CMAS* fridykker

Har du fylt syv år og kan svømme, kan du starte på CMAS* fridykkerkurs. Dette er det første av tre fridykkerkurs du kan ta som elev.
 

Målsetningen for kurset er å gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker som behersker forholdene i nordiske farvann. Kurset vektlegger trygg og organisert fridykking.

Før du kan begynne den praktiske delen av kurset, må du gjennom en kort del teori. Teoriundervisningen er på minimum åtte timer, og avsluttes med en enkel teoriprøve. Denne prøven kan man ta muntlig eller skriftlig.


Kurset avsluttes med en del praktiske prøver. Alt kan på dette kurset gjennomføres i bassenget, men det er vanlig å ta noen øvelser i sjøen. Du vil blant annet bli kjent med fridykkerutstyret, lære gode sikkerhetsrutiner og du må gjennomføre noen mestringsøvelser som for eksempel neddykk og tømming av maska under vann.


Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold. Når du har bestått kurset, vil du motta dykkesertifikat som er internasjonalt godkjent - CMAS* snorkel diver.


Før, under eller etter kurset er du hjertelig velkommen til å bli medlem i en klubb i Norges Dykkeforbund. Som medlem i en klubb er du i et miljø hvor du kan videreutvikle deg på en rekke områder!
Tips en venn
Tips en venn

 Makeweb CMS