Antidoping

Alle medlemmer av NDFs klubber er underlagt NIFs lov. Dette innebærer også at de er underlagt NIFs antidopingregelverk, og kan bli dopingtestet.

 

Antidoping er et prioritert område for Norges Dykkeforbund. I 2020 ble vi resertifisert som Rent Særforbund av Antidoping Norge.

Antidoping Norges hovedområder er planlegging og gjennomføring av nasjonale og internasjonale dopingkontroller, verdi-, informasjon- og forebyggende arbeid for å bekjempe doping, samt internasjonalt antidopingarbeid og forskningsvirksomhet på feltet. Antidoping Norge gir gratis foredrag om dopinglista, dopingkontroll, fritak, kosttilskudd, utøverinformasjon og holdninger.

Alle ansatte og tillitsvalgte har gjennomført e-særtifiseringen "Ren Utøver". Kurset er også et krav for alle utøvere som deltar i en konkurranse i regi av Norges Dykkeforbund.

 
 

Ren Utøver et et e-læringsprogram som gir grunnleggende antidopingopplæring på en morsom og tilgjengelig måte. E-læringskurset er et krav for å delta i konkurranser, samlinger og prosjekter i regi av Norges Dykkeforbund.
 
Ren Utøver har egne læringsstier for utøvere og trenere/ledere på ulike nivå. Du får 5-8 moduler som tar totalt 25-30 minutter å gjennomføre."
 
 

Webbasert verktøy som gjennomføres på 1-2 timer av klubbens styre samt gjerne en trener og en utøver. Disse går gjennom seks diskusjonsoppgaver og velger tiltak fra en liste; for eksempel henge opp Rent IL-plakat på klubbhuset og få et foredrag av Antidoping Norge. Alle klubber må resertifiseres etter to år som Rent IL.

Klubber som arrangerer NM skal være Rent Idrettslag.

Antidoping Norge tilbyr gratis foredrag til alle organisasjonsledd i idretten. Det samme tilbudet gis til videregående skoler med idrettsfag og toppidrett.
 

Kontaktperson

Inez Santos Aase
Inez Santos Aase
Idrettskonsulent

E-post: inez@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Rekruttering og breddeidrett, klubbutvikling, ungdomsprosjekter og paraidrett. Fridykking og undervannsjakt.

Norges Dykkeforbund

antidoping-norge.png

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond