Protokollen fra mesterskapet finnes her.

NM i undervannsrugby 2023 ble arrangert i Ålesund. Der deltok 3 dame lag; Akkaren, BSI Boblen, Ålesund, og 6 herre lag; Ålesund, BSI Boblen, Egersund, Molde, Akkaren og Sandefjord.

Alle lagene mtteopp klare for kamp. Det startet 09:00 og kampene var igang, på herresiden gikk det unna og etter flere tunge men kjekke kamper var det god stemmning i bassenget, De som nå skulle kjempe om palle plass var: Ålesund, Akkaren, Molde og BSI Boblen.

På dame siden var blitt spilt flere gode kamper, men Akkaren vant suverent i hver kamp, de ledet med en målforskjell med 14-3 mot BSI boblen og 10-2 mot Ålesund før dagens slutt. Ålesund og Boblen hadde også møttes og Boblen vant 3-2.

Alt var klar til å avgjøres på Søndagen. Ålesund herre vinner komfortabelt mot akkaren herre og har sikret seg en plass i finalen, mens Molde og BSI boblen møtes etterpå, BSI boblen holder ledelsen 2-1 frem til det er 2 minutter igjen av første omgang da tar Molde igjen og kampen ender 10-2 til Molde. det er nå Molde som skal til finalen, og Akkaren og BSI Boblen møtes i bronse finale.

På dame siden blir det spilt 2 til innledende kamper for å avgjøre hvem som skal til finalen mot Akkaren dame. Ålesund møtte Akkaren ved dagens start hvor akkaren vant 10-3. det blir derfor en spennede kamp når BSI boblen møter Ålesund. Ålesund må nå vinne med 2 mål for å komme til finalen basert på tidligere resultater. Det svinger desverre ikke i Ålesund's favør og BSI boblen vinner kampen 1-0 og er dermed videre til finalen. Ålesund ender da på 3. plass i mesterskapet.

I bronse finalen for herrene møtes BSI Boblen og Akkaren, det blir ein spennede kamp, men ender til slutt med seier til akkaren med en stilling på 6-2. Det er bra kjempet av begge lag og Akkaren tar dermed bronse i årets NM.

Neste ut er dame finalen. Her møtes BSI Boblen og Akkaren. Dette blir også en gjevn kamp hvor begge lag spiller ytterst bra. Stillingen blir stående 0-0 i hele 9 minutter før Boblen slipper inn ett mål og Akkaren tar ledelsen 1-0. de spiller videre og det går 4 minutter før neste mål kommer. da er det i Boblen's favør og stillingen blir nå 1-1, Og slik blir den helt til 3 og ett halvt minut igjen av 2. omgang. da Scorer akkaren ett mål, de scorer også neste målet 2 minutt etter og kampen ender 3-1. Akkaren dame lag tar dermed første plassen i årets NM og får tittelen norges mestere i 2023.

Til slutt kommer herrefinalen, her får vi en jevn kamp som er så utroligt spennende for alle som så på. med masse spenning i vannet, en match straff og flere utvisninger, samt fantstisk kommentering av Tord Nerland blir dette en underholdene kamp å se på. Begge lag kjemper hardt og går inn i andre omgang med en 0-0 stilling. 1 minutt inn i 2. omgang blir det straffe i Molde sin favør og Molde putter den, som tar dem til en 1-0 ledelse. Med 10 minutt igjen av 2. omgang får Molde en 5 minutter lag utvisning og må spille med 5 stykker i vannet. Ålesund benytter sjangsen og etter 2 minutter utligner de stilllingen og det blir stående 1-1. slik blir stillingen stående før kampen må inn i en Sudden Death på 15 minutter. Tiden kryper og går mot straffekonk, men når det bare er 7 minutter igjen av sudden death klarer Molde å putte ett mål og vinner da finalen 2-1 mot Ålesund og blir Norges mestere for 2023.

Vi ønsker dermed å gratulere alle lag, og takke for deltakelsen. Vi ønsker spesielt og takke Ålesund SDK for ett fantastisk fint arrangement, samt NDF dommerne som stilte opp og allesom var med på å gjøre helgen mulig. Alle lag kjempet bra og vi håper alle kom seg trygt hjem og at feringen ble vellykket.