Kursbeskrivelse 

CMAS Nitrox er et kurs alle sertifiserte dykkere bør ta. Å dykke med nitrox gir deg fordelen av å puste en mer egnet gass for dybder mellom 0 og 30m. Lavere andel nitrogen gjør at du kan dykke lenger enn med luft. Gevinsten kan også realiseres på andre måter som høyere margin mot trykkfallyske eller kortere overflateintervall. Kurset skal gi deg kunnskapen du behøver for å trygt kunne utnytte fordelene.

Utdanningen inneholder blant annet:

  • Utvikling av forståelse av ulike gassers egenskaper
  • Potensielle risikofaktorer med ulike gasser
  • Regning med deltrykk
  • Analyse og merking av flasker

CMAS Nitrox gjennomføres normalt over 1 dag. Kurset er i hovedsak teoretisk, men har en praktisk øvelse på analysering og merking som er kritisk at alle deltagere mestrer og forstår, og det kan selvsagt gjennomføres et valgfritt dykk.


Kvalifikasjoner etter bestått kurs:

  • Dykking med nitrox inntil 40% 

 

 

Forkrav

  • 14 år ved kursstart.
  • CMAS P1 dykkesertifikat eller tilsvarende.

Ta e-læringen nå!

Teoriundervisningen kan gjennomføres som e-kurs. Det bør gjøres i samråd med din dykkeskole / instruktør. Nitrox e-læringen koster 799,- kr som inkluderer lærebok og tabell. Du finner e-læringen her.

Du logger inn på e-læringen med samme passord og brukernavn som du har på minidrett.no. Når du er innlogget velger du skolen du skal gjennomføre kurset med. Dersom du har spørsmål om e-læringen tar du kontakt med NDF.

Gunnar Midtgaard
Gunnar Midtgaard
Idrettskonsulent

E-post: gunnar.midtgaard@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Klubbutvikling og trenerløypa, sertifikater, instruktørmateriell og spillemidler til utstyr, utdanning, kursmateriell.

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond