Norges Dykkeforbund / Nyheter / Arkiv / Suksess på andre samling - videreutvikling på høyt nivå!
Fornøyde prosjektdeltakere på andre samling. Foto: NDF
Fornøyde prosjektdeltakere på andre samling. Foto: NDF

Suksess på andre samling - videreutvikling på høyt nivå!

Kule Jenter i NDF har gjennomført andre samling i Trondheim. Her får du en stemningsrapport fra fridykker Victoria Eggen Sellæg

Vi er nå i gang med samling nummer to av NDF sitt jenteprosjekt. Denne helgen har hovedfokuset vært trenerutvikling og instruktørrollen for oss fridykkere, som skal bli CMAS** fridykkerinstruktører.

samling 2.2.jpg samling 2.3.jpg

Fridykkerne øver på svømmeteknikk og redning. Foto: Arve Gravningen

Forrige samling fullførte vi CMAS*** fridykkerkurset og begynte med apnea- trening, som vi da fortsatte med denne helgen. Nå jobbet vi med dybde, stresshåndtering under vann og dykke/svømmeteknikker. Vi gjennomførte også øvelser som å ta av masken og en svømmefot på 10 m dyp for så å svømme opp igjen.

Dette er øvelser som forbereder oss på ulike senarioer som kan skje, slik at man selv vet at om uhellet skjer har man øvd på dette før. Stress ble håndtert, fingre ble kalde og øvelsene utført i i forfriskende mars-temperatur.

samling 2.6.jpg samling 2.5.jpg

Dyddetrening i sjøen. Foto: Arve Gravningen

På teoribasis har vi lært masse om undervisning, ulike måter å tilrettelegge kurs og bassengøkter. Vi fikk noen flotte frivillige elever til å øve oss på! Det er lange dager i både sjø, basseng og klasserom. Masse ny kunnskap, men veldig spennende. Det har vært en lærerik helg, med nye erfaringer og moro. 

Jeg gleder meg til å komme i gang med kursholding, utvikling av fridykking i min lokale klubb og videreutvikling om meg selv om fridykker!

 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond