Oppsummering NS 4 - 2019

Fjerde og siste runde i norgesserien 2018/2019 ble avholdt i Egersund helgen 16.17 mars 2019. Egersund Undervannsklubb sto som arrangør for 7 herrelag, 4 damelag, 3 juniorlag samt en MUV kamp for de aller minste. 

Foto: Tor Inge Leidland


Herre

Herreserien led av få påmeldte lag denne turneringen, og det ble kun stilt 7 herrelag. Molde, Akkaren, Egersund, BSI-Boblen, Ålesund, Sandefjord og Haugesund spilte dermed enkel serie med påfølgende sluttspill på søndagen. Kampene ble spilt 1x13 minutter for å kompensere for det trange kampprogrammet.

Molde herjet seg gjennom lørdagen ved å slå alle lag fra 4-0 til 10-0, uten å slippe inn et eneste mål. Akkaren vant resten av sine kamper komfortabelt, der BSI Boblen gav dem hardest motstand (3-1). På tredjeplass kom Egersund, som slet seg gjennom en rekke knappe seiere (2-1 Ålesund, 2-1 Sandefjord, 3-1 BSI Boblen). BSI Boblen tok fjerdeplass i gruppen, etter seiere mot Ålesund (6-0) og Sandefjord (1-0). Ålesund, Sandefjord og Haugesund spilt jevne kamper, og havnet på de 3 nederste plassene.

Semifinalene på søndagen ble sparket i gang mellom Molde og BSI Boblen, der Molde tok seg greit videre (7-1). Kampen mellom Akkaren og Egersund ble mer spennende. Akkaren tok ledelsen midtveis i første omgang ved Trond Helge Lillevik, men Egersund slo tilbake med to mål i andre omgang ved Stian Håland og Stig Andre Utheim. Egersund tok seg dermed til finalen foran Akkaren.

Kampene om 5.7 plass ble svært jevne. Sandefjord og Haugesund var først ut, der Sandefjord vant 2-0 ved Albert Andersen og Keld Jakobsgaard. Ålesund kom godt i gang med kampen mot Haugesund, med mål av Simon Wiik og Henrik Nesdal. Sigbjørn Wiik reduserte for Haugesund med kort tid igjen av kampen, men Ålesund vant 2-1. Siste kamp mellom Sandefjord og Ålesund ville da avgjøre kampen om 5. plassen i turneringen. Det ble en tett kamp der ingen av lagene klarte få hull på byllen, som endte 0-0. Dermed havnet Sandefjord over Ålesund på tabellen på målforskjell i kampene mot Haugesund.

Bronsefinalen mellom Akkaren og BSI Boblen startet jevnt, men Akkaren scoret to kjappe mål på slutten av første omgang, og satte et sterkt grep om kampen. Et Boblen mål av Tord Nerland tidlig i andre omgang satte spenningen tilbake i kampen, men i stedet scoret Akkaren et tredje mål på straffe mot slutten av kampen. Akkaren vinner 3-1. Finalen mellom Molde og Egersund startet også jevnt, men Molde knekker Egersund midtveis i første omgang, og setter 3 mål. I andre omgang scorer lagene et mål hver, og Molde vinner klart 4-1.Dame

Dameserien ble spilt mellom Akkaren, BSI Boblen, TSI Surk og Egersund. De fleste kampene var preget av enveiskjøring og mange mål, der Akkaren valset over alle lag. Eneste laget som scoret på Akkaren var TSI Surk ved Katrine Rasch Moyo (13-1). I motsatt ende fikk Egersund det tøft mot de mer rutinerte lagene. De tapte alle sine kamper klart, for en fjerdeplass i gruppen. Kampen mellom BSI Boblen og TSI Surk ble den jevneste, som endte 10-3 i favør BSI Boblen.

Semifinalene på søndagen ble en reprise av kampforløpene dagen før, der Akkaren og BSI Boblen tok seg komfortabelt til finale mot Egersund (10-0) og TSI Surk (5-0). TSI Surk vant sin bronsefinale 6-0 mot Egersund, og Akkaren vant sin finale 8-0 mot BSI Boblen.


Junior

Juniorserien besto denne angen av tre lag: Ålesund, BSI Boblen og Egersund. I tillegg var juniorspillere fra Sandefjord med på enkelte av lagene. Flere av juniorspillere spilte også på seniorlag på herre- og damesiden, og fikk således mange harde kamper i løpet av helgen. Juniorlagene er U18, dvs man er for gammel året man fyller 18år, og der er ofte store utskiftninger i lagene. Lagene spilt dobbel serie med finale mellom de to beste lag.

Første kamp ble spilt mellom Egersund og BSI Boblen. Kampen bølget lenge frem og tilbake, og midtveis i første omgang sto det 2-2. Etter det begynte Egersund og dra fra, og kampen endte til slutt 8-2 for Egersund. Kampen mellom Egersund og Ålesund ble ren overkjøring, der Ålesund vant 12-0. Kampen mellom Ålesund og BSI Boblen endte til slutt 7-1 for Ålesund. Returoppgjørene mellom lagene endte med seier til de samme lagene.

Dermed ble det spilt finale mellom Ålesund og Egersund. Kampen startet med et lynraskt mål av Simon Wiik, oppfulgt av enda et mål fra Ålesund. Etter det reduserer Egersund til 2-1 ved Hans Kristian Larsen. I andre omgang scorer begge lag igjen, og på stillingen 3-2 får Egersund et annullert mål, og i stedet høyner Ålesund til 4-2. Egersund reduserer til 4-3, men Ålesund er sterkest og vinner til slutt 5-3.


MUV

I tillegg til de vanlige seriekampene, ble det arrangert MUV-kamp (Moro Under Vann) for de under 12år på lørdagen. Her var det spillere fra mini-gruppen til Egersund som spilte en kamp med 2x10 minutter. Spillerne fikk føle på hvordan det er å spille med ordentlig lydanlegg, dommere og publikum. Tiltaket var en stor suksess for barna.


Egersund Undervannsklubb takker alle deltakende lag, spillere, foreldre og dugnadshjelpere for arrangementet!

[Tilbake]

 Makeweb CMS