CMAS og det spanske dykkeforbundet (FEDAS) arrangerer VM i undervannsjakt i Laredo, 7.-10.september 2023.

 

 

Det norske landslaget

Det er forventet stor deltakelse på dette mesterskapet, og det skal bli spennende å følge med underveis. Det er mange sterke utøvere, og holdningene til det norske laget er først og fremst å se på deltakelsen som en lærerik opplevelse med minner for livet. Likevel satser vi på at det blir gode resultater fra de norske utøverne. Det er også nyttig å delta på internasjonale mesterskap for å knytte kontakter og samtidig ta med seg lærdom som kan overføres til det norske undervannsjakt-miljøet.

Lidija Vukic
Lidija Vukic
Landslag i UV-jakt 2023
Klubb: Flekkefjord Dykkerklubb

Lidija er opprinnelig fra Montenegro, men har bodd i Norge de siste seks årene. Hun startet med undervannsjakt for over femten år siden, og har foruten i Norge også konkurrert i hjemlandet og Kroatia. Det er en av hennes store lidenskaper, og hun kan vise til sterke prestasjoner på konkurransesiden, og er ellers ute på jakt så ofte hun kan. Vinner NM 2022, syvendeplass og beste kvinne 2021, sølv nordisk 2022, og kaptein under EM 2022 som resulterte i bronse på kvinnesiden er noen av resultatene som kan nevnes.

Lidija bor på Moi og er medlem av Flekkefjord Dykkerklubb. 
Følg henne på Instagram: @lidija_vukic

Elisabeth Fosstveit
Elisabeth Fosstveit
Landslag i UV-jakt 2023
Klubb: TSI-SUT

Elisabeth kommer fra Sauda, men har bodd i Tromsø de siste syv årene. 

Hun er en ivrig undervannsjeger, og har drevet med uv-jakt i seks år. Har brukt mye tid på kveitejakt, men har de siste årene fått økt interesse for også andre jaktmarker. På vinteren holdes dykke-formen vedlike ved å trene undervannsrugby. Startet å konkurrere i 2022 som resulterte i bronse under EM, samt deltakelse i nordisk og gull NS1 Harstad. 

Hun er medlem av Studentenes Undervannsklubb Tromsø. 
Følg henne på Instagram: @seasickspearo

Henrik Runde
Henrik Runde
Landslag i UV-jakt 2023
Klubb: Trondheim Fridykkerklubb

Henrik kommer fra Skien og har de siste ni årene studert og jobbet i Trondheim. Han startet med undervannsjakt for fire år siden, og har siden da dedikert mye av fritiden til å utforske holmer og bruer langs trøndelagskysten. For Henrik dreier undervannsjakt seg spesielt om å oppsøke nye områder med unike og utfordrende jaktopplevelser, og å dele disse opplevelsene med andre likesinnede. Nå ser han fram til å utforske andre kystområder etter ny bosetting i Vesterålen. Hans første konkurranser var NM og nordisk mesterskap i 2022, der han tok sølv under Norgesmesterskapet. 

 

Henrik er medlem av Trondheim fridykkerklubb
Følg han på I
nstagram: @henrikrunde

Aksel Ørstavik
Aksel Ørstavik
Landslag UV-jakt 2023
Klubb: Rogaland undervannsjakt- og fridykkerklubb

Stavangergutten har tross sin unge alder allerede blitt som en veteran å regne i undervannsjakt-miljøet. Han har deltatt i flere norgesmesterskap (gull 2021, bronse 2022), EM 2022 og nordisk (2021 og 2022). Verdt å nevne er også hans egne videoer på youtube der han viser frem den nordiske undervannsjakten og deler gjerne med seg teknikktips for alle nivåer. 

Aksel bor og studerer i Trondheim og er medlem av Rogaland undervannsjakt- og fridykkerklubb. 
Instagram: @aksel.orstavik
Youtube: https://www.youtube.com/@AkselOrstavik

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Inez Santos Aase
Inez Santos Aase
Idrettskonsulent

E-post: inez@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Rekruttering og breddeidrett, klubbutvikling, ungdomsprosjekter og paraidrett. Fridykking og undervannsjakt.

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond