Nybegynnerkurs


Lyst til å bli dykker?

Ved apparatdykking har du med deg flasker med luft og kan oppholde deg lenge under vann. I fridykking bruker du kun dine egne lunger som luftreserve. Foto: Ingrid T. Ølberg.


CMAS* apparatdykking

På et enstjernes grunnkurs får du opplæring i apparatdykkingens teori og praksis. Teoridelen er på omtrent 20 timer og omfatter fysikk, medisin, utstyrslære og planlegging av dykkingen. 

Under den praktiske delen lærer du å dykke med trykkluftapparat hvor trening starter i bassenget. Den praktiske delen avsluttes med minimum seks dykk med fullt dykkerutstyr i åpen sjø. Kurset avsluttes med en teoriprøve og en del praktiske prøver. Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold. 

Når du har bestått kurset vil du få det internasjonale CMAS* beviset som godkjenner deg for dykking ned til 20 meter.

Fridykkerkurs
Ved fridykking bruker du bare maske, snorkel og svømmeføtter. Da kan du ligge i overflata, puste gjennom snorkelen, se klart i vannet og bevege deg lett og raskt ved hjelp av svømmeføttene. Du kan også benytte våtdrakt og blybelte.

For å utnytte de mulighetene fridykking gir, få kunnskap om hvordan kroppen fungerer i og påvirkes av vannet, utvikle svømmeferdigheter, vannfølelse, fridykkerteknikk og trygghet i vann, bør du gjennomføre et fridykkerkurs. På kurset lærer du også litt om forskjellig type utstyr som egner seg til fridykking.

Avhengig av ferdighetsnivå, kan du starte på et av de tre kursene NDF tilbyr, CMAS*/CMAS**/CMAS***.


 Makeweb CMS