Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Bli fridykkerinstruktør i oktober
Foto: Aleksander Nordahl, ettpust.no
Foto: Aleksander Nordahl, ettpust.no

Bli fridykkerinstruktør i oktober

Vil du være med å utdanne nye fridykkere?  NDF setter opp et fridykkerinstruktør-kurs i oktober 2023. Kursets hovedmål er å lære å planlegge og lede teoretisk og praktisk opplæring av fridykkere.

Dato: 27.oktober - 29.oktober 2023
Sted: Kongsberg 
Instruktører: Arve Gravningen og
Erik Fredriksen
Påmeldingsfrist: 1.oktober 2023

 

Opptakskrav til kurset:

  • 18 år
  • CMAS T3 fridykkersertifikat (annen bakgrunn kan vurderes)
  • God erfaring som fridykker

 

Program
Kurset går over en helg, fredag 27. oktober til søndag 29. oktober. Oppstart er fredag kl. 18:00, og kurset avsluttes søndag kl. 16:00. Detaljert program og annen informasjon blir sendt ut til alle påmeldte deltakere i løpet av et par arbeidsdager etter påmelding.

Se eksempel på program fra tidligere kurs her.

 

Forberedelser i forkant

For i bli fridykkerinstruktør må du bestå tre deler:

  1. E-læringskurs og hjemmeoppgaver på forhånd (ca 8 timer)
  2. Instruktørkurset (en helg)
  3. Gjennomføre et fridykkerkurs med en mentor

I forkant av kurset er det fem e-læringsmoduler og noen hjemmeoppgaver som må forberedes. Disse er obligatoriske og må gjennomføres før kurshelgen. Det er anbefalt å sette av god til hjemmeoppgavene, da det er mye man skal gjennom.

 

Pris
Norges Dykkeforbund subsidierer ⅔ av instruktørkurset. Egenandel for kandidater er på 2500 kroner per deltaker og inkluderer kursmateriell. 

Sertifiseringsavgift på 750 kroner betales ved sertifisering, etter at du har fullført alle tre delene av kurset. Sertifiseringsavgiften dekker autorisasjonen som inneholder autorisasjon, sertifikat og NDF t-skjorte for instruktører.

Økonomisk støtte

For deltagere med lang reisevei kan det søkes om støtte fra NDF til reise. Dette for at alle deltakere skal kunne delta med like kostnader, uavhengig av hvor i landet de bor. Deltakeren er salv ansvarlig for overnatting.

Begrunnet søknad med estimerte utgifter sendes til inez@nif.idrett.no. Reiseutgifter vil bli refundert etter at kandidaten har satt opp 2 kurs.

Påmelding
Påmelding er bindende når kursavgiften er betalt i nettbutikken. Kurset har 12 plasser. Det må være minimum 6 påmeldte for at kurset gjennomføres.

Det er viktig at du bestiller SAS Sportsbillett, slik at du kan endre billetten din kostandsfritt dersom det skulle oppstå endringer.

Påmeldingsfrist er 1.oktober 2023. 

  

Meld deg på her!

 

Få dager etter påmelding mottar du en e-post med informasjon om e-læring og hjemmeoppgaver. Det er viktig at du starter med dette i god tid, da det er mye du skal gjennom.

 

Velkommen på kurs i høst!

 

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Inez Santos Aase
Inez Santos Aase
Idrettskonsulent

E-post: inez@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Rekruttering og breddeidrett, klubbutvikling, ungdomsprosjekter og paraidrett. Fridykking og undervannsjakt.

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond