VM: Herrene vant semien

VM begynner å dra seg til slutten. Kroppene begynner å bli slitne, og det er da den mentale krigen som gjelder. Det tøffeste hodet vinner. Torsdag var de norske herrene tøffest mot Tyskland. Foto: Gunn Bjørnerem.

Venstre/keeper:

Marius Skåre, Even Bjørnerem, Jon Reidar Heggdal og Tord Nerland.

Backer:
Iver Bjørnerem, Bård Inge Pettersen, Erik Maastad og Trond Helge Lillevik.

Spisser:
Øyvind Nyhus, Geir Magne Strand, Haakon Walderhaug og Jasmin Dervišević. 


Reserver:
Matias Barsten, Marius Bunæs og Per Solibakke.


Begge lagene viser at de har lyst på en plass i finalen. Tyskerne åpner ved å presse Norge, når Norge svømmer ut så dyttes de norske spillerne ut av spilleområdet og skaper friballer til Tyskland. 


Tyskerne gjennomfører et godt gjenvinningsspill.  Etter tre minutter får Norge friball for angrep på norskt utstyr. Geir Magne og Tord stjeler og rullerer på den tyske bøtta. Iver setter inn kampen første mål. Norge leder 1-0. 


Tyskland presser det norske laget og det er kontinuerlig angrep på den norske bøtta. Tyskerne er flinke til å gjenvinne og sette press på Norge. 


Norge tar en timeout 8:30. Norge får noen stikk på den tyske bøtta, men spillet foregår mest på den norske siden. 4:15: Tyskland klarer å sende en ball under den norske backen og inn til veggen der en tysker utligner til 1-1.


Etter målet går Norge i angrep. Vi har noen utrolige muligheten, men klarer ikke sette ballen i bøtta. Spenningen i kampen øker. Kampen har startet på nytt. De siste tre minuttene av første omgang bytter lagene på å være i angrep. Det er jevnt, begge lagene spiller godt!


Til pause står stillingen 1-1. Det er ingen bytter i pausen. I andre omgang har begge lag skiftende press. Begge lag kjemper godt og har flere muligheter til å skape farlige situasjoner. Midt i omgangen tukler Norge med tellingen og klarer å ha syv spillere i vannet. Norge får to minutter utvisning, og må spille med en mann mindre. Rett etter får Norge en friball, og klarer så å spille mesteparten av utvisningen i Tysklands sone. 


Når fem minutter gjenstår er Norge igjen fullt lag. Resten av omgangen går ut uten flere mål og Norge gjør seg klar for ekstraomganger og sudden death. I pausen går Matias inn for Trond Helge. Stillingen står fortsatt 1-1 når tredje og siste omgang går igang. 


Igjen så starter omgangen med at Tyskland har mye tid på den norske banehalvdelen, men Norge er solide bak. Tyskland sliter med komme til mulighetene.  Norge har noen stikkere, men lykkes ikke med å sette mål. Tyskland fortsetter å presse den norske bøtta. Siste halvdel av omgangen  tar Norge over kampen, har mer press og muligheter på den tyske bøtta. 
Når det er tre minutter igjen får Tyskerne en tominutter og de tar en timeout. Da bytter Jon Reidar ut og Marius  Bunæs kommer inn. Tyskland spiller ut utvisningen og omgangen blåses av. 


Kampen om finaleplass skal avgjøres på straffekonk.  


Det er Norge som starter med å angripe. Iver tar den første straffen.  Han starter rolig, og skyter så eksplosivt inn i keeperen og putter den kontrollert i bøtta. Norge leder nå 2-1.


Bård Inge skal forsvare den andre straffen. Han dytter vekk angriperen gang på gang, holder ham helt tyskeren går inn i armene hans. Bård vinner ballen og svømmer opp. Norge leder fortsatt 2-1. Når Bård når overflaten,  kaster han ballen i veggen og pådrar seg en utvisning. 


Straffe nummer tre skal tas av Marius Skåre. Skåre dykker rask ned, men blir låst opp av den tyske forsvareren. Når han går opp for å puste, tar han med seg den tyske forsvareren etter hælen. Han prøver å svømme ned før tyskeren, men lykkes ikke helt. Tiden går ut før han klarer å score. Norge leder fortsatt 2-1. 


Den neste straffen skal forsvares av Iver. Den angriperen tyskeren går inn, men blir holdt unna av Iver. Angriperen går opp og puster, går ned igjen og klarer å få Iver ut av balanse og scorer mål. Stillingen er nå 2-2. Bård sin utvisning utgår. 


Den femte straffen skal tas av Bård. Han leker med forsvareren. Bård scorer kontrollert. Stillingen er 3-2. 


Den siste og avgjørende straffen skal forsvares av Iver.  Den tyske angriperen går inn prøver å ta tak, men mister ballen. Iver plukker opp ballen og svømmer til overflaten.


Norge vinner 3-2.  Norge er klar for finale. Følg dramet mot Colombia lørdag klokka 1645.
[Tilbake]

 Makeweb CMS