Spennende i norgesserien for UV-rugby!

Etter forrige helgs 2. runde i norgesserien er det nå 3 herrelag som ligger helt likt i norgesserien for undervannsrugby. Egersund, Molde og Ålesund har alle 29 poeng og fattige 1 og 2 poeng bak teten ligger BSI Boblen og Akkaren. På damesiden vant BSI-Boblen og har med det festet grepet om sammenlagttabellen med 4 poengs ledelse på Akkaren.

2.runde i norgesserien ble spilt i Molde første helga i november, med 6 påmeldte herrelag og 4 damelag. Herrene spilte innledende kamper i 2 puljer, der Molde, Akkaren og Egersund skulle møtes i pulje 1, mens Ålesund, BSI Boblen og Sandefjord skulle måle krefter i pulje 2. I sin pulje hadde Molde et lite favorittstempel på hjemmebane, der de kunne mønstre et fullt lag med flere sterke spilleren på blokka. Mot Egersund holdt dette til en solid seier mens det mot Akkaren ble en knepen 1-0 seier. Akkaren vant komfortabelt mot Egersund og det var dermed Molde og Akkaren som var klare for semifinaler fra pulje 1. I pulje 2 var Champions Cup-klare Ålesund en klar favoritt i veddemålet om hvem som skulle vinne denne pulja. Ålesund vant stort mot Sandefjord i sin først kamp, men slet overraskende lenge med å få hull på BSI Boblen. Men sunnmørskverna fikk etter hvert åpnet opp bergenserne som måtte se seg slått 4 – 0. Ålesund var klare for seminfinale og fikk med seg BSI Boblen fra pulja. I søndagens semifinaler gjorde begge puljefavorittene jobben og slo sine motstandere relativt greit og det var duket for nordvestlandsoppgjør mellom Molde og Ålesund i herrefinalen.

På damesiden har BSI Boblen jobbet bra med rekruttering og spillerutvikling de siste årene og kom til Molde med et toppet 1. lag og i tillegg et ungt rekrutteringslag. Etter at Akkarens damer har hatt stålkontroll på dametabellen i mange år, måtte de siste serierunde se seg slått av de fremgangsrike bergensdamene og det var stor spenning rundt duellen mellom disse to. I de innledende rundene på lørdag viste BSI Boblen virkelig hvor skapet skulle stå og feide unna all motstand. Det ble store seire mot Ålesund og sitt eget 2. lag, men også hele 9 – 1 mot erkerivalen Akkaren, som virkelig måtte skjerpe seg for å unngå ydmykelse i søndagens finale, som det etter semifinaler var klart at skulle være et nytt oppgjør mellom de to.

På finaledagen ble herrenes 3. plass tildelt Akkaren som slo BSI Boblen 2-1 i bronsefinalen og vinner av siste norgesserierunde Egersund tok 5. plassen etter seier mot Sandefjord. Ålesunds damelag slo greit de unge jentene på BSI Boblen 2 og fikk damenes 3. plass, men det spås en lovende framtid for BSI Boblen som kunne mønstre så mange unge og lovende spillere denne helga.

Finalene, først mellom Ålesund og Molde på herresiden, ble særdeles spennende. Molde spilte tett og defensiv rugby mot et yngre Ålesund i toppform før Champions Cup senere i november. Men de gamle var eldst denne søndagen og Bård Inge Pettersen greide tidlig i kampen å spille fri Jørgen Nyhus Ulvestad som scoret 1 – 0 til Molde. Sunnmøringene greide ikke å legge nok press på ballspillet til Molde og hjemmelaget fikk holde unna i 2 hele omganger og ta seieren i eget basseng.

På damesiden hadde Akkaren skrudd opp nivået noen nødvendige hakk og det ble en tett og tøff finale mot BSI Boblen. Kampen hadde perioder der begge lag førte an med raskt spill og tøffe angrep. Men BSI Boblen har ikke tenkt å gi bort noe som helst gratis denne sesongen og fikk inn 2 mål mot erkerivalen som aldri fikk hull på BSI Boblens forsvar. 2 – 0 til Boblen og det gratuleres. Men det ønskes også lykke til til Akkaren som sammen med Ålesunds herrer skal forsvare Norges ære i Champions Cup i slutten av november.

Godt spill og en spennende norgesserie ble denne helga pakket inn i et knirkefritt arrangement. Moldes juniorspillere hadde full kontroll på sekreteriat og streaming og NDF-dommer Øyvind Tåsåsen sørget for godt nivå på dømmingen hele helga gjennom. 

NDFs Nora Menous Jordbru og Inez Santos Aase gjennomførte i tillegg et regionsmøte i Molde denne helga, der det ble høstet innspill til NDFs strategi og prioriteringer for kommende 4 år. Alle rugbyklubber oppfordres til å melde seg på i arbeidet og komme med sine innspill for at vi sammen kan utvikle undervannsrugbyen.

 

Damer 

  • Akkaren Sportsdykkerklubb
  • BSI Boblen 1
  • Ålesund Sportsdykkerklubb
  • BSI Boblen 2

Herrer

  • Molde Undervannsklubb
  • BSI Boblen
  • Egersund Undervannsklubb
  • Ålesund Sportsdykkerklubb
  • Akkaren Sportsdykkerklubb
  • Sandefjord Dykkeklubb

Lørdag 4. november 2023

 

Søndag 5. november 2023

Sted: Moldebadet

Dato: 4. og 5. november 2023

Påmeldingsfrist: 6. oktober 2023

Lagledermøte: 1 time før første kamp

Sted for lagledermøte: Resepsjonen på Moldebadet

Klasser: herre- og dameklasse

Serie: A og B i herreklasse

Krav til 3 lag for å gjennomføre serie B. Ved mangel på lag vil man automatisk bli flyttet til serie A. 
Dersom serie A ikke aksepteres ta kontakt med administrasjonen i NDF innen 1 uke etter påmeldingsfristen. Påmeldte lag publiseres på ndf.no 

Regelverk
CMAS internasjonale regler med følgende unntak: Forkortet spilletid, forkortet pausetid, endrede sluttspillregler. Alle deltakere må ha betalt spillerlisens for 2022.

Lisenser
Den enkelte klubb plikter å påse at samtlige spillere som skal delta på arrangementet har gyldig medlemskap i klubben de skal spille for, og at de har gyldig spillerlisens for vedkommende klubb for sesongen 2022. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.

E-læringskurs
Alle spillere må ha gjennomført e-læringskurset Ren Utøver. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.
Kurset er gratis, og tar ikke lang tid å gjennomføre. Utøvere uten lisens eller som IKKE har gjennomført Ren Utøver får ikke delta i konkurransen.

Laglister
Alle lagledere skal levere gyldige lagoppstillinger over spillere som skal benyttes i mesterskapet, samt bekreftelse på at disse har gyldig lisens, og har gjennomført det nye Ren Utøver-kurset. Lagledere er ansvarlige for å sjekke at alle oppførte spillere har gyldig lisens og har gjennomført Ren Utøver fra januar 2022. Mal til laglister ligger her

 

Laglister må leveres senest 10 dager før arrangementet (tirsdag 24. oktober) på mail til nora@nif.idrett.no.

 

Påmelding gjøres her. 

 

Protest
Protest skal leveres inn til sekretariatet senest 30 minutter etter at den aktuelle kampen er avsluttet. Protestgebyr er kr. 500,- Protestgebyret tilbakebetales dersom protesten tas til følge.

 

Reise og overnatting

 

Idrettspriser hos SAS

Spesialtilpassede sportspriser skal dekke alle de behov du har som idrettsutøver og leder. Dette er billetter som har en lav pris med alle de fleksible fordelene du trenger. CMP-koden er - Dykk999.

Det er viktig at alle som skal fly bestiller SAS Sportsbilletter. Disse kan avbestilles gratis inntil 24 timer før avreise uten å oppgi begrunnelse. Det er også mulig å avbestille nærmere avreise, ved avlysning av sportsarrangement.
Link til SAS sportspriser https://www.sas.no/fly-med-oss/sportsbilletter/

 

Idrettspriser hos Nordic choice-hotellene

Norges Dykkeforbund har tegnet avtale med Nordic Choice som hovedsamarbeidspartner for hotelltjenester. Avtalen gjelder for Comfort Hotels, Clarion Collection Hotels, Quality Hotels, Quality Spa & Resport, Clarion Hotels.
NDF og alle våre klubber/medlemmer får gjennom denne avtalen sportspriser, samt en rabatt på hotellenes ordinære prisnivåer for individuelle reisende. Gjeldene rabatt for individuelle reisende er 15% for Comfort Hotels og Clarion Collection, og 20% på Quality og Clarion Hotels.

 

Idrettspriser hos Scandic-hotellene

Scandic er idrettens leverandør av hotell- og konferansetjenester. NDFs avtalenummer D000025227 må oppgis ved bestillinger og kan benyttes ved singelbookinger på nett.

Man legger inn dette nr. under «bookingkode» og vil da få frem NDFs priser på www.scandichotels.no

 

Overnattingsmuligheter i Molde:

 

Scandic Seilet – ligger vegg i vegg med Moldebadet

 

Scandic Alexandra Molde

 

Thon Hotel Moldefjord

 

Kviltorp Camping – anbefales å ha bil dersom man skal bo der.

 

Viktig informasjon til de som kjører bil. Betalende parkering utenfor svømmehallen som kan betales med app.

 

Kontaktperson administrasjonen:

Nora Menous Jordbru

nora@nif.idrett.no

Tlf: 98 19 87 72

 

Kontaktperson i Molde:

Jon Reidar Heggdal

heggi86@gmail.com

Tlf: 98 28 51 69 

Se opptak fra konkurransen her:

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond