Referat NS1 Egersund 16-17 september 2023

Første runde i norgesserien for sesongen 2023/2024 ble avholdt i Egersund. 8 herrelag deltok, fordelt på 2 puljer (P1: Molde, BSI Boblen, Egersund, Haugesund; P2: Ålesund, Akkaren, Sandefjord, NTNUI-DG). På damesiden deltok 4 lag (Akkaren, BSI Boblen 1, Ålesund, BSI Boblen 2).

Herrene spilte innledende puljekamper på lørdagen. Molde stilte et redusert lag, og tapte 12-0 mot et fullsatt Egersundslag. Boblen overkjørte Haugesund 15-2. Molde klarte å omstille seg, og slo Haugesund 11-5 i en hard kamp. «Finalen» i pulje 1 ble mellom Egersund og Boblen, hvor Egersund vant en solid 5-0 kamp. Resterende kamper ble vunnet 9-3 av Boblen mot Molde og 14-2 av Egersund mot Haugesund.

I herrenes pulje 2 gikk Ålesund sterkt ut og vant sine kamper 11-0 og 31-0 mot Sandefjord og NTNUI-DG. Akkaren gjorde tilsvarende og 17-0 og 26-0 mot de samme lagene. «Finalen» i pulje 2 ble dermed mellom Ålesund og Akkaren. Begge lag stilte også relativt redusert, og det ble en svært jevn kamp. Akkaren trakk til slutt det lengste strået og vant 2-1.

Damene spilte enkel serie i sin gruppe. De fleste kampene ble vunnet klart. Akkaren vant sine kamper 8-2 og 18-0 mot Ålesund og Boblen 2, mens Boblen 1 vant 9-0 og 16-0 mot de samme lagene. Samtidig vant Ålesund 14-0 mot Boblen 2. Puljefinalen mellom Akkaren og Boblen 1 ble en jevneste kampen, men Boblen 1 vant komfortabelt 5-2 til slutt.

Søndagen fortsatte med sluttspill for alle lag. Herrenes kamper om 5-8 plassene ble vunnet komfortabelt av Molde, etterfulgt av Haugesund. Sandefjord tok 7-plassen over NTNUI-DG. Alle finalekampene ble svært spennende og jevnspilte. I første semifinale gikk Egersund opp i 2-0 ledelse mot Ålesund, og hadde et høyt trykk i hele første omgang. I andre omgang skrudde Ålesund opp tempoet, og kom seg mer inn i kampen igjen. De klarte å få inn et mål, men Egersund vant semifinalen 2-1. I semifinalen mellom Akkaren og Boblen ledet Boblen i store deler av kampen. Med 4 minutter igjen å spille, reduserte Akkaren til 2-1, men boblen holdt ut og gikk videre til finalen.

Bronsefinalen mellom Ålesund og Akkaren ble målrik. Ålesund gikk tidlig opp i ledelsen, og holdt ledelsen gjennom hele kampen. Akkaren scoret flere mål, men klarte aldri utligne. Resultatet ble til slutt 4-3 til Ålesund. Finalen mellom Egersund og Boblen ble en svært jevn kamp. Hele første omgang gikk uten mål til noen av lagene. Egersund scoret første mål midtveis i andre omgang, og Boblen utlignet med 3 minutter igjen av kampen. Egersund klarte å svare umiddelbart til 2-1, og holdt ledelsen kampen ut. Egersund ble dermed vinnere på herresiden.

Finalekampene på damesiden ble vunnet overbevisende.  I semifinalene vant Boblen 1 17-0 mot Boblen 2, og Akkaren vant 7-1 mot Ålesund. Bronsefinalen mellom Ålesund og Boblen 2 ble vunnet 9-1, og Boblen 1 vant 9-1 i finalen mot Akkaren.

Egersund UVK takker alle som har deltatt og bidratt på arrangementet. Alt i alt gikk det veldig bra, sett bort fra noen tekniske problemer med lydanlegg. Det var god trykk i kiosken, og fullsatt tribune under finalekampene til hjemmelaget.

Regelverk
CMAS internasjonale regler med følgende unntak: Forkortet spilletid, forkortet pausetid, endrede sluttspillregler. Alle deltakere må ha betalt spillerlisens for 2023.

Lisenser
Den enkelte klubb plikter å påse at samtlige spillere som skal delta på arrangementet har gyldig medlemskap i klubben de skal spille for, og at de har gyldig spillerlisens for vedkommende klubb for sesongen 2023. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.

E-læringskurs
Alle spillere må ha gjennomført e-læringskurset Ren Utøver. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.
Kurset er gratis, og tar ikke lang tid å gjennomføre. Utøvere uten lisens eller som IKKE har gjennomført Ren Utøver får ikke delta i konkurransen.

Laglister
Alle lagledere skal levere gyldige lagoppstillinger over spillere som skal benyttes i mesterskapet, samt bekreftelse på at disse har gyldig lisens, og har gjennomført det nye Ren Utøver-kurset. Lagledere er ansvarlige for å sjekke at alle oppførte spillere har gyldig lisens og har gjennomført Ren Utøver fra januar 2022. Mal til laglister ligger her

Laglister må leveres senest 10 dager før arrangementet (tirsdag 5. september) på mail til nora@nif.idrett.no.

Meld på laget ditt her

Protest
Protest skal leveres inn til sekretariatet senest 30 minutter etter at den aktuelle kampen er avsluttet. Protestgebyr er kr. 500,- Protestgebyret tilbakebetales dersom protesten tas til følge.

Reise og overnatting

Idrettspriser hos SAS

Spesialtilpassede sportspriser skal dekke alle de behov du har som idrettsutøver og leder. Dette er billetter som har en lav pris med alle de fleksible fordelene du trenger. CMP-koden er - Dykk999.

Det er viktig at alle som skal fly bestiller SAS Sportsbilletter. Disse kan avbestilles gratis inntil 24 timer før avreise uten å oppgi begrunnelse. Det er også mulig å avbestille nærmere avreise, ved avlysning av sportsarrangement.

Link til SAS sportspriser

Overnattingsmuligheter i Egersund

Grand Hotel Egersund

Steinsnes Camping

Se opptak fra konkurransen her:

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er fraværende frem til 16. mai. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser.

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond