Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Årets høydepunkt: Fridykkerleir på Senja!
Lørdag 24. juni kickstartet Husøy IL fridykkerleiren på Husøy i Senja. Foto: Privat
Lørdag 24. juni kickstartet Husøy IL fridykkerleiren på Husøy i Senja. Foto: Privat

Årets høydepunkt: Fridykkerleir på Senja!

Lørdag 24. juni var 71 barn og unge fra 6-16 år klar for årets høydepunkt, fridykkerleir på Husøy i Senja. De kom fra Senja, Finnsnes, Tromsø og en deltaker helt fra Lillestrøm som hadde lest om leiren her på Norges dykkerforbund. Og han var veldig fornøyd med oppholdet. 

image0.jpeg

Foto: Rune Ottarsen

I år hadde vi brukt litt ekstra penger på artige aktiviteter, så lørdag og søndag var Pekka fra Harstad på Husøy med flyboard og ulike hoppeslott. Alle over 12 år fikk prøve seg på flyboard og veldig mange fikk det godt til og syntes det var kult. Noen klarte til og med å ta backflip på brettet😄

Image[26].jpeg

Foto: Privat

Hoppeslottene var veldig populær hos de minste.
Lørdag var det også fjelltur, og søndag ble det funballz der du går og ruller rundt inni en stor ball på havet. Det var bumpers og vaffelsteking, i tillegg til vannskuter, kneeboard, vannski, kano og kajakk.

image1.jpeg

Foto: Rune Ottarsen

Husøy IL har våtdrakter og utstyr til fridykking for alle deltakerne, og noen av de største prøvde seg på fridykking med maske, snorkel og bly. Mange hadde på maske og snorkel for å lete etter krabber, sjøstjerner, kråkeboller og andre skapninger i havet. Alle dager er det masse hopping fra kaia for alle aldre. Alle aktivitetene er med på å gjøre deltakerne trygg i vannet, og få et godt forhold til havet. Og det tror vi at vi har lyktes veldig godt med.

image2.jpeg

Tre av damene i styret med noen av draktene som klubben har til utlån. Foto: Rune Ottarsen

Mandag flyttet vi hele leiren til Storvika, ca. 20 minutter fra Husøy. Vi er så heldige at ungdommen fra Husøy som er over 16 år stiller opp og hjelper oss med alt mulig. Noen av disse gikk rundt med båt slik at det ble kneeboard også her, i tillegg til fridykking, kano og mye grillmat. Noen av disse ungdommene fikk også testet ut de nye harpunene våre på undervannsjakt. Men fangst ble det ikke!

Image[28].jpeg

Foto: Privat

Tirsdag var det fridykking med alle muligheter for vannaktiviteter i tillegg til tur ut i RIB. Det er alltid populært og særlig når været ble så fint som det var denne dagen. På kveldstid har det vært kino og bingo, så det er ikke mye tid til å kjede seg😄

Vi i styret i Husøy IL er veldig fornøyd med årets leir, og må skryte av eksemplariske deltakere og foreldre. Vi har hatt 4 fantastiske dager!

 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond