøet og øke bevisstheten om marint biologisk mangfold. Bildene hans har blitt premiert i mange internasjonale konkurranser (Ocean Art, Underwater Photographer of the Year) og han er regjerende Nordisk Mester i UV-Foto.

 

 

Lene Cathrin Sundal, FOTOGRAF LENE C SUNDAL - www.lenefoto.no

Fagfotograf Lene Sundal tok fagbrev som fotograf i 2014 og har siden da jobbet som fotograf for privat- og bedriftsmarkedet. I 2022 fikk hun sitt eget studiolokale på Devoldfabrikken i Langevåg.

Lene tok dykkersertifikat i 2015 som en overraskelse til sin kommende ektemann, og har i senere tid gjort flere undervannsfotograferinger. Hennes favoritt-objekt under vann er grasiøse, gravide kvinner ikledd vakre kjoler! Når Lene skal vurdere et bilde, har den umiddelbare følelsen bildet gir stor innvirkning på poengsummen. Lager deltakeren et bilde som griper tak i blikket, holder det, lar det vandre, men samtidig klarer å holde det ryddig, da har den etter hennes mening et vinnerbilde!

 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond